رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران تأکید کردند:
بی اعتمادی مطلق به امریکا، نتیجه عقلانیت ناشی از فکر و تجربه
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در دیدار شرکت کنندگان در همایش سراسری فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سپاه را «سنگر مستحکم انقلاب» و «عنصر شاخص دفاع از امنیت داخلی و خارجی و هویت برجسته و ممتاز و مورد نیاز برای پیشرفت کشور و حرکت به سوی آرمانها» دانستند و ضمن اشاره به برخی انحرافها برای مقابله با اجزاء اصلی قدرت نرم و معنوی نظام اسلامی و تحریف آنها، گفتند: یکی از اجزاء مهم قدرت نرم جمهوری اسلامی، بی اعتمادی مطلق به قدرتهای سلطه گر و در رأس آنها امریکا است و این بی اعتمادی باید روز به روز گسترش یابد.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود، فرمان امام(ره) برای تشکیل نیروهای سه گانه سپاه را ناشی از نگاه نافذ و دوراندیشانه و دلِ نورانی آن مرد بزرگ و الهی دانستند و در خصوص اهمیت و ارزش و جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزودند: جمله معروف امام(ره) مبنی بر اینکه «اگر سپاه نبود کشور هم نبود» به این دلیل بود که سپاه، شجره طیبه ای است که از هویت آن، ایمان و حرکت انقلابی و جهادی می تراود و حفظ کشور و انقلاب نیز منوط به استمرار این عناصر مهم است.
حضرت آیت الله خامنه ای لازمه رسیدن به آرمان بزرگ انقلاب یعنی «تشکیل تمدن نوین اسلامی» و دفاع از نظام اسلامی در برابر توطئه ها را «حرکت انقلابی و جهادی» بر شمردند و گفتند: اکنون بعد از گذشت 37 سال از انقلاب اسلامی به خصوص بعد از دوران دفاع مقدس، حقیقت سخن آن انسان عمیق، مجرب و متوکل به خدا در مورد سپاه، بیش از پیش روشن تر شده و باید گفت «سپاه سنگر مستحکم انقلاب است».
ایشان با تأکید بر اینکه دفاع از امنیت داخل و خارج از مرزها یکی از وظایف اساسی سپاه پاسداران است، خاطرنشان کردند: سپاه علاوه بر حفظ امنیت و مسائل دفاعی، در عرصه های دیگری همچون سازندگی، عمران، خدمت رسانی به محرومان، مسائل فرهنگی و هنری و تولید فکر انقلابی، نقش آفرین و تأثیرگذار است که این اقدامات باید ادامه یابند و به اطلاع مردم و افکار عمومی نیز رسانده شوند.
رهبر انقلاب اسلامی، اقدامات دفاعی، سازندگی و فرهنگی سپاه را برجسته و ممتاز خواندند و با تأکید بر اینکه چنین ارزیابی از اقدامات سپاه، واقع گرایانه و غیرجانبدارانه است، افزودند: حتی دشمنان نظام و انقلاب نیز چنین قضاوتی درباره سپاه پاسداران دارند.
فرمانده کل قوا با تأکید بر اینکه حفظ هویت سپاه، اقدامی مهم و نیازمند هوشیاری و آسیب شناسی دائمی است، خاطرنشان کردند: حفظ، به معنای توقف در زمان نیست بلکه باید همگام با تغییر ابزارها و پیشرفتهای دشمن، سپاه نیز به پیشرفتهای خود در عرصه های علم و فناوری و نوآوریها قانع نباشد و حرکت رو به جلو متوقف نشود.
حضرت آیت الله خامنه ای، «امنیت» را موضوعی بسیار مهم و زمینه ساز پیشرفت معنوی و مادی جامعه خواندند و گفتند: از جمله وظایف سپاه، تأمین امنیت داخلی و خارجی است و اگر امنیت خارجی وجود نداشته باشد، و در خارج از مرزها جلوی دشمن گرفته نشود، امنیت داخلی هم از بین خواهد رفت.
ایشان، لازمه رفع تهدیدهای نظامی را اقتدار روزافزون نیروهای مسلح دانستند و افزودند: در طول سالهای گذشته گاهی اوقات سخنانی از جانب برخی مسئولان مطرح شده مبنی بر اینکه رفع تهدید نظامی و جنگ به دلیل فلان اقدام بوده است، در حالی که این سخنان صحیح نیست، زیرا تنها عامل رفع تهدید نظامی، «اقتدار دفاعی و نظامی» و «ایجاد ترس و رعب در دشمن» بوده و خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به برخی اظهارنظرهای اخیر مبنی بر اینکه علت پیشرفت برخی کشورها، جمع آوری سازمان های نظامی آنها بوده است، تأکید کردند: باور این سخنان از کسانی که به آنها نسبت داده شده، بسیار سخت است، اما اگر چنین سخنانی واقعاً بیان شده باشد، حرف غلطی است.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: کشورهایی که گفته می شود سازمان نظامی خود را جمع آوری کردند، به اختیار خود این کار را نکردند بلکه آنها در جنگ جهانی نابود شده بودند و به آنها اجازه ندادند که سازمان نظامی داشته باشند.
