ایران پرس- آزادی و فراری دادن مزدور دو تابعیتی لبنانی - آمریکایی مهمترین محور سخنرانی شامگاه جمعه "سید حسن نصرالله"، دبیرکل حزب الله لبنان بود.

"عامر الفاخوری" زمانی که رژیم صهیونیستی جنوب لبنان را اشغال کرده بود با عضویت در یک گروه از مزدوران این رژیم موسوم به «ارتش جنوب لبنان»، مسئول اصلی شکنجه زندانیان لبنانی اسیر در بازداشتگاه الخیام در جنوب لبنان بود.

الفاخوری سپتامبر گذشته پس از 20 سال زندگی در آمریکا به لبنان بازگشت و به جرم شکنجه زندانیان بازداشتگاه الخیام با حکم دادگاه نظامی لبنان بازداشت شد.

طی 6 ماهی که وی در بازداشت بود دولت آمریکا از کانال های مختلف به لبنان برای آزادی الفاخوری اعمال فشار کرد.

"سید حسن نصرالله" در سخنان شب گذشته خود در این خصوص گفت: آمریکایی‌ ها مستقیماً برخی از شخصیت‌ های سیاسی و دولتی لبنان را به شدت تهدید کردند که در صورت عدم تبرئه و آزادی "الفاخوری"، تحریم‌ هایی علیه آنها وضع خواهد شد.

فشارهای دولت آمریکا علیه لبنان برای آزادی الفاخوری در حالی بود که وی در سال 1998 و پیش از فرار از لبنان، از سوی دستگاه قضایی این کشور در جریان محاکمه ای غیابی به اتهام مزدوری صهونیست ها به 15 سال زندان محکوم شده بود. 

در واقع، "عامر الفاخوری" زمانی که سپتامبر 2019 به لبنان بازگشت، مجازات 15 سال زندان ناشی از اتهام مزدوری برای رژیم صهیونیستی را تحمل نکرده بود. 

در نهایت نیز دادگاه نظامی لبنان پس از 6 ماه، هفته گذشته 16 مارس 2020 دفاعیه صوری را که وکلای "عامر الفاخوری" به بهانه قدیمی شدن اتهام‌ های وارد شده به موکلشان ارائه دادند، پذیرفت و حکم آزادی "الفاخوری" را صادر کرد مشروط به اینکه از خاک لبنان خارج نشود.

با این حال، آمریکایی ها حتی به آزاد شدن الفاخوری و حضور وی در لبنان نیز رضایت نداده و هفته گذشته الفاخوری را از لبنان فراری دادند، موضوعی که "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا پنج شنبه گذشته در کنفرانسی خبری آن را تائید کرد و گفت: «ما با جدیت برای رهایی الفاخوری که یک شهروند لبنانی- آمریکایی است، کار کردیم.»

این اقدام آمریکا با اعتراض مردم، برخی از گروه‌های سیاسی و همچنین "سیدحسن نصرالله"، دبیرکل حزب الله لبنان مواجه شد.

مردم لبنان تجمع اعتراضی در برابر دادگاه نظامی برگزار کرده و برخی از معترضان نیز با به آتش کشیدن لاستیک، برخی از مسیرهای اصلی را بستند.

نکته مهم این است که برخی جریان های داخلی و خارجی تلاش کردند مسئولیت آزادی الفاخوری را متوجه حزب الله و جنبش امل لبنان کنند و مدعی شدند که حزب الله و امل به نوعی با آمریکا معامله کرده‌اند. 

این موضوع از یک سو با مبانی فکری و عقیدتی حزب الله سازگاری ندارد زیرا حزب الله هیچ تعاملی با آمریکا ندارد و مخالف حضور واشنگتن در منطقه به طور عام و مداخله آن در امور داخلی لبنان به طور خاص است.

از سوی دیگر، "سیدحسن نصرالله" جمعه شب صریحاً اعلام کرد که حزب الله نه تنها دخالتی در آزادی الفاخوری نداشته بلکه خودِ وی نیز شخصاً خبر آزادی الفاخوری را از رسانه ها شنیده است.

نصرالله با انتقاد از تصمیم هیات دادگاه نظامی لبنان در صدور حکم آزادی الفاخوری، تاکید کرد که، «تصمیم به آزادی مزدور الفاخوری در دولت لبنان بررسی نشده و در داخل مجموعه دولت چنین تصمیمی گرفته نشده است.»

در واقع، مخالفان که پیش از این در تعیین نخست وزیر و تشکیل کابینه ای همسو  با شکست مواجه شده بودند، اکنون در تلاش هستند آزادی الفاخوری را به بهانه ای برای انتقاد از دولت حسان دیاب و حزب الله و جنبش امل تبدیل و افکار عمومی را علیه آنها بسیج کنند و اعتراض ها و خشونت ها را بار دیگر به خیابان های لبنان بازگردانند.

نویسنده: سید رضی عمادی

139/117

بیشتر بخوانید:

نصرالله: دشمنان به دنبال سلب اعتماد مردم به جبهه مقاومت هستند

حزب‌الله لبنان: آزادی مزدور رژیم‌صهیونیستی با فشار آمریکا انجام شد