به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دو هزار و 126 هنرمند امسال در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر حضور دارند.
در بخش غیررقابتی تکنوازی 49 آقا، 27 خانم، در بخش غیررقابتی گروهنوازی 19 گروه و در بخش اجراهای رقابتی هشت گروه حضور دارند.
12 گروه پاپ، پنج گروه ارکسترال، 28 گروه موسیقی نواحی، دو گروه بانوان، چهار گروه هنرستان موسیقی، 14 گروه موسیقی سنتی، پنج گروه کلاسیک، 11 گروه سرود و یکصد و 88 گروه از استانها در این جشنواره شرکت کردند.
امسال هفت سالن میزبان 87 اجراهای جشنواره طی شش شب هستند.
بخش بینالملل جشنواره با محوریت موسیقی و با هدف تعامل و تبادل فرهنگی و هنری با هشت اجرا از کشورهای پرتغال، روسیه، مجارستان، هند، تاجیکستان، افغانستان، ارمنستان و صربستان در تنوع مختلف موسیقایی برگزار میشود که دوئت جز ویولن و پیانو از کشور مجارستان، دوئت پیانو از صربستان، گروه قوالی افغانستان، کوارتت دودوک ارمنستان، گروه کشور هند، گروه فادو از کشور پرتغال، گروه کشور تاجیکستان، آنسامبل کنسرواتوار سنت پترزبورگ از برنامههای بخش بینالمل هستند.
«جشنواره جشنوارهها» برای نخستین بار به عنوان بخش نمایشگاهی این دوره از جشنواره برگزار میشود.
موزه هنرهای دینی امام علی(ع) از ساعت 16 تا 20 میزبان این بخش است، در بخش جشنواره جشنوارهها علاوه بر نمایش پوستر و جدول دورههای گذشته موسیقی فجر، فیلمهای اجراهای صحنهای برگزیده این دورهها (اول تا دوره سی و هفتم) نیز برای مخاطبان پخش میشود.
برگزاری جشنواره موسیقی فجر در 16 استان
16 استان برای میزبانی از جشنواره موسیقی فجر اعلام آمادگی کردهاند که استان گلستان با 34 اجرا بیشترین سهم اجراهای بخش استانی را دارد.
امسال بخش سرود با گرامیداشت یاد مرحوم اسفندیار قرهباغی ملقب به نغمهخوان انقلاب برگزار میشود. در این بخش 10 گروه برای نخستین بار در یک سالن مجزا طی ایام جشنواره روی صحنه خواهند رفت و براساس برنامهریزیهای صورت گرفته، تجلیل از فعالان سرود و انتخاب بهترین گروه سرود براساس آرای مردمی از دیگر برنامههای این بخش است.
همچنین امسال دو بخش به بزرگداشت و تجلیل از دو هنرمند برجسته موسیقی ردیف دستگاهی و موسیقی نواحی اختصاص داده شده است.
همچنین بخش پژوهش جشنواره به مدت پنج شب به صورت مستقیم از رادیو گفت و گو پخش میشود و هنرمندان موسیقی و کارشناسان درباره موضوعات حوزه موسیقی به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
این دوره از جشنواره شامل بخشهای استانها، پژوهش، رقابتی، جایزه باربَد، غیررقابتی (ارکسترال، کلاسیک، ردیف دستگاهی، نواحی، هنرستانهای موسیقی، پاپ)، جشنواره جشنوارهها، جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، سرود و بینالملل است.
بخش رقابتی برای حضور جریانهای نوین موسیقی و صدا در ایران که در بازنگری صورتهای شنیداری به ایدهپردازی واجرا بدون پیشداوری مرسوم در ساخت و اجرای موسیقی متداول میپردازد که در این دوره به عنوان جایزه ویژه به جشنواره اضافه شده است.
بخش غیررقابتی با هدف شناسایی، ظرفیتسازی و حمایت از فعالیتهای خلاقانه هنرمندان و گروههای موسیقی سراسر کشور با اولویت معیارهای هنری در هر شاخه از موسیقی برگزار میشود.
همچنین جایزه باربَد با هدف معرفی و تقدیر از آثار برگزیده اهالی موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، صیانت از هویت ملی مبتنی بر آموزههای آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به ویژه ایده و اجراهای صدا وموسیقی نسل جوان برگزار میشود.
آیین اختتامیه سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر چهارشنبه (3 اسفند) در تالار وحدت برگزار میشود.
117
بیشتر بخوانید:
فردا، آغاز سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای ارکستر ملی ایران
امیدوارم جشنواره موسیقی فجر مثل سینما و تئاتر فجر باشکوه باشد
اعلام رسمی اسامی خوانندههای پاپ جشنواره موسیقی فجر