به گزارش اسپوتنیک، این در حالی است که چین و روسیه نیز در مقابل هشدار داده اند آمریکا باید از تشدید تحرکات نظامی خود در شبه جزیره کره بپرهیزد.
تشدید لفاظی های آمریکا
روز گذشته، «نیکلی هیلی» (Nikki Haley)، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، در نشست فوق العاده شورای امنیت اعلام کرد، اقدامات کره شمالی به سرعت در حال از بین بردن راه حل های دیپلماتیک ممکن برای حل این بحران است و واشنگتن ناچار است در تقابل با پیونگ یانگ چندین گزینه را مد نظر قرار دهد.
وی افزود، آمریکا این آمادگی را دارد تا از طیف وسیعی از توانایی های خود، برای دفاع از ملت و متحدانش استفاده کند که یکی از آنها گزینه نظامی علیه اقدامات موشکی و هسته ای کره شمالی است که اگر لازم باشد از آن استفاده خواهد کرد.
نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل متحد، پس از آن برگزار شد که روز سه شنبه کره شمالی اعلام کرد، اولین موشک قاره پیمای خود را آزمایش کرده است، ادعایی که کارشناسان نظامی آمریکایی قابلیت قارهپیما بودن آن را تایید کردهاند ولی روسیه بر سر آن اختلاف نظر دارد.
هیلی خاطرنشان کرد، آمریکا به زودی تحریم های جدید سازمان ملل متحد علیه پیونگ یانگ را پیشنهاد خواهد کرد و اگر شورای امنیت آن را تصویب نکند واشنگتن مسیر جداگانه ای را در برابر پیونگ یانگ اختیارخواهد کرد.
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، همچنین هشدار داد آمریکا معاهدات تجاری دو جانبه خود را با کشورهایی که به روابط تجاری خود با کره شمالی ادامه می دهند، متوقف خواهد کرد.
هیلی در حالی که انتقاد از چین را آشکارا بیان می کرد، افزود،برخی از کشورها به تجارت با کره شمالی ادامه می دهند و دیگر کشورها را نیز تشویق به برقراری داد و ستد با پیونگ یانگ می کنند، این کشورها در عین حال خواهان برقراری تجارت دو جانبه با آمریکا نیز هستند که این امراز نظر آمریکا امری محال است.
روسیه و چین خواستار احتیاط لازم در برابر کره شمالی هستند
در حالی که آمریکا از شورای امنیت درخواست کرده تا تحریم های بیشتری بر کره شمالی اعمال شود، روسیه و چین به عنوان اعضای دایم و دارای حق وتو در شورای امنیت، مخالف هر گونه تشدید بحران در شبه جزیره کره هستند.
«ولادیمیر سافرونکوف» (Vladimir Safronkov)، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل متحد تصریح کرد، مسکو نگرانی های جامعه جهانی را نسبت به برنامه های هسته ای و موشکی کره شمالی درک می کند اما معتقد است اقدامات نظامی برای حل مشکلات شبه جزیره کره ای باید کنار گذاشته شود.
در همین راستا، «لوجی» (Liu Jieyi) نماینده چین درسازمان ملل متحد گفت، چین نیز متقابلا با تنش و درگیری درشبه جزیره کره مخالف است، بر همین اساس، گزینه نظامی درخصوص کره شمالی نباید مطرح باشد.
نماینده چین درسازمان ملل متحد همچنین هشدار داد، با استفاده از ابزار نظامی نمی توان بحران را از بین برد، چین از تمامی طرفین درگیر در این خصوص می خواهد تا با حفظ خویشتن داری، و پرهیز از هر گونه اقدامات تحریک آمیز و لفاظی های خصمانه، زمینه را برای گفت و گوهای بی قید و شرط فراهم کرده و با تشریک مساعی، برای از بین بردن تنش ها تلاش کنند.
سافرونکوف خاطرنشان کرد، با توجه به اینکه میلیون ها نفر از مردم کره شمالی به کمک های انسان دوستانه نیاز فراوانی دارند، روسیه با هر گونه تلاش برای تحریم های اقتصادی بیشترعلیه کره شمالی مخالفت خواهد کرد.
