این اظهارات از دید رسانههایی چون «بلومبرگ» و «آسوشیتدپرس» به عقب نشینی ضمنی کاخ سفید و ارسال سیگنالهای متناقض تعبیر شد.
در این راستا سایت اینترنتی روزنامه جروزالم پست به نقل از یک مقام دیپلماتیک نوشت: با توجه به پیشنهاد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در خصوص علاقه به مذاکره بدون پیش شرط با ایران، آمریکا به اسرائیل تضمین داده که "هیچ تغییری" در "سیاست های خصمانه" نسبت به ایران به وجود نیامده است.
این مقام صهیونیست اظهار داشت: اسرائیل "رابطه مستمر" با دولت آمریکا دارد. از نگاه مقامات رژیم صهیونیستی اکنون زمان مناسبی برای مذاکره واشنگتن با تهران نیست، زیرا به ادعای آنها با توجه به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، وضعیت ایران مناسب نیست و انجام مذاکره به تهران این امکان را می دهد تا بار دیگر به ترمیم موقعیت بد اقتصادی ایران بپردازد که این از نگاه مقامات اسرائیلی خبری بد تلقی می شود.
برخی مقامات اسرائیل معتقدند ملاقات در زمان کنونی یک اشتباه و برای اسرائیل بد است.
"دور گلد" Dore Gold مقام سابق وزارت امور خارجه اسرائیل می گوید: شکل گیری یک دیدار به مثابه بلند شدن ایران از زمین، به این بستگی دارد که آیا ترامپ سیاست تحریم های اولیه خود را تغییر می دهد یا خیر. فکر نمی کنم آمریکا رویکرد اساسی خود در باره تحریم های ایران را تغییر دهد، مگر اینکه ایران امتیاز بدهد.
گلد درباره دادن "اهمیت بسیار" بر روی پیشنهاد ملاقات هشدار داد.
نکته مهم اینکه ترامپ بسیاری از تصمیمات و مواضع خود را از جمله در باره مذاکره بدون پیش شرط با ایران، بدون مشورت و هماهنگی با دیگر وزرای کابینه خود اتخاذ می کند و درباره بسیاری از مسائل با توئیت کردن اعلام موضع می کند.
همین مساله از جمله دلایل جدا شدن بسیاری از افراد تیم وی مانند رکس تیلرسون وزیر امور خارجه سابق آمریکا از دولت ترامپ بود.
اکنون این پرسش مطرح است که آیا ترامپ قصد خود برای اعلام آمادگی برای مذاکره با ایران را قبلا با پمپئو در میان گذاشته بوده یا اینکه به طور ناگهانی در نشست خبری پس دیدار با جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا آن را اعلام کرده است.
شواهد بیشتر حالت اول را تایید می کند و به همین دلیل است که پمپئو ساعاتی بعد به اعلام پیش شرط هایی برای مذاکره واشنگتن با تهران می پردازد.
"جان گارامندی" John Garamendi نماینده مجلس آمریکا ازحزب دمکرات گفت که اختلاف ها باایران را«بحران خودساخته» ترامپ می داند.
رئیس جمهوری احتمالا خودش را زرنگ میپندارد و گمان میکند که میتواند بدون هرگونه گفت وگوی قبلی، نشستی با سران ایران تدارک ببیند.
با توجه به برخی نگرانی ها در تل آویو پس از اعلام موضع ترامپ ، مقامات آمریکایی فورا به رفع این نگرانی پرداخته و بر رویکرد خصمانه واشنگتن در قبال ایران بار دیگر تاکید می کنند. در واقع آمریکا به نمایندگی از اسرائیل شرایط بسیار غیر قابل قبولی را در برابر ایران مطرح کرده است که به هیچ عنوان برای تهران قابل پذیرش نیست، ضمن اینکه امریکا فقط خواهان معامله ای یک سویه و بدون دادن امتیازی به ایران است.141/110
بیشتر بخوانید:
ترامپ در ارایه پیشنهاد مذاکره به ایران به دنبال چیست؟
درخواست آمریکا برای مذاکره با ایران: حقیقت یا دروغ؟ /تحلیل