ایشان تأکید کردند: هیچ عاقلی نیروی دفاعی خود را کنار نمی گذارد، بنابراین باید قدرت دفاعی کشور را روز به روز استحکام بخشید.
رهبر انقلاب اسلامی، «ایمان» را عامل اصلی استحکام توان دفاعی کشور بر شمردند و خاطرنشان کردند: جنگ نامتقارن به همین معنا است و طرف مقابل با وجود داشتن ابزار و تجهیزات پیشرفته، فاقد عامل ایمان است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: نمونه بارز جنگ نامتقارن در عراق روی داد و آن هنگامی بود که نیروهای مردمی عراق که فاقد تجهیزات پیشرفته نظامی هستند اما از ایمان بالایی برخوردارند، توانستند مناطقی را آزاد کنند که نظامیان امریکا و هم پیمانان آنها، از ابتدای حضور در عراق نتوانسته بودند آن مناطق را به تسلط خود در آورند.
ایشان در ادامه سخنان خود به موضوع «تحریف اجزاء قدرت نرم نظام اسلامی» نیز اشاره کردند و گفتند: در کنار حرفهای غلطی که درباره توان دفاعی کشور گفته می شود، برخی غلط پردازی ها و تحریف ها هم درباره بعضی از مفاهیم انقلاب انجام می شود که خطر آن، از سخنان غلط بیشتر است.
رهبر انقلاب اسلامی، نفی مفهوم «استقلال» و مساوی دانستن آن با انزوا را یکی از این تحریف ها برشمردند و افزودند: هدف اصلی از نفی استقلال، پیروی از نظم های ترسیمی قدرتهای سلطه گر است که متأسفانه عده ای دانسته یا ندانسته، در حال تکرار این موضوع هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای، «استقلال، فرهنگ و اعتقادات» را مایه هویت یک ملت دانستند و تأکید کردند: به چه دلیلی باید از هویت واقعی خود دست کشید و از روش های غلط و مفتضح غربی ها پیروی کرد؟
ایشان، موضوع شرم آور «همجنس گرایی» را یکی از موارد بر خلاف مصلحت و خلقت بشر برشمردند و گفتند: در تبلیغات جهانی به گونه ای فضاسازی و هوچی گری می کنند که اگر کسی منکر این مسائل خلاف شود، احساس انزوا کند و به همین علت حتی برخی مقامات غربی برای رأی آوردن از چنین تفکر غلطی اعلام طرفداری می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: نتیجه عدم استقلالی که غربی ها بر آن تأکید می کنند، چنین وضعیتی است، حال آیا ما باید تفکر الهی و نورانی اسلام را رها کنیم و پیرو چنین تفکر مفتضحی شویم؟
حضرت آیت الله خامنه ای یکی دیگر از تحریف های اجزاء قدرت نرم نظام اسلامی را، «مساوی دانستن آرمانگرایی با عدم عقلانیت» دانستند و خاطرنشان کردند: آرمانگرایی عین عقلانیت است زیرا اگر ملتی بدون آرمان شود، همانند وضعیت امروز جوامع غربی از درون تهی و پوچ خواهد شد.
ایشان تأکید کردند: آنچه که موجب شوق به پیشرفت و حرکت در ملتها می شود، آرمانها هستند و هرچه این آرمانها والاتر، مجرب تر و نورانی تر باشند، حرکت صحیح تر خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی به یکی دیگر از تحریف ها درخصوص اجزاء قدرت نرم نظام اسلامی اشاره کردند و گفتند: یکی از عناصر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران، «بی اعتمادی مطلق به قدرتهای سلطه گر جهانی» است که امروز مظهر آن امریکا است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم گسترش بی اعتمادی مطلق به امریکا، افزودند: متأسفانه برخی ها حاضر نیستند این بی اعتمادی را قبول کنند و اگرچه به زبان می گویند امریکا دشمن است اما احساس واقعی بی اعتمادی به امریکا، در آنها وجود ندارد.
