دولت برلین روز پنج شنبه از تغییر کامل سیاست آلمان در قبال دولت آنکارا بدنبال بازداشت شماری از فعالان حقوق بشر در این کشور خبر داد و به اتباع آلمانی درباره سفر به ترکیه هشدار داد.  

به گزارش ایران پرس به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه فرانسوی لوفیگارو، «زیگمار گابریل» وزیر خارجه آلمان طی کنفرانس مطبوعاتی در برلین ضمن تاکید بر تغییر سیاست آلمان در قبال ترکیه اعلام کرد و موارد نقض حقوق بشر در این کشور نمی تواند هیچ گونه پیامد مثبتی برای طرفین داشته باشد و مقامات آلمان باید، با دید روشن تری به این موضوع بنگرند.

«زیگمار گابریل» افزود: شماری از اتباع آلمانی اخیراً از حق آزاد بودن در ترکیه به دلایلی نامعقول محرومند و 9 نفر از اتباع آلمانی از جمله شماری از آلمانی هایِ دو تابعیتی در حال حاضر به اتهام حمایت از تروریسم در ترکیه زندانی هستند.

«زیگمار گابریل» عضو حزب سوسیال دمکرات آلمان با بیان اینکه این هشدار برلین، عواقب اقتصادی برای ترکیه خواهد داشت، تاکید کرد؛ تغییر رویکرد سیاسی برلین نسبت به آنکارا با مشورت «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان اتخاذ شده است.

آلمان یکی از اصلی ترین منابع درآمد در بخش گردشگری برای ترکیه و یکی از اصلی ترین شرکای تجاری این کشور محسوب می شود.  

وزیر خارجه آلمان تاکید کرد؛ تغییر سیاست کشورش در قبال ترکیه همچنین شامل بازنگری در اعتبارات، ضمانت ها و حمایت های مالی برلین از صادرات یا سرمایه گذاری های شرکت های آلمانی در ترکیه می شود.   

«زیگمار گابریل» افزود؛ آلمان در مورد بودجه ای که قرار است ترکیه در راستای نزدیکی روابط با اتحادیه اروپا در آینده دریافت کند، با شرکایش در اتحادیه اروپا بحث و تبادل نظر خواهد کرد.

اتحادیه اروپا مبلغ 4 میلیارد و 450 میلیون یورو از سال 2014 تا 2020 به ترکیه تحت عنوان «بودجه اروپا پیش از عضویت در اتحادیه اروپا» اختصاص داده است.   

ترکیه از چند سال پیش تاکنون در حال مذاکره برای عضویت در اتحادیه اروپا است اما این مذاکرات در حال حاضر به بن بست رسیده است.  

«زیگمار گابریل» همچنین دولت رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه را به تلاش برای به عقب بازگرداندن چرخه تاریخ این کشور با هدف ساکت کردن منتقدین متهم کرد.118/110

بیشتر بخوانید:

ادامه مخالفت ترکیه با بازدید آلمان از پایگاه اینجرلیک

خروج نظامیان آلمان از ترکیه طی دو هفته آینده

فرصت دو هفته ای آلمان به ترکیه برای بازدید از پایگاه «اینجرلیک»