چرا مهم است:
جشنواره موسیقی فجر به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور، فرصتی برای نمایش استعدادهای موسیقی، تجلیل از هنرمندان پیشکسوت و به تقویت فرهنگ موسیقی در ایران تلقی می شود.
زمینه خبر:
در آیین افتتاحیه چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت، «رضا مهدوی» دبیر جشنواره، «محمدعلی مرآتی» مدیر اجرایی جشنواره و جمعی از اساتید و هنرمندان حضور داشتند.
در این مراسم ارکستر بادی برنجی هنرستان دختران و پسران، سرود ملی ساخته حسن ریاحی را اجرا کرد که به مناسبت تولد هشتاد سالگی این آهنگساز و دبیری ۱۱ سالهاش در جشنواره موسیقی فجر، برگزار شد.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر از ۲۳ تا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ با بیش از ۱۱۰ اجرا در بخشهای مختلف از جمله ارکسترال، ردیف دستگاهی، موسیقی نواحی و اقوام، موسیقی بینالملل و موسیقی بانوان و موسیقی کودک و نوجوان برگزار میشود.
در این جشنواره، ۱۰۶ گروه موسیقی و یکهزار و ۷۷۱ هنرمند در تهران و ۲۱ استان دیگر به هنرنمایی خواهند پرداخت.
تهران میزبان شش گروه و هنرمند از کشورهای ترکیه، هند، هلند، تونس، اسپانیا و ارمنستان است و برخی از آنها اجراهای مشترکی را با هنرمندان ایرانی خواهند داشت.
نکات کلیدی:
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به همت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد و انجمن موسیقی ایران و بنیاد رودکی برگزار می شود.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با افزایش ۴۰ درصدی بانوان در تمام گونههای مختلف موسیقی مواجه بوده است و امسال ۱۲ گروه بانوان در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه میروند.
نگاه عمیقتر:
این جشنواره نه تنها به تجلیل از هنرمندان میپردازد، بلکه به عنوان یک کاتالیزور برای ارتقاء سطح موسیقی و فرهنگ در جامعه عمل میکند و به ترویج آثار جدید و نوآورانه در عرصه موسیقی کمک میکند.
117