ایشان خاطرنشان کردند: هنگامی که در انسان احساس دشمنی و بی اعتمادی واقعی به طرف مقابل وجود داشته باشد، در مذاکرات و دیدارها، الزامات آن را رعایت می کند و به گفته های طرف مقابل مطلقاً اعتماد نخواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، بی اعتمادی مطلق به امریکا را نتیجه عقلانیت ناشی از فکر و عمق و تجربه دانستند و گفتند: موضوع دشمنی امریکا را در طول سالهای متمادی بعد از انقلاب و در قضایای اخیر مذاکرات هسته ای و در مسائل دیگر دیده ایم.
حضرت آیت الله خامنه ای به یک نمونه تاریخی اشاره کردند و افزودند: در قضیه مشروطه، هنگامی که به انگلیسی ها اعتماد و راه به سمت سفارت آنها کج شد، ضربه اساسی وارد و نتیجه آن 75 سال عقب ماندن کشور، شد.
ایشان خطاب به برخی کشورهای منطقه خاطرنشان کردند: اگر هوشیار نباشید و ترفند نظام سلطه امریکا را درک نکنید و فریب لبخند آنها را بخورید، شما هم ممکن است 50 یا حتی 100 سال عقب بیفتید.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر ما امروز راه را برای مذاکره با امریکاییها و وسوسه های آنها در بخشهای مختلف، باز کنیم، نه فقط زمینه ساز نفوذ آشکار و پنهان آنها شده ایم بلکه پیشرفت مورد نظر کشور هیچ گاه محقق نخواهد شد و عقب ماندگی قطعی خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم هوشیاری و بیداری مسئولان در قبال نفوذ و سلطه دشمن خاطرنشان کردند: امریکاییها اصرار دارند که ما با آنها درباره مسائل منطقه غرب آسیا به ویژه سوریه، عراق، لبنان و یمن مذاکره کنیم؛ هدف واقعی آنها از این درخواستهای مذاکره چیست؟ آنها هدفی جز جلوگیری از حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه به عنوان عامل اصلی ناکامی های امریکا، ندارند.
ایشان با اشاره به ترفندهای مذاکراتی امریکاییها و دشمنی های آشکار آنها که نمونه هایی از آن در مذاکرات هسته ای دیده شد، گفتند: عقلانیت اقتضاء می کند، نسبت به کسانی که دشمنی خود را آشکار کرده اند، بی اعتمادی مطلق داشته باشیم.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخی زمزمه ها برای مذاکره با امریکا درخصوص مسائل منطقه نیز تأکید کردند: مذاکره با امریکا نه تنها فایده ندارد، بلکه ضرر هم دارد و این موضوع، با استدلال به مسئولان سطوح بالای کشور گفته شده و آنان نیز پاسخی در رد آن نداشتند.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه مذاکره نه تنها دشمنی ها را کم نمی کند بلکه زمینه را برای نفوذ باز می کند، به امنیت حاکم بر کشور اشاره کردند و افزودند: دشمن تمام تلاش خود را برای بر هم زدن امنیت کشور قرار داده است، بنابراین همه سازمانهای نیروهای مسلح و دستگاههای مربوطه باید از این امنیت به عنوان یک دستاورد مهم در دنیای ناامن امروز، محافظت کنند.
ایشان علاوه بر امنیت محیط زندگی، امنیت فرهنگی و فکری را نیز بسیار مهم برشمردند و تأکید کردند: سپاه باید در همه این موارد نقش آفرینی داشته باشد.
فرمانده کل قوا سپس در بیان چند توصیه خطاب به پاسداران انقلاب اسلامی، محور همه توانایی های سپاه را «ایمان و روحیه انقلابی و جهادی» دانستند و افزودند: نباید اجازه داد که روحیه انقلابی با میل و دل بستن به دنیا و وارد شدن در مسابقه تجمل پرستی و اسراف تضعیف شود.
«لزوم حفظ پیوستگی نسلهای جدید سپاه با مفاهیم انقلاب» و «اهمیت مسئله آموزش»، توصیه های بعدی رهبر انقلاب اسلامی بود.
ایشان همچنین از «بسیج» به عنوان «ظرفیتی ملی» یاد کردند و با اظهار خرسندی از فعالیتهای فراوان در این مجموعه مردمی، بر عمق بخشی به فعالیتها تأکید کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به «نقش الگو و آینده ساز ملت ایران در تحولات جهانی» خاطرنشان کردند: اگر مسئولان و مردم بتوانند اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی محقق و کشور را از جادوی مالی و پولی دشمن خلاص کنند و ارزش و آقایی دلار را در زندگی اقتصادی بشکنند، کشورهای دیگر را نیز نجات داده اند و برای آنها الگو خواهند شد.
