تهران- ایران پرس: مجمع گفت‌وگوی تهران با حضور مقامات عالی‌رتبه داخلی و خارجی و با عنوان «عاملیت منطقه‌ای در نظم و بی‌نظم جهانی، وفاق یا افتراق» امروز (یکشنبه) در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه آغاز به کار کرد.

چرا مهم است:

جمهوری اسلامی ایران، از این کنفرانس برای بیان مواضع خود در زمینه‌های سیاسی، امنیتی و فرهنگی استفاده می‌کند و دیدگاهها و اولویت های خود در عرصه سیاست خارجی را در مسائل جهانی در مجمع گفت‌وگوی تهران ارائه می دهد.

زمینه خبر:

«مجمع گفتگوی تهران» (Tehran Dialogue Forum) روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت با حضور و سخنرانی رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ایران و مقامات عالی‌رتبه از کشورهای مختلف، از جمله وزرا و رؤسای اندیشکده‌ها و صاحب‌نظران بین‌المللی برگزار می‌شود.

نکات کلیدی:

حدود ۲۰۰ هیات خارجی از جمله «حمد بن بدر بوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان، «سراج‌الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان، «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه افغانستان، «نیچروان بارزانی» نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، «آرمن گریگوریان» دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان در این نشست حضور دارند.

آخرین‌ وضعیت فلسطین، مقاومت، سناریوهای پیش رو، تجاوزات رژیم صهیونیستی، نظم‌ نوین در غرب آسیا و ساختارهای جایگزین نظام بین‌الملل موضوعاتی هستند که در کنفرانس بین‌المللی مجمع گفت‌وگوی تهران درمورد آنها بحث و گفتگو خواهد شد. 

در مجمع ۴۰ جلسه در پنل‌های مختلف برگزار می‌شود.

۵۰ دفتر و رسانه خارجی این رویداد را پوشش خواهند داد.

او چه می گوید:

رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امورخارجه در آغاز این نشست طی سخنانی اظهار داشت: وفاق نه یک سازش موقت که یک رویکرد پایدار برای حل اختلافات و همکاری و تقویت بنیان‌های گفت‌وگوها در سطوح مختلف ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی است.

«سعید خطیب‌زاده» با بیان اینکه رویکرد دولت، بیش از هر چیزی بر شنیدن استوار است، توضیح داد: شنیدن صدای دیگری باید با دقت و درک نیت متقابل‌ و با احتران انجام شود. ساختن واقعیت‌های نو در گرو این شنیدن است و گرد هم آمدیم با صداقت و با گوش جان گفت‌وگوهای معنا دار تشکیل دهیم و مفهوم شریف وفاق را به مفهومی فراتر از مرزها ملی گسترش داده و ایده جهانی بدل سازیم.

نگاه عمیق تر:

کنفرانس مجمع گفت‌وگوی تهران نقش مهمی در دیپلماسی چندجانبه ایران ایفا می‌کند و به عنوان یک راهبرد دیپلماتیک برای گسترش روابط فرهنگی و سیاسی با دیگر کشورها، به ویژه در جهان اسلام، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این رویداد همچنین نشان‌دهنده تلاش ایران برای ایفای نقش رهبری در تقریب دیدگاه‌های اسلامی و مقابله با سیاست‌های تفرقه‌انگیز است.

سیما مشتاقان