به گزارش ایران پرس، این رزمایش که دو هفته ادامه خواهد داشت در شرایطی برگزار می شود که سران آمریکا و کره شمالی برای خلع سلاح هسته ای کره شمالی 12 ژوئن در سنگاپور با یکدیگر گفت و گو خواهند کرد.
خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی به نقل از بیانیه نیروی هوایی این کشور آورده است که دستکم 100 فروند جنگنده از جمله هشت فروند جنگنده رادارگریز اف 22 و شماری از بمب افکن های بی 52 آمریکا و هواپیماهای جنگی اف 15 در این رزمایش شرکت دارند.
این نخستین بار است که این تعداد جنگنده رادارگریز در یک رزمایش مشترک دو کشور به خدمت گرفته می شود.
یکی از اصلی ترین اهداف این رزمایش رساندن این پیام به کره شمالی است که باید برای خلع سلاح کامل هسته ای متعهد باشد.
آمریکا و کره جنوبی در بیانیه هایی تاکید کرده اند، این بخشی از فشارها بر کره شمالی است و افزوده اند که با این رزمایش توان رزمی هوایی دو کشور از لحاظ فنی تقویت خواهد شد.
اقدام تحریک آمیز آمریکا و کره جنوبی در برگزاری رزمایش هوایی گسترده در شبه جزیره کره در آستانه دیدار رهبر کره شمالی با رئیس جمهوری آمریکا درحالی است که «پیونگ یانگ» هشدار داده که آمریکا نباید در آستانه نشست مقامات دو کشور فضای مذاکرات را تخریب کند.
حزب حاکم کارگران کره شمالی در بیانیه ای با اشاره به اظهارات جنگطلبان آمریکایی در حمایت از اعمال حداکثر فشار علیه پیونگیانگ اعلام کرد، آمریکا باید بداند که بهتر است از بیان کلمات و انجام اقداماتی که میتواند فضای مذاکرات را تضعیف کند، خودداری کند.
اوت گذشته نیز دو کشور آمریکا و کره جنوبی رزمایش مشترکی با حضور هفتادهزار نظامی در شبه جزیره کره برگزار کردند.
مردم کره جنوبی بارها دراعتراض به رزمایش مشترک واشنگتن- سئول در منطقه شبه جزیره کره، تظاهرات کرده و از مقامات کشورشان خواسته اند؛ برگزاری این گونه رزمایش ها با آمریکا را متوقف کند.
اهداف امریکا از برگزاری این رزمایش چیست؟
امریکا و کره جنوبی مدعی هستند که رزمایش های مشترک آنها براساس برنامه از پیش طراحی شده برگزار می شود و ارتباطی به مسایل روز شبه جزیره کره ندارد اما ناظران سیاسی در منطقه براین باورند که امریکا با تاکید بر برگزاری رزمایش هوایی با کره جنوبی چند هدف را دنبال می کند؛
اول؛ فشارهای نظامی خود را بر کره شمالی همچنان حفظ کند.
دوم؛ حضور نظامی خود را در منطقه شرق اسیا و شبه جزیره کره تقویت نماید .
سوم؛ به چین و کره شمالی نشان دهد که در صورت برقراری صلح و ثبات در شبه جزیره کره تغییری در برنامه های نظامی امریکا در این منطقه ایجاد نخواهد شد.
و چهارم؛ به کره جنوبی یادآوری کند که ابتکارعمل تحولات شبه جزیره کره همچنان در اختیار امریکا است.
ابتکار عملی که از دیدگاه افکار عمومی در کره جنوبی مخرب و تنش زا است زیرا اهداف امریکا در منطقه تهاجمی و سلطه طلبانه است. به همین دلیل چین و روسیه هم بارها در مورد پیامدهای تداوم و تقویت حضور نظامی امریکا در منطقه به واشنگتن هشدار داده اند.
تونگ ژائو، tong Xaoکارشناس مسایل سیاسی در پکن می گوید؛ "کفه نگرانیهای مشترک چین و روسیه بابت حضور نظامی امریکا در منطقه بسیار سنگینتر از کفه رقابتشان است زیرا دو کشور درک اساسیای از مشکلسازان واقعی و بزرگترین تهدید مشترکشان یعنی امریکا در شبه جزیره کره دارند. "
رزمایش هوایی امریکا و کره جنوبی در حالی برگزار می شود که قرار است به زودی دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در سنگاپور با هم دیدار کنند.
بنابراین به نظر می رسد؛ واشنگتن با برگزاری این رزمایش درصدد ارسال پیام روشن به پیونگ یانگ است که امریکا هدف خلع سلاح هسته ای کره شمالی را دنبال می کند و نرمش های اخیر در موضع پیونگ یانگ نمی تواند واشنگتن را از این هدف باز دارد.
این به معنای تلاش امریکا برای ایجاد اختلال در روند تنش زدایی در شبه جزیره کره است که با دیدار اخیر رهبران کره جنوبی و کره شمالی تقویت شد و همچنان ادامه دارد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در مقاله که اخیرا کرملین منتشر کرد گفت؛ "سیاست فشار امریکا روی پیونگ یانگ برای متوقف ساختن برنامههای موشکی و هستهایش اشتباه و بیفایده است. تحریمها، فشارها و زورگوییهای نظامی و توهینآمیز راه حلی متزلزل و بیسرانجام است."
در هر حال، تجربه توافق های گذشته امریکا با کره شمالی برای پایان دادن به بحران در شبه جزیره کره از جمله توافقنامه سال 1994 نشان می دهند که امریکا نه تنها تمایلی برای حل این بحران ندارد بلکه همواره کوشیده است با تحریم کره شمالی به بحران در منطقه دامن بزند تا بهانه ای برای تقویت موقعیت نظامیش در منطقه داشته باشد.
نویسنده: مجید وقاری
138/110
بیشتربخوانید:
انتقاد کره شمالی از رئیس جمهور امریکا/درخواست ژاپن بر افزایش فشار جامعه بینالمللی به کره شمالی
رهبر کره شمالی: سراسر خاک آمریکا در تیررس تسلیحات هسته ای کره شمالی قرار دارد
ترامپ دوباره کره شمالی را تهدید کرد/ مانند روسایجمهور پیشین آمریکا با کره شمالی کنار نمیآیم
حمایت کره جنوبی از تحریم های جدید سازمان ملل علیه کره شمالی
تاکید رهبر کره شمالی بر تغییر مواضع آمریکا و کره جنوبی