فرانسه با حمایت از زبان فرانسوی در جمهوری دمکراتیک کنگو، قصد تصاحب بازار و ذخایر طبیعی این کشور را دارد.

به گزارش لوفیگارو، بیست و ششمین اجلاس سران کشورهای فرانسه زبان(سازمان فرانکوفون)، روز شنبه با حضور سران چند کشور به عنوان ناظر در مادگاسکار آغاز به کار کرد.

فرانسه اما در جمهوری دمکراتیک کنگو چه اهدافی را از برگزاری این گردهمایی دنبال می کند؟ کنگو که بر اساس آخرین آمارها بیش از هفتاد میلیون نفر جمعیت دارد، تا سال دو هزار و سی بیش از یک صد میلیون جمعیت خواهد داشت.

کنگو پرجمعیت ترین کشور در بین کشورهای عضو سازمان فرانکوفون قلمداد می شود، اما فقط نیمی از جمعیت آن به زبان فرانسه صحبت می کنند.

زبان نیمی از کنگویی ها سواحیلی و یا مالانگا است اما با توجه به گسترش نفوذ چین در جمهوری دمکراتیک کنگو، کنگویی ها به صحبت کردن به زبان چینی تمایل پیدا کرده اند و از طرف دیگر استفاده از زبان انگلیسی در مرزهای شرقی کنگو رایج شده است.

یک دیپلمات فرانسوی شاغل در سفارت فرانسه در کینشازا پایتخت کنگو گفت، گسترش زبان فرانسه در کنگو برای فرانسه یک نگرانی مهم است، اما ما پیش از تحمیل زبان فرانسه به همه کنگویی ها باید به گونه ای عمل کنیم که فرانسه به زبان تجارت در این کشور مبدل شود.

جمهوری دمکراتیک کنگو کشوری در حال توسعه و سرشار از ذخایر طبیعی است. این ذخایر به حدی است که طمع شرکت های فرانسوی و بین المللی را برانگیخته است.

رشد اقتصادی کنگو در سال جاری چهار ممیز سه درصد پیش بینی شده است، ذخایر نفتی در این کشور یک صد و هشتاد میلیون بشکه تخمین زده می شود و روزانه فقط بیست و دو هزار بشکه نفت تولید می کند.

کنگو همچنین دومین ذخایر مس را در خود جای داده و نیمی از دخایر کبالت در جهان در این کشور انباشته شده است.

از این رو کشوری که با ابزار زبان بر کنگو مسلط شود، عملا بازاری بزرگ و غیر قابل ارزش گذاری را صاحب شده و فرانسه برای نیل به این  هدف به ساخت مدرسه و آموزش آموزگاران و مربیان مبادرت کرده است.