کمالوندی روز شنبه در گفتوگو با شبکه پرس تی وی همچنین درباره ادعاهای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درخصوص پایبند نبودن ایران به مفاد توافق هستهای افزود: قضاوت در مورد پایبندی ایران به معاهده هستهای بر عهده آژانس بین المللی انرژی اتمی است و در 10 بازدیدی که این آژانس از مراکز هستهای داشته، صراحتا بر پایبندی ایران به تعهداتش تاکید شده است.
اظهارات ترامپ با چاشنی تهدید موضوع جدیدی نیست. حتی پیش از ترامپ اوباما هم گفته بود اگر میتوانست همه پیچ و مهرههای تاسیسات هستهای ایران را باز میکرد.
«مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا هم روز جمعه در اظهار نظری فراتر از صلاحیتش در مصاحبهای گفت غنیسازی اورانیوم یا داشتن تأسیسات پلوتونیوم برای ایران مناسب نیست.
پمپئو با تکرار ادعاهای موهوم و تکراری افزود: برای اطمینان از اینکه ایران اقدام به تولید مواد شکافتپذیر هستهای یا غنیسازی اورانیوم نمیکند، بایستی از اماکن نظامی و آزمایشهای تحقیقاتی ایران بازرسی انجام شود.
این اظهارات البته پاسخ بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران را در پی داشت. قاسمی با اشاره به اینکه پامپئو از واقعیات، تحولات جهانی و بینالمللی بسیار دور است؛ گفت: جهت اطلاع ایشان باید یادآوری کرد که هم حق قانونی جمهوری اسلامی ایران در غنی سازی اورانیوم تثبیت شده و هم دانش بومی آن در کشور وجود دارد، بنابراین فکر میکنم ایشان قدری از تحولات عقب هستند و حرفهای اسلاف شکست خورده خود را تکرار میکنند که البته نه برای ما و نه جهانیان مسموع نیست.
امریکا؛ تنها کشوری است که از سلاح اتمی استفاده کرد و با بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی ژاپن مرتکب جنایتی هولناک شد. امریکا همچنین برنامه ساخت سلاحهای جدید اتمی را در دستور کار قرار داده است، بنابراین آمریکا صلاحیت اظهارنظر را درباره فعالیتهای هستهای دیگر کشورها ندارد.
بدیهی است هرتصمیمی که ایران در زمینه بازگشت به سطح بالاتری از غنی سازی برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه ویا راکتورتحقیقاتی اتخاذ کند، براساس حقوق مشروع فعالیتهای صلح آمیز و مقررات آژانس است. پیشرفت ایران دراین عرصه نیز ناشی از دانش و داشتن صلاحیت لازم در این عرصه است.
حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار روز چهارشنبه سران قوا، مسئولان، کارگزاران و جمعی از مدیران ارشد دستگاههای مختلف کشوری و لشکری تصریح کردند؛ اینکه سازمان ملل حق غنیسازی ایران را امروز به رسمیت شناخته، منشأش مذاکره نیست، منشأش پیشرفت ما در زمینه هستهای است.
«علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران هم بر همین اساس آمادگی این سازمان را برای برگشتپذیری به قبل از «برجام» در بخشهای مختلف اعلام کرده است.
اکنون مهلت چند هفتهای ایران به اتحادیه اروپا برای حفظ برجام، و اظهارات مسوولان سازمان انرژی اتمی ایران؛ حساسیت گفت و گوها در این زمینه را دوچندان کرده است. ایران به برجام پایبند است اما تازمانی که تضمین کافی برای حفظ منافع حاصل از این توافق را بدست آورد. 134/120
بیشتر بخوانید:
گزارش: فرجام برجام
فرجام برجام در مسیر کارشکنیهای امریکا/ تحلیل
فرجام برجام در مسیر گزینههای احتمالی / تحلیل