رئیس جمهوری روسیه با اشاره به اینکه خروج آمریکا از برجام عامل بی‌ثباتی است، گفت: روسیه خواهان آن است که برجام بدون هیچ انحراف و بالا و پایینی اجرا شود.

به گزارش پارس‌تودی؛ ولادیمیر پوتین روز یکشنبه در هجدهمین نشست اجلاس سران عضو سازمان همکاری شانگهای در چینگدائو Qingdao چین که با حضور «حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران درحال برگزاری است، افزود: «ما تمام تعهدهای خودمان را درمورد برجام اجرا خواهیم کرد و از کشورهای دیگر نیز می‌خواهیم به تعهدهای خود پاینبد باشند.»

رئیس جمهوری روسیه درمورد سوریه نیز اظهار کرد: در زمینه مبارزه با تروریسم با همکاری ایران، ترکیه و قزاقتستان به نتایجی موفقیت‌آمیزی دست یافته‌ایم.

پوتین با اشاره به اینکه تهدیدهای تروریستی در سوریه به کمترین حد رسیده است، تصریح کرد:  بیش از 90 درصد جمعیت سوریه اکنون در منطقه تحت حاکمیت دولت سوریه زندگی می‌کنند.

رئیس جمهوری روسیه همچنین اولویت نخست سازمان همکاری شانگهای را مبارزه با تروریسم عنوان کرد و افزود: ساختاری منطقه‌ای در سازمان همکاری شانگهای برای تبادل اطلاعات و نگرش کشورهای مختلف برای مبارزه با تهدید و چالش‌های مختلف امنیتی ایجاد شده است.

پوتین گفت: باید برای مبارزه با چالش‌های تروریستی با یکدیگر همکاری کنیم و به افغانستان کمک کنیم تا به ثبات برسد.

رئیس جمهوری روسیه گفت: هم‌افزایی و همکاری کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای می‌تواند اهداف سازمان را به خوبی محقق کند.

پوتین اظهار کرد: سازمان همکاری شانگهای نقش خوبی در همه زمینه‌ها به ویژه در بخش اقتصادی، رفاهی و امنیتی برای کشورهای عضو و ناظر آن دارد.

رئیس جمهوری روسیه درباره حل مساله هسته‌ای کره‌شمالی نیز گفت: روسیه و چین نقشه راهی برای حل و فصل مساله کره‌شمالی در نظر گرفته‌اند و درچارچوب آن حرکت خواهند کرد. 

سازمان همکاری شانگهای

هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در چینگدائو چین برگزار شده است. جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان کشور ناظر در این سازمان، در نشست سران سازمان همکاری شانگهای شرکت کرده است. 

سازمان همکاری شانگهای در 15 ژوئن سال 2001 در شهر شانگهای توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد. در نشست این سازمان در سال 2016 در تاشکند، نمایندگان هند و پاکستان یادداشت‌هایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای امضاء کردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شدند.

اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر سازمان همکاری شانگهای هستند. 

بیشتر بخوانید: 

چین: هدف اصلی سازمان شانگهای، برقراری صلح‌جهانی است + ویدئو

گزارش: عزم جدی سازمان همکاری شانگهای برای گسترش روابط با ایران

اسپوتنیک: افول گروه هفت؛ خودنمایی سازمان همکاری شانگهای