همایش ملی و بین المللی واکاوی بررسی لزوم استیفای حقوق جانبازان شیمیایی با حضور رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، تعدادی از اندیشمندان، حقوق دانان، اساتید دانشگاهها، خانواده های معظم شهدا و مصدومین این جنایت 13 تیر 1402 برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سردار حسن رستگار پناه بیان کرد: آمریکا بیشترین استفاده از سلاح های شیمیایی را بر علیه مردم بی دفاع از جمله مردم ویتنام و ایران به کار گرفت و به همراه اروپا و غرب از عراق و صدام حسین جهت بکار گیری این سلاح ها علیه مردم بی گناه کشورمان استفاده کردند.
او گفت: هیچ یک از کشورها، به صدام جهت استفاده از سلاح شیمیایی علیه مردم بی دفاع سردشت معترض نشدند.
سکوت مدعیان حقوق بشر در قبال زنان و کودکان سردشت
زهره اللهیان، رئیس کمیته حقوق بشر مجلس گفت: مردم ایران بر اصول و آرمان خود مورد حجمه قرار گرفتند، از جمله مردم سردشت. اگر جامه بین الملل نسبت به بیماران شیمیایی عکس المعل نشان می داد آنقدر تلفات و خسارات افزایش پیدا نمیکرد.
اللهیان بیان کرد: کسانی که مدعی حقوق بشر بوده و شعار زن، زندگی، آزادی سر میدادند، چرا در قبال زنان و کودکان قربانی بمباران شیمیایی سردشت سکوت کردند!
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: پس از گذشت سی و شش سال از این حادثه، هنوز زنان دچار آلام و دردهای ناشی از جنایت شیمیایی هستند.
رئیس کمیته حقوق بشر مجلس تصریح کرد: این بمباران شیمیایی ابعاد عاطفی، روانی، و جسمانی بسیار وحشتناکی را به بار آورده است. مجامع بین المللی که فقط ژست حقوق بشری به خود می گیرند همچنان در این خصوص سکوت پیشه کرده اند.
وسعت جنایت سردشت در طول تاریخ بسیار وحشتناک بوده است
فاطمه بداغی، دبیر همایش ضمن محکوم کردن این جنایت گفت: هدف از برگزاری این همایش بررسی و واکاوی ابعاد پزشکی، انسانی، حقوقی و همچنین ادای احترام به قربانیان شیمیایی ست.
وی تصریح کرد: از نگاه موازین اسلامی باید ابزارهای به کار گرفته در جنگ مشروع باشد، لذا جنگ شیمیایی نه مشروع و نه قانونی است و وسعت جنایت سردشت در طول تاریخ بسیار وحشتناک و وسیع است.
فاطمه بداغی در ادامه افزود: ج اسلامی ایران اقدامات حقوقی متعددی در زمینه پیگیری حقوق جانبازان، و مصدومین شیمیایی در داخل و خارج کشور انجام داده است. پرونده رسیدگی حقوقی مصدومین و قربانیان سردشت همچنان مفتوح است.
وی اظهار داشت: جامه جهانی باید متعهد به جلوگیری از ساخت سلاح های شیمیایی شده و آنها را منهدم کند. هر چند هنوز سلاح های شیمیایی تولید، انباشت و به کار گرفته میشوند.
فاطمه بداغی در خاتمه گفت: جامعه جهانی باید بداند که تحریم های نامشروع باعث تضیع و عدم دسترسی دارو و تجهیزات پزشکی می شود، لذا باید اقدامات لازم جهت رفع و لغو آنها به کار گیرند.
116