به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری فرانسه، فلورانس پارلی، Florence Parly وزیر دفاع فرانسه پس از سفر به چاد به نیجر و مالی عزیمت خواهد کرد.
وزیر دفاع فرانسه قرار است، در این سفر با نظامیان فرانسوی که در عملیات بارکان شرکت کرده اند، دیدار کند.
بر اساس این گزارش، فرمانده نیروی بارکان قرار است در پایگاه انجامنا در چاد از فلورانس پارلی استقبال کند.
بر اساس بیانیه وزارت دفاع فرانسه وزیر دفاع فرانسه به ویژه در چاد با «ادریس دبی»، رئیس جمهور این کشور، در نیجر با «محمدو ایسوفو»، رئیس جمهور نیجر و در مالی نیز با «ابراهیم بوبکار کیتا»، رئیس جمهور مالی دیدار خواهد کرد.
«اورسولا فون درلین»، وزیر دفاع آلمان نیز در بخشی از سفر وزیر دفاع فرانسه وی را همراهی خواهد کرد.
وزیر دفاع فرانسه بر حمایت فرانسه از افزایش توانمندی نیروهای مشترک جی 5 ساحل تاکید خواهد کرد.
از این نیرو درخواست شده است برای مبارزه با تروریسم و قاچاق در منطقه که منطقه را بی ثبات کرده است، ایفای نقش کند.
وزارت دفاع فرانسه خاطر نشان کرد، در گفت وگوهای مشترکی که وزیر دفاع فرانسه و وزیر دفاع آلمان با میزبان های خود در نیجر و مالی خواهند داشت، بر پشتیبانی تجهیزاتی و اطلاعاتی از نیروی جی 5 و همچنین تلاش های فعالانه خود برای بسیج شرکای اروپایی و بین المللی در حمایت از عملکرد این نیرو تاکید خواهند کرد.
اهمیت ویژه منطقه ساحل آفریقا برای غرب و فرانسه/ تحلیل
منطقه ساحل آفریقا همواره برای غرب به ویژه فرانسه اهمیت راهبردی داشته و کشورهای غربی و در راس آنها فرانسه، برای رسیدن به اهداف استعماری و بهره گیری های سیاسی و اقتصادی ،در کشورهای مختلف این منطقه حضور مستقیم و غیر مستقیم داشته اند.
چنانچه «هروه بورژ» کارشناس مسائل افریقا برآن تاکید دارد:
"در واقع آفریقا، شریک واقعی برای اروپا در قرن 21 محسوب می شود و این همان چیزی است که صدر اعظم آلمان و رییس جمهوری فرانسه به آن رسیده اند."
اگر چه بسیاری از کشورهای افریقا سالهاست درگیر فعالیت های گروه های تروریستی و شبه نظامی هستند، اما اکنون گسترش دامنه حملات تروریستی به اروپا و پیامدهای امنیتی ناشی از آن، سبب شده تا رویکرد جدیدی از سوی مقامات اروپایی در مبارزه با تروریسم در این منطقه دنبال شود.این رویکرد از جنبه های مختلف قابل بررسی است، از جمله اینکه آنها در قالب حضور نیروهای نظامی برای مقابله با گروه های تروریستی به حضور خود در منطقه مشروعیت داده و به طور غیر مستقیم کنترل این منطقه مهم و حیاتی آفریقا را در دست گرفته، ضمن اینکه در این قالب می توانند به اهداف سیاسی و اقتصادی خود در منطقه ، جامه عمل بپوشانند .
اگر چه نظامیان فرانسه از سال 2014 در قالب عملیات بارخان با هدف مبارزه با گروههای افراط گرا در منطقه ساحل حضور دارند اما وضعیت نامناسب اقتصادی فرانسه و هزینه مالی این عملیات بیش از 600 میلیون یورو در سال از یکسو و از سوی دیگر انتقادات درباره عملکرد نیروهای نظامی در این عملیا ،سبب شد که «امانوئل ماکرون» رییس جمهوری فرانسه در نخستین ماه های احراز پست ریاست جمهوری، تشکیل نیروی نظامی جدیدی را از پنج کشور این منطقه تحت عنوان نیروی جی 5 با هدف مبارزه با گسترش گروه های تروریستی و باندهای قاچاق پیشنهاد و حمایت مالی کشورهای عضو اتحادیه اروپا، سازمان ملل و آمریکا را برای تشکیل این نیرو خواستار شود.
اگر چه تشکیل این نیرو به تصویب رسیده است اما ماکرون در جلب حمایت مالی کشورهای مختلف برای جی 5 ، تاکنون موفق نبوده است. به نظر می رسد دولت فرانسه اکنون با اعزام وزیر دفاع خود درصدد رایزنی های بیشتر و جلب همکاری متحدان این کشور برای عملیاتی کردن آن است.
چنانچه ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در نخستین سفر خود به آفریقا اعلام کرد: پاریس علیه شبه نظامیان در مناطق مختلف آفریقا دست به اقدام میزند و با آلمان در این زمینه همکاری نزدیکی خواهد داشت.
در مجموع سفر وزیران دفاع فرانسه و آلمان به کشورهای چاد ،نیجر و مالی را باید حاصل رویکرد جدید کشورهای غربی به ویژه اروپا به این منطقه استراتژیک در راستای منافع آنها دانست.116/112
آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید:
پیامدهای ناشی از حضور نظامی و امنیتی فرانسه و اروپا در غرب آفریقا
اهداف سیاسی و اقتصادی فرانسه در منطقه ساحل آفریقا/تحلیل
گسترش روابط؛ هدف سفر نخست وزیر فرانسه به آفریقا/تحلیل