«احمد الهنداوی» رییس «سازمان جهانی پیش آهنگی» در این همایش ، گفت : جنبش پیش آهنگی در همبستگی جهانی نقش مهمی دارد و پیش آهنگان در آستانه تحولی جدید قرار دارند و برای بزرگتر شدن این سازمان تلاش می کنند.
سازمانی بین المللی پیشاهنگی یک سازمان غیردولتی محسوب می شود. اعضای این سازمان شامل سازمان های پیش آهنگی کشورهای جهان است. بخش اداره کننده این سازمان ، کنفرانس جهانی است که هر سه سال یکبار، برگزار می شود و بخش اجرایی آن کمیته جهانی است که از افراد داوطلب تشکیل شده است.
هدف از تاسیس سازمان جهانی پیشاهنگی ، کمک به آموزش و پرورش و جوانان کشورها از طریق یک نظام ارزشی اعلام شده است. در واقع ، این سازمان بین المللی، به جوانان کشورهای مختلف برای توسعه دانش، مهارت ها و استعداد کمک می کند و جوانان را برای مسوولیت پذیری آماده می نماید.
برگزاری چهل و یکمین نشست سراسری سازمان جهانی پیشاهنگی در باکو از اهمیت زیادی برای مقام های دولت «الهام علی اف» برخوردار است. بویژه که این نشست ، برای نخستین بار است که در جمهوری آذربایجان و منطقه آسیا برگزار می شود. با توجه به این واقعیت که ، حاکمیت باکو همه مساعی خود را به کار گرفته است تا هویت دینی و فرهنگی مردم مسلمان جمهوری آذربایجان را تغییر دهد ، برخی از کارشناسان مسائل قفقاز ، برگزاری این نشست در باکو را در چارچوب طرح تغییر هویت شیعی و تبدیل جمهوری آذربایجان به جامعه ای «چند فرهنگی» قلمداد کرده اند. تلاش های جدی برخی از رسانه های وابسته به حاکمیت باکو برای تبلیغ اندیشه های وارداتی نظیر لائیک و حذف دین از جامعه از جمله نمونه هایی است که از طریق آن ها، می توان به سیاست ها و اهداف دولت الهام علی اف پی برد.
به عنوان مثال ، رسانه های وابسته به حاکمیت باکو همزمان با آغاز کار نشست سازمان جهانی پیش آهنگی ، نتایج نظرسنجی مرکز پژوهش و نظرسنجی موسسه «گالوپ» درباره سطح تدین مردم کشورهای جهان را منتشر کردند و به بازتاب دیدگاه های کارشناسان لائیک پرداختند. بر اساس این نظرسنجی سطح تدین در جمهوری آذربایجان از 8 درصد در سال 2012 به 34 درصد در سال 2017 میلادی افزایش یافته است. انتشار این آمار برغم نواقصی که در زمینه ارزیابی سطح دینداری مردم دارد، حاکی از این واقعیت است که تلاش ها و تبلیغات دولت باکو بی نتیجه بوده است.
باید گفت: دولتمردان باکو تلاش مضاعفی را در دستور کار قرار داده اند تا به هر بهانه ای به دین مبین اسلام و حامیان چشمگیر این دین در جمهوری آذربایجان بتازند. اما ، با وجود تلاش های سیاستمداران حاکم بر باکو برای حذف دین از زندگی اجتماعی مردم مسلمان جمهوری آذربایجان طی بیش از دو دهه گذشته ، خواسته ها و اهداف مقام های آذری محقق نشده است. به همین دلیل ، انتظار می رود نشست باکو فرصت دیگری برای مومنین آذری فراهم کند شناخت هر چه بیشتری از اهداف حاکمیت باکو به دست آورند. 112/114
بیشتر بخوانید:
صدور حکم بیست سال حبس برای طالع باقرزداه رئیس جنبش اتحاد مسلمانان جمهوری آذربایجان/تحلیل
حزب اسلامی جمهوری آذربایجان، جنایات صهیونیستها را محکوم کرد+ ویدئو