ارتش هند با انتشار بیانیه ای تاکید کرد، اجازه ورود مسلمانان روهینگیا به خاک این کشور را نخواهد داد، چراکه طبق ادعای ارتش هند، تعدادی از این افراد با سازمان اطلاعاتی پاکستان در ارتباط هستند.
اهداف هند در اخراج مسلمانان روهینگیا
اقدام اخیر دولت هند که اعلام کرد، آوارگان مسلمان روهینگیا را از این کشور اخراج می کند نشان می دهد که دولت هند با تمرکز بر وضعیت انان دو هدف را دنبال می کند.
اول انکه، هند با بستن مرزهای خود با بنگلادش و اخراج مسلمانان روهینگیا به این کشور درصدد اعمال فشارهای بیشتر بردولت بنگلادش است تا مسلمانان روهینگیا را به عنوان شهروندان خود بپذیرد.
هند همانند دولت میانمار مدعی است، مسلمانان روهینگیا بنگالی تبار بوده و به شکل مهاجر در کشورهای همسایه زندگی می کنند.
از این رو هند در همکاری با دولت میانمار درصدد متمرکز کردن مسلمانان روهینگیا در بنگلادش است.
دوم انکه، دولت هند برای تحقق این هدف خود اتهامی را متوجه مسلمانان روهینگیا در مورد جاسوسی برای پاکستان می کند که انان فرصت دفاع و یا تکذیب این ادعای دهلی نو را ندارند.
این بدان معنا است که دولت هند با بدنام کردن مسلمانان روهینگیا که پیشتر اتهام خشونت گرایی را نیز ضد انان مطرح کرده بود درصدد ایجاد ذهنیت منفی از انان در محافل منطقه ای و بین المللی است تا به گونه ای مخالفت خود با ورود اوارگان مسلمان روهینگیا به هند را توجیه کند.
این در حالی است که محافل سیاسی در بنگلادش براین اعتقادند که دولت هند باید با استفاده از روابط خوب خود با دولت میانمار زمینه بازگشت اصولی مسلمانان اواره روهینگیا به موطنشان را فراهم کند.
«سید معظم علی» کارشناس مسایل سیاسی در بنگلادش می گوید:
"هند با توجه به روابط خوب اقتصادی و فنی که با میانمار دارد و در اتحادیه خلیج بنگال عضویت دارند می تواند دولت این کشور را به توقف نسل کشی مسلمانان روهینگیا ترغیب کند در غیر این صورت فرصتی برای افراط گرایان برای بی ثبات کردن منطقه فراهم می شود."
با نزدیک شدن فصل باران در بنگلادش وافزایش خطر وقوع سیل و تحت تاثیر قرار گرفتن تعداد زیادی از مسلمانان روهینگیا که در اردوگاه های شلوغ مهاجران از جمله در منطقه «کاگس بازار» بنگلادش زندگی می کنند، هند نگران شده که ممکن است مسلمانان اواره روهینگیا به سمت مرزهای این کشور حرکت کنند.
این در حالی است محافل منطقه ای و بین المللی انتظار دارند هند که خود را کشور مهم منطقه می داند در چارچوب اقدامات بشر دوستانه به مسلمانان اواره روهینگیا کمک کند تا با بیماری های واگیر دار که جان انان را تهدید می کند روبرو نشوند.
پروفسور «ویلیام اورمان بیمن» استاد و رئیس گروه مردم شناسی دانشگاه مینه سوتا معتقد است:
"یکی از مشکلات بزرگ فعلی این است که شهروندان میانمار که همان مسلمانان روهینگیا هستند در منطقه به «بنگالیس» معروف هستند. این در حالی است که آنان چندین نسل است که در میانمار و در استان راخین زندگی کرده اند و این مساله باید اساسی حل شود"
در هر حال، مردم هند بارها با برگزاری تظاهرات گسترده جنایات نظامیان و تندروهای بودایی در میانمار ضد مسلمانان روهینگیا را محکوم کرده اند.
از اینرو مخالفت دولت دهلی نو با ورود اوارگان مسلمانان روهینگیا به خاک هند به هر بهانه ای و تلاش برای اخراج انان مخالف با دیدگاههای مردم هند است که می تواند بر وجهه حزب حاکم بهاراتیاجاناتا، بی جی چی تاثیر منفی بگذارد.
نویسنده: مجید وقاری
137/116
بیشتر بخوانید:
گزارش: همایش «همبستگی با مسلمانان روهینگیا» در دهلینو
تاکید هند بر بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیا به میانمار
اذعان ارتش میانمار به جنایات ضد مسلمانان روهینگیا+ ویدئو