به گزارش روز شنبه ایران پرس به نقل از تارنمای خبرگزاری «شین هوا»، سازمان بین المللی مهاجرت در بیانیه ای اعلام کرد، تعداد 142 هزار و 913 مهاجر و پناهنده تا روز چهارشنبه (11 اکتبر) از طریق دریا وارد اروپا شده اند، که از این تعداد، بیش از 75 درصد وارد ایتالیا و بقیه بین کشورهای یونان، قبرس و اسپانیا تقسیم شده اند.
این در حالی است که سال گذشته تعداد مهاجران به اروپا 318 هزار و 791 نفراعلام شده بود.
در این بیانیه آمده است، یکی از دلایل کاهش تدریجی شمار مهاجران به اروپا در مقایسه با سال گذشته، اقدامات برخی از کشورهای آفریقایی برای مبارزه با مهاجرت نامنظم است؛ در واقع تعداد مهاجرانی که از طریق نیجریه به لیبی عزیمت می کنند، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
بر اساس گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، این کاهش با اقدامات سختگیرانه ای که توسط مقامات نیجریه به منظور جلوگیری از فعالیت قاچاقچیان انسان و بستن «گتو» ghettos، مناطق ترانزیت و اقامت مهاجران انجام گرفته است؛ ارتباط دارد.
این نهاد بین المللی همچنین درباره اتخاذ راههای جایگزین از سوی مهاجران که قطعا خطراتی را به دنبال خواهد داشت، هشدار داد.
در این بیانیه آمده است، یکی از راههای جایگزین از سوی مهاجران، گذر از مسیر شمال مالی است که البته خطر درگیری با گروههای مسلح در این منطقه اجتناب ناپذیر خواهد بود.
به گزارش سازمان ملل، امتداد ساحل غربی آفریقا از طریق سنگال، موریتانی و مراکش به تنگه جبل الطارق به عنوان امن ترین مسیر برای تردد مهاجران در نظر گرفته شده و سیل مهاجران در این مسیر افزایش یافته است.
برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی به کشورهای اروپایی سران این کشورها در نظر دارند، سطح فعالیتهای خود را در این زمینه با کشورهای آفریقایی افزایش دهند.
دیدار نمایندگان کشورهای اروپایی و آفریقایی در پاریس در روز دوشنبه (28اوت) بخشی از سیاست «کاهش گام به گام مهاجرت غیر قانونی» از آفریقا به اروپا است.
«آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان نیز در مصاحبهای اعلام کرد که هدف از این کنفرانس «کاهش گام به گام مهاجرتهای غیرقانونیم از آفریقا به اروپا است.
اروپا از سال 2015 با بحران پناهجویان مواجه است که براثر خشونت های ناشی از سیاست های کشورهای غربی، به اروپا مهاجرت می کنند.
اتحادیه اروپا برای مقابله با این مسئله، راهکارهای گوناگونی مد نظر قرار داده است.
هر چند پناهجویان از دو مسیر عمده یعنی مسیر بالکان (از ترکیه به یونان) و مسیر مدیترانه برای مهاجرت به اروپا استفاده کرده اند، اما شماری از آنها نیز مسیر طولانی و خطرناک روسیه را برای رسیدن به شمال اروپا استفاه می کنند.
دلیل مساله این است که این دسته از پناهجویان از این مساله آگاهند که مسیر بالکان مسیری بسیار طولانی و با توجه به لزوم گذشتن از کشورهای مختلف بسیار نامطمئن است و لذا ریسک بزرگی با سفر به روسیه و گذشتن از جنوب به شمال روسیه به منظور ورود به کشورهای اروپای شمالی به ویژه نروژ که با روسیه مرز مشترک دارد؛ انتخاب می کنند.116/110
بیشتر بخوانید:
وضعیت مهاجران در اروپا
مستند: مساله مهاجران و انتخابات آلمان