ایران پرس- دادگاه عالی کنیا نتایج انتخابات ریاست جمهوری هشتم اوت این کشور را به علت  آنچه بی نظمی در روند برگزاری خواند، باطل اعلام کرد و دستور داد انتخابات جدید ظرف 60 روز برگزار شود.

دیوان عالی  کنیا اعلام کرد انتخابات ریاست جمهوری هشتم اوت  این کشور مطابق با قانون اساسی برگزار نشده است و موارد مغایر با قانون و مقررات بر سلامت این انتخابات اثر گذاشته است. این دیوان به ویژه از کمیسیون انتخاباتی کنیا به سبب «‌ ناکامی، سهل انگاری یا خودداری » از برگزاری انتخابات مطابق با قانون انتقاد کرد.

این نخستین باردر تاریخ کنیاست که دادگاه عالی این کشور انتخابات برگزار شده را باطل اعلام می کند. چنانچه «رایلا اودینگا» رهبر مخالفان کنیا  و نامزد شکست خورده انتخابات، این روز را «روزی تاریخی» در این کشور و اقدامی به نفع آیندگان دانست.

دیوان عالی انتخابات کنیا در حالی حکم به ابطال انتخابات این دوره ریاست جمهوری در این کشور داده است، که کنیا دارای سابقه ای طولانی در اغتشاشات و اعتراضات پس از برگزاری انتخابات است. در سال 2007 پس از شکست «رایلا اودینگا» در انتخابات ریاست جمهوری، این کشور صحنه خشونت های قومی بود که در آن بیش از هزار و دویست نفر کشته شدند.

پس از برگزاری  این دوره انتخابات  نیز این کشور، صحنه نا آرامی ها و اعتراضات مخالفان بود. مخالفان از زمان برگزاری انتخابات و پیش از آن نسبت به بروز تقلب در روند برگزاری هشدار داده بودند. کشته شدن یکی از مسوولان بلند پایه کمیسیون انتخاباتی کنیا در آستانه برگزاری انتخابات، تصویب شمارش آرا به صورت دستی در صورت قطع سیستم مکانیزه  توسط پارلمان این کشور از جمله موضوعاتی بود که تردید مخالفان را نسبت به صحت برگزاری انتخابات افزایش داده بود.

مخالفان همچنین کمیته برگزاری انتخابات در این کشور را به جانبداری از حزب حاکم متهم کرده و خواستار تغییر اعضای این کمیته بودند. در حین برگزاری انتخابات نیز آنها مدعی ربوده شدن بخشی از آرا، عدم شفافیت در برخی از حوزههای رای گیری و هک شدن سیستمهای شمارش آرا بودند. در این شرایط به نظر می رسد پذیرش بروز خطا در روند انتخابات و ابطال نتایج آنرا بتوان آغاز فصل جدیدی در حیات سیاسی این کشور و منطقه آفریقا دانست.

«هروه بورژ»کارشناس مسائل افریقا، در این زمینه معتقد است: دموکراسی شرط اول است اما هنوز بسیاری از کشورها در افریقا مستبد هستند و نمی توان بدون پیشرفت آنها، دموکراسی را در آنها رواج داد.

در بسیاری از کشورهای این قاره علیرغم شعارهایی مبنی برتلاش برای برقراری و ترویج دموکراسی، آن را بر نمی تابند. در برخی از این کشورها انتخابات مطابق قانون برگزار نشده و یا بسیاری از مقامات کشورهای مختلف این قاره قانون را به نفع خود تغییر داده و شرایط را برای ماندن چند باره خود بر مسند قدرت فراهم آورده اند.

چنانچه در بوروندی، جمهوری کنگو و برخی دیگر از کشورهای این منطقه ، انتخابات در این شرایط برگزار شده است. در بسیاری از کشورها نیز جنگ داخلی بر سر برگزاری انتخابات عادلانه و مطابق با دموکراسی همچنان ادامه دارد از این رو در این شرایط تصمیم دیوان عالی کنیا در ابطال نتیجه انتخابات را می توان اقدامی کم سابقه و تاثیرگذار در روند سیاسی این کشور و منطقه ارزیابی کرد.118/112

 آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

ادامه تظاهرات در کنیا / آماده باش نیروهای پلیس در پایتخت کنیا+ ویدئو

ناظران انتخاباتی کنیا مردم را دعوت به آرامش کردند

مقام انتخاباتی کنیا در آستانه انتخابات این کشور کشته شد