وی تاکید کرد، نیروی بسیج مردمی عراق به عنوان یک نیروی نظامی رسمی تحت فرماندهی «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق و فرمانده کل نیروهای مسلح است که هیچ کسی نمی تواند در امور داخلی آن مداخله کند.
«جان سولیوان» معاون وزیر امور خارجه آمریکا چند روز پس از سفرش به عراق با تاکید بر ادامه مداخله گرایی در قالب تداوم حضور کم و بیش نیروهای آمریکایی در عراق با گستاخی اعلام کرد که کشورش در حال ارائه مشاوره و کمک برای ساماندهی حشد الشعبی است.
خبرها بیانگر واکنشهای فزاینده عراقی ها به مداخله جویی های آمریکا و تحرکاتش برای تضعیف بسیج مردمی عراق است که دامنه اش به پارلمان عراق نیز رسیده است که این موضوع بیانگر انزجار شدید عراقی ها از نقض حاکمیت کشورشان توسط آمریکا است.
دولت آمریکا درصدد است تا از طریق ایجاد درگیری ها و فتنه انگیزی های جدید در عراق و جلوگیری از پایان تنش و بهره گیری از توان گروه ها و بازیگران نزدیک به واشنگتن، زمینه را برای نقش آفرینی و حضور پررنگ خود در آینده سیاسی و نظامی عراق مهیا سازد.
این تحرکات با نزدیک شدن به موعد انتخابات پارلمانی عراق ابعاد گسترده تر و در عین حال نگران کننده تری به خود گرفته است.
با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات پارلمانی عراق زمزمههایی از تحرکات آمریکا برای مانع تراشی ها و کارشکنی ها در برگزاری انتخابات سالم و تاثیرگزاری در نتایج انتخابات به گوش می رسد.
شکی نیست که اعلام این موضوع آن هم از سوی آمریکاییها نیازمند دقت نظر بیشتر است، چرا که نشان میدهد خطرات جدی از سوی این دولت مداخله گر سلامت و اعتبار روند سیاسی در عراق را تهدید می کند.
بررسی تحرکات مشکوک آمریکا در عراق
در مجموع عملکرد آمریکا طی سالهای اخیر که داعش وارد عراق شد، نشان داد، واشنگتن در صدد است از موضوع داعش جهت پیشبرد مطامع خود در عراق بهره برداری کنند و در این زمینه نگاهی به تحرکات مشکوک آمریکا در عراق داریم.
نیروهای نظامی آمریکا در حالی در پایان سال 2011 از عراق خارج شدند که آمریکا مخالف خروج نیروهای نظامیانش از عراق بود، اما دولت آمریکا با ترفندهای مختلف هزاران نیروی خود را به بهانه فعالیت دیپلماتیک در عراق حفظ کرد اما همواره درصدد افزایش شمار نیروهای نظامی خود در خاک عراق بوده است.
«حافظ البشارة» تحلیلگر سیاسی و امنیتی عرب گفت، مطرح شدن موضوع خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از عراق نیز یک حربه تبلیغاتی از جانب آمریکا است و آنها در حال برنامه ریزی برای حضور طولانی مدت در عراق از طریق ایجاد 20 پایگاه نظامی می باشند.
مقامات آمریکایی برای نیل به اهداف مداخله جویانه خود درعراق از هر ابزار و فرصتی استفاده می کنند.
چنین عملکردی به وضوح در قالب فعالیتهای خودسرانه به اصطلاح ائتلاف بین المللی ضد تروریسم به سرکردگی آمریکا در سالهای اخیر قابل مشاهده است.
تداوم این تحرکات در حالی است که نیروهای بسیج مردمی عراق به همراه ارتش این کشور عامل اصلی شکست داعش در عراق و مانع تحقق اهداف سوء حامیان تروریستها در این کشور بوده اند.
از اینرو حامیان تروریستها با جوسازی علیه حشد الشعبی درصدد انتقامجویی از این نهاد مردمی عراق برآمده اند و همگام با تروریستها با زدن اتهامات بی اساس درصدد فضا سازی برای حذف این نهاد مردمی هستند.
دولتهای غربی و حکام عربی مداخله جویی خود در عراق را نیز به حدی رسانده اند که بطور ضمنی هر گونه کمک اقتصادی به عراق جهت بازسازی این کشور در دوران پسا داعش را به شرایطی از جمله حذف حشد الشعبی و فاصله گرفتن عراق از کشورهای خط مقاومت از جمله ایران و سوریه منوط کرده اند.
این در حالی است که مردم و مقامات عراقی با آگاهی از نقش موثر حشد الشعبی که نیروی منبعث از بطن جامعه عراق از اقشار مختلف مردم این کشور است بر تداوم حضور این تشکل مردمی که با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت، تاکید داشته است.
نویسنده: بیژن نجفی
116/111
بیشتر بخوانید:
ظریف: آمریکا و عربستان بودند که به داعش سلاح دادند
افشای تحرکات آمریکا برای ایجاد داعش جدید/تحلیل
طرح جدید آمریکا؛ براندازی حکومت سوریه درپسا داعش / تحلیل