سایت افشاگر ویکی لیکس اخیرا با انتشار اسنادی از نگرانی "جرج سوروس" سرمایه دارامریکایی و رئیس هیات مدیره بنیاد سوروس از اوضاع مالزی به عنوان متحد آمریکا در منطقه جنوب شرق آسیا خبر داد.

اسپوتنیک: بر اساس آخرین مدارک منتشر شده از سوی ویکی لیکس، جرج سوروس و بنیاد وی به نام "جامعه باز" به شدت از اوضاع کنونی در مالزی به عنوان یکی از هم پیمانان امریکا در جنوب شرق آسیا ابراز نگرانی کرده اند.
بر همین اساس، "مایکل ویکان" Michael Vachon، مشاور سوروس دریادداشتی که در تاریخ 6 مارس 2016، خطاب به "جان پودستا" John Podesta، رئیس کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون نوشته است، "نجیب رزاق" نخست وزیر مالزی را مسئول بحران فساد مالی در مالزی دانسته است و وی را به تخریب وجهه امریکا در منطقه متهم می کند.
در این یادداشت امده است: مالزی زمانی هم پیمان خوب امریکا در مقابله با گروه داعش بود اما اکنون از دموکراسی فاصله زیادی گرفته است.
"متیو ماواک" Mathew Maavak، کارشناس سیاسی و استاد دانشگاه تکنولوژی مالزی در گفت و گو با اسپوتنیک، نگرانی های مطرح شده از سوی سوروس را مقدمه ای برای راه اندازی یک سری انقلاب های رنگی در جنوب شرق آسیا دانست.
با این حال به نظر می رسد سرمایه دار امریکایی، دلیل دیگری به جز فساد مالی سوروس برای نارضایتی از وی دارد.
"نجیب رزاق" نخست وزیر مالزی هفته آینده برای تحکیم روابط میان این کشور و چین راهی پکن می شود.
این سفر که در پی تلاش "رودریگو دوترته" Rodrigo Duterte، رییس جمهوری فیلیپین برای گسترش رابط با چین انجام می شود، به دورتر شدن امریکا از اهداف مورد نظر این کشور در جنوب شرق آسیا منجر خواهد شد.
این در حالی است که هر دو کشور فیلیپین و مالزی همواره بر سر دریای چین جنوبی با چین دچار اختلاف بوده اند.
با این حال، به نظر می رسد کوآلالامپور سعی در گذاشتن پا در جای پای مانیل داشته است و برای بهتر شدن روابط خود با چین در قبال منافع اقتصادی تلاش می کند.
به گفته ماواک، برای سوروس، هیچ تجارتی سودآورتر از راه اندازی انقلاب در یک کشور نیست.
از یک سو راه اندازی انقلاب در یک کشور مستلزم تحریک افکار عمومی آن کشور و ترویج نارضایتی در آن است.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه افزود: برخی سازمان های غیر دولتی و رسانه های مایل به غرب در واقع انشعابی از شرکت جهانی انقلاب های اجتماعی را تشکیل می دهند.
این دو با همکاری یکدیگر تلاش می کنند تا نارضایتی اجتماعی را در کشورهایی که دارای رابطه خوب با امریکا نیستد، افزایش دهند؛ این نارضایتی ها اما تا کنون نتیجه ای جز خونریزی و گسترش تروریسم جهانی در بر نداشته است.
به گفته ماواک، سود ناشی از این انقلاب ها برای زمینه سازان آنها بسیار زیاد است.
در همین حال بحران بوجود آمده در بازار سهام و ارز در این کشورها به دلیل و توجیهی برای اثبات دلایل راه اندازی انقلاب و افزایش فشار بیشتر بر دولت آن کشور تبدیل می شود. در نتیجه دولت در اکثر مواقع مجبور به تسلیم شده به خواسته های مخالفان خود می شود که در بیرون از کشور و احتمالا از سوی صندوق بین المللی پول طراحی شده است.
به این ترتیب، تبعات اقتصادی انقلابهای رنگین موجب می شود دارایی های ملی آن کشور به راحتی در اختیار مداخله گران خارجی قرار می دهد.
ماواک در همین رابطه به بحران مالی 1997 آسیا اشاره کرد که به دلیل سقوط جهانی ارزش "بات" واحد پول این کشور آغاز شد.
این تحلیلگر سیاسی همانند بسیاری دیگر، سوروس را طراح اصلی بحران مالی 1997 آسیا می داند.
"زائو شین" Zhou Xin، سردبیر روزنامه "چاینا مورنینگ پست" حتی پارا فراتر نهاده و معتقد است که سوروس که معاملات ارزی تهاجمی وی عامل اصلی ایجاد بحران اقتصادی در تایلند و مالزی در سال 1997 بود، در سال 1998 نیز سعی داشت بازارهای هنگ کنگ را هدف قرار دهد.
ماواک در ادامه افزود: "جنبش اعتراضی به رهبری "انور ابراهیم" معاون برکنار شده نخست وزیر مالزی که روابط نزدیکی با امریکا داشت، راه به جایی نبرد و در براندازی دولت وقت ناکام ماند.
در پی بحران 1998 در مالزی نیز به رغم تنفر از سوروس به دلیل نقش وی در کاهش ارزش پول واحد مالزی (رینگیت)، و همچنین نقش وی در حمایت از جنبش اصلاح طلبی، "ماهاتیر محمد" نخست وزیر پیشین اقدام موثری برای مقابله با برخی رسانه ها و سازمان های غیردولتی تحت حمایت "موسسه جامعه باز" که از سوی وزارت امور خارجه امریکا نیز حمایت می شدند، انجام نداد.
البته به گفته ماواک، "ماهاتیر محمد" دلیل خوبی برای قاطع عمل نکردن در این خصوص داشت چرا که در پی برکناری از قدرت، از این دو گروه برای برکناری جانشین خود یعنی "عبدالله احمد بداوی" استفاده کرد و هم اکنون نیز از این ستون پنجم به عنوان وسیله ای برای براندازی "نجیب رزاق" نخست وزیر کنونی مالزی بهره می گیرد.
دومینوی انقلاب های رنگی در جنوب شرق آسیا:
نبود بحران در آسه آن باعث می شود که طبقه سرمایه داری فراملی و همچنین سوروس، زیان اقتصادی زیادی را متحمل شوند.
ماواک ادامه داد: "سوروس به براندازی نجیب رزاق برای راه اندازی دومینوی "انقلاب های رنگی" در منطقه نیاز دارد.
رنگ انتخاب شده برای این انقلاب ها در مالزی یعنی رنگ زرد هم اکنون توسط ائتلاف "برسی" Bersih،  به کار می رود."
با توجه به این حقیقت که کشورهای آسه ان آمادگی خود را برای تقویت روابط با چین و دوری تدریجی از امریکا نشان داده اند می توان گفت که پیش بینی ماواک خیلی هم به دور از حقیقت نیست.
"تونی کارتالوسی" Tony Cartalucci، از محققان امور ژئوپولیتیک نیز معتقد است که نفوذ امریکا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام کاهش زیادی داشته است.
در همین راستا، سوروس، هرانچه را می تواند برای محدود کردن نفوذ و تاثیر چین در کشورهای آسه آن و وادار کردن آنها به تسلیم شدن در برابر امریکا به کار خواهد گرفت.