مردم ونزوئلا در انتخابات ریاستجمهوری 20 مه 2018، مادورو را بار دیگر به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب کردند، اما آمریکا اعلام کرد این انتخابات را نامشروع میداند و ریاستجمهوری "نیکلاس مادورو" را محکوم میکند.
با توجه به رویکرد خصمانه غرب به ویژه آمریکا علیه ونزوئلا، مادورو همزمان با آغاز دومین دور ریاست جمهوری خود، اتحادیه اروپا را به باد انتقاد گرفت و واشنگتن را به راه اندازی یک "جنگ جهانی امپریالیستی" علیه کشور بحران زده خود متهم ساخت.
متحدان منطقه ای مادورو از جمله "دانیل اورتگا" رئیس جمهور نیکاراگوئه، "اوو مورالس" رییس جمهور بولیوی و "میگوئل دیاز- کانل" رئیس جمهور کوبا در این مراسم حضور داشتند.
مادورو در سخنرانی خود به انتقادات و حملات مخالفان داخلی و خارجی واکنش نشان داد و گفت: "ما یک دموکراسی حقیقی، برجسته، محبوب و انقلابی هستیم... نه یک دموکراسی متشکل از نخبگان... یا سوپر میلیونرهایی که برای توانگر کردن گروه اقتصادی خود به جنگ رفته و مردم را غارت می کنند."
آمریکا به دنبال تضعیف و سرنگونی دولت ونزوئلا
آمریکا از زمان روی کار آمدن یک دولت چپگرا در ونزوئلا در سال 1999 همواره به دنبال تضعیف و سرنگونی این دولت و روسای جمهور قبلی و کنونی ونزوئلا بوده و نه فقط از اپوزیسیون این کشور حمایت می کند، بلکه متحدان خود در آمریکای لاتین را علیه مادورو بسیج کرده و خواهان کناره گیری یا سرنگونی وی است.
"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا با متهم ساختن مادورو به «غصب غیرقانونی قدرت»، تاکید کرد: از تمام وزنه اقتصادی و قدرت دیپلماتیک آمریکا برای استقرار مجدد دموکراسی در ونزوئلا استفاده خواهد کرد.
واشنگتن همچنین از اقدامات شرکای منطقه ای خود در آمریکای لاتین در راستای تضعیف دولت چپگرای ونزوئلا حمایت می کند؛ دولت های راست گرای آمریکای لاتین در ماه های اخیر اقدامات خود را علیه دولت چپگرای ونزوئلا تشدید کرده اند.
قطع روابط دیپلماتیک پاراگوئه با ونزوئلا
در این راستا «ماریو عبدو بنیتز» Mario Abdo Benítez رییس جمهور پاراگوئه در اقدامی نمایشی و تبلیغاتی، درست دقایقی پس از سوگند "نیکلاس مادورو"، رئیس جمهور منتخب مردم ونزوئلا و آغاز دور دوم ریاست جمهوری وی، اعلام کرد پاراگوئه روابط دیپلماتیک خود را با ونزوئلا قطع میکند.
پیش از این وزیر خارجه پاراگوئه مدعی شده بود این کشور و دیگر کشورهای عضو گروه "لیما" دولت جدید مادورو را به رسمیت نمیشناسند.
گروه لیما متشکل از 12 کشور آمریکایی است که تحت تأثیر آمریکا در سال 2017 شکل گرفته و هدف اصلی خود را مقابله با دولت قانونی ونزوئلا اعلام کرده است.
تشدید موضع گیری برزیل نسبت به ونزوئلا
"ژایر بولسونارو" Jair Bolsonaro رئیس جمهور راست گرای افراطی برزیل نیز با رسیدن به قدرت در ژانویه 2019 موضع گیری های خود علیه دولت چپگرای ونزوئلا را تشدید کرده است.
بولسونارو از جمله سران آمریکای لاتین است که از سیاستهای مادورو انتقاد کرده و همکاری های نظامی ونزوئلا با روسیه را محکوم کرده است. این در حالی است که وی امکان همکاری نظامی برزیل با آمریکا و ایجاد پایگاه نظامی توسط واشنگتن را رد نکرده است.
به نظر می رسد مادورو در دوره جدید زمامداری خود با توجه به موضع گیری هاو اقدامات خصمانه شرکای منطقه ای واشنگتن در آمریکای لاتین باید منتظر تشدید دشمنی ها و اقدامات آنها برای تضعیف و براندازی دولت چپگرای ونزوئلا باشد. با این حال مادورو متحدان منطقه ای مهمی مانند کوبا، بولیوی و نیکاراگوئه دارد که بر همبستگی با کاراکاس در مقابل فشارهای واشنگتن و متحدان منطقه ای آن تاکید می کنند.
نویسنده: میرطاهر
133/117
بیشتر بخوانید:
پیروی پاراگوئه از رویکرد آمریکا در قبال ونزوئلا
اعلام تحریمهای جدید آمریکا ضد ونزوئلا
رایزنی «پمپئو» در پرو برای افزایش فشار بر ونزوئلا