«شوکت میرضیایف» درپیامی به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا ضمن ابراز تاسف درباره وقوع حادثه منهتن از کمکهای همه جانبه تاشکند در روند تحقیقات این واقعه خبر داد.
پس از حادثه سه شنبه شب منهتن که یک دستگاه خودرو پس از برخورد با چند دوچرخه سوار موجب کشته شدن 8 تن و زخمی شدن 11 نفر شد، مسئولان آمریکایی بر تروریستی بودن این حادثه تاکید کردند.
گفته می شود عامل این حادثه «سیف الله سایپف» تبعه ازبکستان بوده که سال 2010 به آمریکا مهاجرت کرده است.
دراولین واکنشها به واقعه «منهتن»، «دونالد ترامپ» با انتشار پیام هایی در توئیتر ضمن تروریستی خواندن واقعه منهتن، مدعی شد همه چیز تحت نظر است و به داعش اجازه ورود به آمریکا را نمی دهد.
رئیس جمهوری آمریکا که پیام توئیتری خود را برای اغنای افکار عمومی در تامین امنیت جامعه این کشور بویژه در مقابله با حوادث تروریستی کافی ندانست ناگزیر از انتشار پیامهای مختلف توئیتری شد. وی در پیامی دیگر نوشت: نباید به داعش آن هم بعد از اینکه در خاورمیانه یا هر جای دیگر شکستش دادیم، اجازه بازگشت یا ورود به کشورمان را بدهیم. او در آخر با خانواده قربانیان واقعه منهتن ابرازهمدردی کرد و از وزارت امنیت ملی آمریکا خواست تا تدابیر امنیتی مربوط به رصد و ارزیابی افراد را تشدید کند.
به گفته شاهدان عینی روز سه شنبه گذشته انحراف یک کامیون باربری به سمت عابران و دوچرخه سواران در منهتن نیویورک تعدادی کشته و زخمی شدند. در تحقیقات منتشر شده و اولیه آمده است یک شهروند ازبک عامل اصلی این واقعه بوده است. تا جایی که رئیس جمهوری ازبکستان ناگزیر شد در پیامی به همتای آمریکایی خود، ضمن محکوم کردن حادثه منهتن، آمادگی همه جانبه تاشکند را برای کمک به روند تحقیقات در این زمینه اعلام کند.
گفته می شود «سیف الله سایپف» ازبک در سال 2010 از طریق برنده شدن در بخت آزمایی اقامت در آمریکا به طور قانونی وارد این کشور شده است. پلیس امریکا اعلام کرد در یادداشتی که از خودرو سایپف پیدا شده، مشخص شد که وی با گروه تروریستی تکفیری داعش بیعت کرده بود. محافل سیاسی وقایعی همچون حادثه منهتن را حاصل سیاستهای خارجی یکجانبه، آمرانه و به اصطلاح استراتژیک امریکا در خارج از مرزهای این کشور میدانند. نهالی که پس از خروج نظامیان امریکایی از عراق از سوی سیاستمداران امریکا در این کشور خاورمیانه کاشته شد اکنون میوه گندیده و تلخی را به ثمرنشانده است.
شاید زمانی که مسئولان و استراتژیست های امریکایی برنامه تشکیل گروه تکفیری تروریستی داعش را با هدف ایجاد بحرانی جدید در خاورمیانه تدوین می کردند، هیچگاه گمان نمی کردند که بهانه آنها برای بازگشت نظامیان امریکایی به عراق به مولودی ناخلف تبدیل شود و هزینه سنگین سیاسی، اقتصادی را به امریکا و متحدان منطقه ای، عربی و غربی واشنگتن تحمیل کند. بگونه ای که اکنون گریبانگیر جامعه امریکا شود.
همانطور که چراغ سبز واشنگتن به اتباع عربستان و اطمینان امرکیا ازحضور گسترده اتباع عربستان سبب شد دلارهای عربهای ریاض چشم مسئولان امریکایی به روی ماهیت رفتار، اعمال و افکار اعراب شبه جزیره ببندد تا جایی که نهایتا وقایع 11 سپتامبر در تاریخ امریکا ثبت و ضبط شود و همه هیمنه و اقتدار پوشالی امریکا در عرصه سیاست بین الملل و تامین امنیت به یکباره فرو بریزد.
چشم پوشی امریکا به روی نتیجه تحقیقاتی که نشان داد شهروندان عربستانی عامل و بانی وقایع 11 سپتامبر بودند اکنون بگونه ای دیگر در جامعه امریکا رخ نشان داده است.
بگونه ای در شرایط جاری نادیده گرفتن داعش سبب به چالش کشیدن امنیت پوشالی امریکا شده است. گویی که همه زمامداران واشنگتن به یک گونه عمل می کنند و آن نادیده گرفتن آگاهانه و نپذیرفتن نتایج اشتباهات سیاست خارجی است. شرایطی که فقط مردم امریکا و شهروندان این کشور باید تاوان آنرا بپردازند. جالب اینکه ترامپ همچون دیگر روسای جمهور امریکا به جای پرداختن به علت و اصل ماجرای ناامنی در کشور همچنان به ظواهر امر چشم دوخته است و به دنبال توجیه تصمیمات نابخردانه خود است. وضعیتی که اکنون با وقوع واقعه منهتن ترامپ را ناگزیر به تاکید بر موضوع سخت گیری درباره ورود شهروندان خارجی به امریکا کرده است.113/112
نویسنده : امیر حسین اسداله منفرد
بیشتر بخوانید:
ترامپ، اعدام عامل حمله منهتن را خواستار شد
اعلام هویت عامل حادثه «منهتن» نیویورک+ ویدئو