سخنان سافرونکوف در ادامه اظهارات «سرگئی لاوروف» (Sergey Lavrov) وزیر امور خارجه روسیه مطرح شد که روز گذشته، توسل به گزینه نظامی و تحریم های بیشتر علیه کره شمالی را مردود خوانده بود.
وزیر امور خارجه روسیه هر گونه تلاش برای توجیه توسل به گزینه نظامی با استناد به مصوبات شورای امنیت در مورد کره شمالی را غیرقابل قبول دانسته است.
«دیمیتری پسکوف» ( Dmitry Peskov) سخنگوی کرملین نیز روز گذشته درباره هر اقدامی که منجر به پیدایش بحران جدیدی در شبه جزیره کره شود، هشدار داد.
اختلاف بر سر مسافت
در جلسه شورای امنیت، نماینده آمریکا با همتای روسی خود بر سر موشک آزمایش شده کره شمالی و اینکه آیا این موشک یک موشک بالستیک بین قاره ای است یا خیر، با یکدیگر به بحث و گفت وگو پرداختند.
سافرونکوف اعلام کرد، باید درباره بعد مسافت موشک ها قبل از هر گونه قضاوتی، تحقیق شود.
وی تصریح کرد، با استناد به اطلاعات وزارت دفاع فدراسیون روسیه که براساس شواهد عینی و تکنولوژی های نظارتی جمع آوری شده است، پارامترها و داده های مربوط به اهداف موشکی، با معیارهای تاکتیکی موشک های بالستیک میان برد مطابقت دارد نه با موشک های قاره پیما.
این در حالی است که اظهارات نماینده روسیه با واکنش شدیدی از طرف نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روبرو شد و پیشنهاد داد به مسکو ثابت خواهد کرد که کره شمالی موشک قاره پیمای بالستیک خود موسوم به «آی سی بی ام» را آزمایش کرده است.
هیلی گفت، اگر روسیه اطلاعاتی را نیاز دارد تا آنچه را که دنیا به عنوان موشک قاره پیما می بیند را تائید کند خوشحال می شوم تا این اطلاعات را در اختیار مسکو قرار دهم.
کره شمالی اعلام کرده است که موشک بین قاره ای (ICBM) را با برد 850 کیلومتری با موفقیت آزمایش کرده است که روز سه شنبه پس از 39 دقیقه طی مسیر، قبل از اینکه به طور دقیق درآب های آزاد دریای ژاپن فرود آید، به ارتفاع 1740 مایلی از سطح زمین رسیده بود.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود سیستم های هشدار دهنده این کشورنشان داده است که موشک آزمایش شده «هوسوانگ 14» حداکثربه ارتفاع 332 مایلی رسیده و فقط 316 مایل پرواز کرده است. این وزارتخانه گفته است که این فاصله و ارتفاع پرواز از ویژگی های یک موشک بالستیک میان برد است.
دیپلماسی قریب الوقوع
رسانه های روسیه روز چهارشنبه از دیدار دوجانبه «ایگور مورگولوف» (Igor Morgulov)، معاون وزیرامور خارجه روسیه با مقامات آمریکایی بر سر مساله کره شمالی طی روزهای پنج شنبه و جمعه خبر دادند.
سفارت روسیه در واشنگتن اعلام کرد، ششم و هفتم ژوئیه مشاوره های دوجانبه ای در مورد کره شمالی و منطقه آسیا و اقیانوس آرام با حضور ایگور مورگولوف در واشنگتن دی سی انجام خواهد شد.
انتظار می رود معاون وزیر امورخارجه روسیه درواشنگتن با «سوزان تورنتون» (Susan Thornton) معاون موقت وزیر امور خارجه آمریکا در امور آسیای شرقی و اقیانوسیه و «جوزف یون» (Joseph Yun) نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی دیدار و گفتگو کند. 113/111
بیشتر بخوانید:
نشست فوق العاده دولت ترامپ/ ارزیابی گزینه های احتمالی برای پاسخ به آزمایش موشکی کره شمالی
مخالفت چین با گزینه نظامی علیه کره شمالی
وزیر خارجه چین: گزینه نظامی راه حل بحران کره شمالی نیست