ایران پرس- رییس جمهوری افغانستان، یک آتش‌بس سه ماهه مشروط با گروه طالبان اعلام کرد.

«محمد اشرف غنی» در مراسم گرامیداشت استقلال افغانستان در کابل گفت؛ آتش‌بس از روز دوشنبه  19 اوت آغاز و تا 21 نوامبر(12 ربیع الاول ) که زاد روز پیامبر اکرم (ص) است؛ ادامه خواهد یافت.

رییس جمهوری افغانستان تصریح کرد؛ این آتش‌بس مشروط به اقدام مشابه از سوی طالبان است و می‌تواند تا زمانی‌ که این گروه بخواهد ادامه یابد.

«غنی» افزود؛ تصمیم برای اعلام آتش بس را بنا به درخواست شورای عالی صلح، شورای سراسری علمای افغانستان و  پس از مشورت با اقشار مختلف مردم اتخاذ کرده است.

اعلام آتش بس از سوی دولت افغانستان همزمان با اعیاد مذهبی و توجه به خواست مردم این کشور سنت حسنه و نیکویی است که همواره مورد استقبال بخش‌ها و نهادهای مختلف مردمی در این کشور و منطقه ای قرار گرفته است.

آتش بس قبلی که به مناسبت عید سعید فطر اعلام و اجرا شد نه تنها با استقبال مردم بلکه با استقبال اعضای گروه طالبان نیز قرار گرفت و دو طرف فرصت یافتند تا در کنارهم و خانواده هایشان عید فطر را جشن بگیرند.

عید قربان نیز از جمله اعیاد مذهبی مسلمانان است که در افغانستان بسیار به ان توجه می شود. بنابراین اقدام متقابل طالبان در اعلام آتش بس می تواند نه تنها مردم افغانستان را خوشحال کند بلکه  زمینه ای برای تفاهم و گفتگو میان گروه طالبان و دولت افغانستان خواهد بود.

کمپین های مردمی که اخیرا در مناطق مختلف افغانستان  و پاکستان در حمایت از صلح افغانستان ایجاد شد پیامی روشن برای طالبان و دولت افغانستان است که دوره جنگ  در این کشور به پایان رسیده است و مردم خواهان صلح و آرامش در کشورشان هستند. 

 

 «بارنت روبن»، BARENT ROBEN کارشناس ارشد آمریکا در امور افغانستان و آسیای جنوبی؛ توافق قبلی آتش بس، برای نخستین بار در چهل سال جنگ های داخلی در افغانستان صورت گرفت که گروه‌های درگیر باهم با آتش بس توافق کردند و مورد حمایت و استقبال مردم هم قرار گرفت. 

آتش بس باید ادامه داشته باشد تا زمینه  گفت‌وگوها میان طرفین در گیر در افغانستان نیز فراهم شود.

با توجه به نفوذ برخی علما بر گروه طالبان که عمدتا در پاکستان حضوردارند برقراری آتش بس از سوی دولت افغانستان فرصت مناسبی را برای آنان فراهم کرده است تا با استفاده از نفوذ خود، این گروه را نیز وادار به اعلام اتش بس کنند.

برخی براین اعتقادند طالبان و حامیان معنوی آن نگرانند استقبال اعضای طالبان از آتش بس و آمدن آنان به شهرها و روستا و تماس با خانواده هایشان موجب تضعیف بیش از پیش طالبان شود به همین دلیل مدام اعضای طالبان را درگیر جنگ می کند.

«محمد رفیق شهیر» کارشناس امور سیاسی افغانستان؛ اعلام آتش‌بس از سوی طالبان نیز، امیدواری های زیادی را برای باز شدن دروازه های گفتگو میان این گروه و حکومت افغانستان ایجاد می کند و این اقدام طرف های درگیر در جنگ، به آغاز گفتگوهای صلح و پایان جنگ در افغانستان کمک می‌کند.

 «مولوی جلال الدین حقانی» ازعلمای ولایت هرات؛ اسلام دین صلح و برادری است و تمام گروه های درگیر در جنگ باید با پیروی از آموزه های دین مقدس اسلام به جای جنگ و خونریزی و برادرکشی راه صلح  را انتخاب کنند.

درهرحال، اسلام با برادرکشی و جنگ میان مسلمانان مخالف است و همواره مسلمانان را به اتحاد و همدلی برای تقویت جهان اسلام در برابر جهان کفر دعوت می کند.

به همین دلیل دشمنان مردم افغانستان با تحریک طالبان به ادامه جنگ نمی خواهند صلح و امنیت در این کشور برقرار باشد تا انان به اهداف و منافع شوم خود در افغانستان برسند که قاچاق مواد مخدر،غارت منابع معدنی این کشور، و انتقال  تروریسم ازجمله آن است.139/110

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

اشرف‌غنی اعلام کرد؛ آتش‌بس مشروط سه ماهه با طالبان

طالبان مدعی شد؛ سقوط شهرستان «بلچراغ» در افغانستان

مخالفت دولت افغانستان با آتش‌بس یک‌‌جانبه با گروه طالبان در عید قربان/ تحلیل