«محمد جواد ظریف» با تاکید بر این نکته افزود: توقع دیگری از پمپئو نیست بهجز اینکه برجام را نفهمیده باشد. کسانی که با برجام آشنا هستند میدانند موشکها در برجام هیچ ممنوعیتی ندارد و در قطعنامه 2231 هم صرفا موشکهایی که برای حمل کلاهک هستهای طراحی شدند و آن هم ممنوعیتی ندارد، از ایران خواسته شده است از آن موشکها استفاده نکند.
وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی مدعی شده است: جمهوری اسلامی ایران بهتازگی یک فروند موشک میانبرد بالستیک آزمایش کرده که قادر است کلاهکهای متعدد حمل کند.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اینکه آمریکا درباره قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل ریاکاری می کند، افزود: خیال پردازی هم اکنون به رویه ای عادی در امور خارجه آمریکا بدل شده است.
قدرت موشکی ایران مسئله غیر متعارفی نیست؛ اما مقام های امریکا سعی دارند آنرا به صورت تحریف شده ای در قالب ایران هراسی مطرح کنند.
موشکهایی که ایران تولید می کند برای حمل سلاح هستهای طراحی نشدهاند؛ ضمن آنکه استفاده از قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران برای دفع تهدیدها و عوامل ناامنی علیه امنیت ایران و منطقه است.
ایران در حملاتی که در چند ماه اخیر به مواضع تروریستها انجام داد، نشان داد قدرت موشکی ایران کاملا «نقطه زن» است.
ظریف در همین خصوص با اشاره به اینکه برای طراحی موشک «نقطه زن» نیاز به کلاهکهای متعارف است، گفت: ایران نیز فقط برای کلاهکهای متعارف این طراحی را کرده، در حالی که سلاحهای استفاده شده برای کشتار جمعی نیازی به «نقطه زن» ندارد، لذا اظهارات «مایک پمپئو» مثل بقیه اظهاراتش غلط است.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که آمریکا تاکنون با جنگافروزیهای خود جنایتهای بیشماری علیه بشریت مرتکب شده و از مهمترین عوامل بر هم زننده صلح و امنیت جهانی است.
حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیاناتی دردیدار مسئولان نظام وسفرای کشورهای اسلامی به مناسبت مبعث رسول اکرم (ص) تصریح کردند: "سیاست دشمنان منطقه و اسلام، ترساندن کشورهای اسلامی از یکدیگر است. دشمن موهوم درست می کنند تا دشمن اصلی را که استکبار و وابستگان آنها و صهیونیست است، در حاشیه نگه دارند."
سیاست آمریکا بر تهدید نمایی توان موشکی ایران
ادعای بی اساس پمپئو را باید در همین راستا ارزیابی کرد؛ تمرکز بر تهدید نمایی توان موشکی ایران سیاستی دو منظور تلقی می شود.
این ادعا از یکسو بر تهدید قلمداد کردن ظرفیت دفاع موشکی ایران تمرکز دارد و از سوی دیگر، هدف ازاین تهدید نمایی فشار برایران با هدف تضعیف قدرت بازدارندگی ایران است.
«مؤسسه امریکنانترپرایز» ماه اوت 2017 در گزارشی نوشت: "... یکی از حوزههایی که ایران در آن به نهایت تخصص رسیده، تولید موشکهای بالستیک است. موشکهای بالستیک ایران، محور توان بازدارندگی این کشور هستند."
امروز ایران یکی از قدرت های برتر در ساخت تسلیحات موشکی، راداری، زرهی و پهپادی است و راهبرد وزارت دفاع روزآمدسازی تجهیزات دفاعی مورد استفاده نیروهای مسلح با استفاده از ظرفیت های داخلی و عدم وابستگی به سایر کشورها است.
نویسنده: جمشید امین زاده
116/118
بیشتر بخوانید:
ظریف: ادعای پمپئو درباره موشکهای ایران غلط است
ادعای پمپئو: ایران موشک بالستیک میانبرد آزمایش کرده است