رهبر انقلاب اسلامی، علت عصبانیت دشمنان از ملت ایران را همین ویژگی الهام بخشی جمهوری اسلامی خواندند و افزودند: حرکت ملت ایران با وجود انبوه فشارها، تحریمها و تهدیدها روز به روز شفاف تر و شجاعانه تر، و نهال پاک و مبارک انقلاب اسلامی هر روز تناورتر شده است.
ایشان با اشاره به تلاش دستگاههای تبلیغاتی تحت سلطه صهیونیستها برای پوشاندن این واقعیات درخشان، استقبالهای مردمی از مسئولان در برخی سفرهای خارجی را دلیل دیگری بر الگو شدن ملت ایران دانستند و افزودند: جمهوری اسلامی هنوز در ابتدای راه دستیابی به اهداف و آرمانهای والاست اما همین مقدار از حرکت و نشان دادن استقلال، ایستادگی و عزم راسخ نیز دلهای ملتها را به خود جذب کرده است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم ادامه دادن این راه نورانی با قدرت و آمادگی مادی و معنوی روزافزون، خاطرنشان کردند: درس قرآن به ما این است که در مقابل دشمنی ها باید با یاری جستن از خداوند، استقامت و پایداری کرد، زیرا خدا و هدایت الهی همراه ما است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر ما انگیزه، ایمان و عزم راسخ خود را حفظ کنیم و عقل و تدبیر را به درستی به کار ببندیم، بر تدابیر همه جانبه دشمنان فائق خواهیم آمد و برخلاف تصور برخی که خیال می کنند، محاصره شده ایم، همه دشمنان را به خاک خواهیم نشاند.
ایشان تأکید کردند: من نسبت به آینده هیچ نگرانی ندارم و معتقدم به توفیق الهی، فردای کشور از امروز آن، بسیار بهتر خواهد بود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با تبریک دهه امامت و ولایت، رویکرد فرماندهان و مسئولان سپاه و بسیج را تداوم گفتمان امام و رهبری خواند و گفت: سپاه همه ظرفیت های خود را برای عمل به وظایف و مأموریت ها و برافراشته نگه داشتن پرچم تمدن ساز انقلاب اسلامی به کار خواهد گرفت.
همچنین سردار سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه در گزارشی گفت: سپاه برای انجام رسالت خود بر حفظ ظرفیت های انقلاب اسلامی، گسترش سطح قدرت در جهان اسلام، کمک به تحقق آرمان های انقلاب و مبارزه با مظاهر اشرافی گری، فساد، تبعیض و وادادگی تمرکز دارد.
سرلشکر جعفری افزود: اساس راهبرد بازدارندگی سپاه، ارتقای معنویت و حفظ روحیه انقلابی در همه سطوح است.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه نمی گذاریم طرح های خباثت آلود آمریکا برای نفوذ و استحاله نظام تحقق یابد، تاکید کرد: اطمینان داشته باشید ریشه ها و سرشاخه های شجره خبیثه ای که بخواهد سیاست های آمریکا را در کشور نفوذ دهد، قطع خواهد شد و انقلاب اسلامی با حمایت ها و هدایت های فرمانده کل قوا برای عبور از مرحله سوم تکوین خود پاسداری می شود.
جهانگیری:
امروز نیز مانند گذشته به مدیریت جهادی نیاز داریم
اسحاق جهانگیری در همایش فرماندهان پشتیبانی جنگ جهاد که در سالن همایش های صدا و سیما درحال برگزاری است، فرماندهان دوران دفاع مقدس را یادگاران ارزشمند جنگ خواند و تصریح کرد: نقش جهادسازندگی در عمران و آبادانی و پیشرفت کشور بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: یکی از مهمترین و بزرگترین حرکت های انقلابی امام راحل ایجاد جهادسازندگی بود.
جهانگیری با اشاره به دستاوردهای جهادسازندگی در آبادانی کشور و همچنین مهندسی جنگ خاطرنشان کرد: همه اینها تنها به خاطر انقلابی بودن و ساختار این نهاد و همچنین شرایط تشکیلاتی جهادسازندگی نبود بلکه مهمتر از آن ماهیت، روح، بینش و اعتقاد حاکم بر جهاد و جهادگران و به تعبیری فرهنگ و مدیریت جهادی بود.
وی افزود: این فرهنگ، مدیریت، تفکر و بینش همان است که خیلی از ناممکن ها را ممکن و راه های دشوار را به خوبی طی می کند.
معاون اول رئیس جمهور به تاثیرگذاری این نهاد در سالهای اخیر در کشور اشاره کرد و یادآور شد: ویژگی غالب مدیریت جهادی سالم بودن این نوع مدیریت است.
