علاوه بر اعمال مجدد تحریم های هسته ای که در اوت و نوامبر 2018 مجدداً به اجرا درخواهند آمد، مقامات دولت آمریکا جنگ روانی گسترده ای را نیز علیه ایران به راه انداخته اند که هدف آن گسترش ایران هراسی و منزوی کردن آن در سطح منطقه ای و بین المللی، تغییر رفتار و در نهایت تلاش برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی ایران است.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه بار دیگر به تکرار اتهامات و ادعاهای واهی خود علیه ایران پرداخت.
پمپئو گفت: تحریمها تا زمانی که ایران تغییر رویه بدهد، پابرجا هستند و هدف از تحریمها مقابله با رفتارهای مخرب ایران است. وی مدعی شد ایران بزرگترین حامی تروریسم و واشنگتن به دنبال متوقف کردن اقدامات ایران است.
پمپئو پیش از این نیز همسو با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، ایران را به حمایت از تروریسم و انجام اقدامات مخرب در خاورمیانه متهم کرده بود.
ترامپ از زمان روی کار آمدن، ایران را به نقض برجام از طریق برنامه موشکی، بی ثبات سازی منطقه و حمایت از گروه های تروریستی متهم کرد.
با این حال نگاهی به واقعیات منطقه و اعترافات مقامات آمریکایی نشان می دهد که واقعیت جز اینها است.
ایران در چند سال اخیر نقشی کلیدی درمقابله با تروریسم افراط گرا در منطقه که گروه تروریستی داعش نماد آن محسوب می شود؛ ایفا کرده است.
داعش و دیگر گروههای تروریستی در سوریه و عراق با حمایت و کمک مستقیم آمریکا و عربستان سعودی به عنوان متحد اصلی منطقه ای آمریکا، گسترش پیدا کردند و جنایات وحشتناکی را در سطح منطقه و جهان رقم زدند. این مساله ای است که ترامپ خود به آن اذعان کرده است.
ترامپ در ژانویه 2016 باراک اوباما و هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق وی را به دلیل ظهور داعش به باد انتقاد گرفت. ترامپ گفت: "آنها داعش را به وجود آوردند؛ کلینتون با اوباما داعش را به وجود آورد."
ترامپ پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری نیز در مصاحبه ای تصریح کرد: "دولت اوباما با خروج بد موقع خود از عراق داعش را ایجاد کرد، خلأ ایجاد شد و داعش بوجود آمد و من مقصر را اوباما می دانم."
در واقع کشورهای منطقه از جمله عراق و سوریه در سال های اخیر به دلیل حمایت های همه جانبه آمریکا از گروه های تروریستی، آماج حملات، ناامنی و کشتار مردم بی گناه خود بوده اند. این در حالی است که آمریکا بعد از گسترش دامنه عملیات داعش از سوریه به عراق، به بهانه مبارزه با آن، مبادرت به تشکیل ائتلاف بین المللی ضد داعش کرد که عملا به منظور کنترل این گروه تروریستی تشکیل شد.
هدف آمریکا و متحدان غربی و عربی آن از حمایت از تروریسم تکفیری مبارزه با محور مقاومت بود که سوریه از ارکان اصلی آن محسوب می شود.
در مقابل ایران به عنوان کشوری که قربانی تروریسم بوده، به مبارزه فعال با تروریسم افراط گرا پرداخته و به منظور مقابله با گروههای تروریستی مورد حمایت آمریکا و متحدانش در عراق و سوریه به درخواست رسمی این کشورها، کمک مستشاری به آنها ارائه میکند، اقدامی که همواره با مخالفت محور آمریکایی-اسرائیلی -سعودی مواجه شده است.
با این حال وضعیت کنونی عراق و سوریه نشان می دهد که روند شکست گروههای تروریستی در این دو کشور با موفقیت های بزرگی مواجه شده و مقامات آنها نیز بارها از نقش موثر ایران در کمک به مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه تجلیل کرده اند.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
141/110
بیشتر بخوانید:
یاوه گویی جدید پمپئو: ایران بزرگترین حامی تروریسم است
پمپئو: تحریم مهمترین رکن سیاست آمریکا است