محسنی اژهای:
10 هزار نفر در پرونده نگین غرب به حقشان رسیدند
حجت الاسلام والمسلمین اژه ای در نشست خبری افزود: در این پرونده به گونه ای عمل شد تا شاکیان به حق خود برسند و اگر غیر از این بود زندانی کردن محکومان ساده ترین کار بود اما تلاش ها روی برگرداندن حقوق مردم متمرکز شد.
وی درباره حقوق شاکیان باقی مانده نیز گفت: بانکها معمولا از پرداخت تسهیلات به محکومان در زندان برای پرداخت بدهیشان امتناع می کنند اما تلاش می کنیم تا حدود 5 هزار شاکی باقیمانده این پرونده نیز حداقل به 90 درصد حقوق خود برسند.
اژه ای اشاره ای به پرونده بانک دی کرد و گفت: این موضوع ربطی به تحقیق و تفحص مجلس از بنیاد شهید ندارد بلکه بر اساس گزارش بازرسی کل کشور و دستگاه اطلاعاتی به تخلفات این بانک ورود کرده ایم .
وی خاطر نشان کرد: هنوز در مجلس تحقیق و تفحص از بنیاد شهید به پایان نرسیده است و زمانیکه در خانه ملت به تصمیم نهایی برای ورود قوه قضائیه رسیدند آن زمان ما به وظیفه قانونی خود عمل می کنیم .
اژه ای در پاسخ به این پرسش که آیا انتشار نامه سازمان بازرسی کل کشور درباره واگذاری املاک شهرداری ایراد قانونی دارد گفت: طبق قانون انتشار اسناد طبقه بندی شده ممنوع و نامه بازرسی نیز مشمول این اسناد است .
وی درباره این خبر که معاون پارلمانی رییس جمهوری از شکایت به توهین کنندگان به آقای روحانی خبر داده است گفت: این موضوع در دادسرای ویژه روحانیت در حال پیگیری است اما نمی دانم در چه مرحله ای است .
اژه ای در درباره تخلفات و سو استفاده برخی مسئولان بانکها در استفاده از تسهیلات بانکی تاکید کرد: اگر خلافی صورت گرفته باشد و گزارشاتی به ما برسد قطعا وارد خواهیم شد .
وی در پایان گفت : البته برخی از دریافت کنندگان تسهیلات بانکی که در پی سرمایه گذاری بوده و یا به مشکل خورده اند و به سود مورد نظر نرسیده اند معمولا با مساعدت دولت به آنها مهلت داده می شود اما برخی ممکن است از ابتدا خلاف قانون تسهیلات بگیرند و یا برخی نیز عامدانه از بازگرداندن تسهیلات سرباز زنند که در این باره قوه قضائیه رسیدگی خواهد کرد.
استرالیا به همراهی با آمریکا در بمباران مواضع ارتش سوریه اعتراف کرد
استرالیا به همراهی جنگنده های این کشور با نیروی هوایی آمریکا در بمباران مواضع ارتش سوریه در دیرالزور اعتراف کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) روز یکشنبه اعلام کرد که مسئولان استرالیا اعتراف کردند که جنگنده های این کشور در حمله روز شنبه به مواضع ارتش سوریه در دیرالزور مشارکت داشته اند.
در این حمله بمب افکن های آمریکایی به بمباران شدید مواضع ارتش سوریه در فرودگاه نظامی دیرالزور و اطراف آن اقدام کردند که در نتیجه 62 نظامی سوری کشته و نزدیک به یکصد نفر دیگر نیز مجروح شدند و عناصر گروه تروریستی داعش نیز در ابتدا توانستند تا نزدیکی های پایگاه هوایی دیرالزور پیشروی و مناطقی را تصرف کنند.
آمریکایی ها در این تجاوز از دو فروند جنگنده - بمب افکن اف-16 و همچنین دو فروند بمب افکن ای -10 که از مرز عراق وارد آسمان سوریه شدند استفاده و به مدت 50 دقیقه مواضع ارتش سوریه در فرودگاه نظامی دیرالزور و اطراف آن از جمله کوه الثرده را بمباران کردند.
پس از این بمباران، عناصر گروه تروریستی داعش اقدام به عملیات زمینی دربخش هایی از کوه الثرده و اطراف فرودگاه نظامی دیرالزور کرده واین مناطق را اشغال کردند.
حمله آمریکا به مواضع الحشد الشعبی در استان بابل عراق
نماینده پارلمان عراق از حمله هوایی آمریکا به مواضع نیروهای مردمی (الحشد الشعبی) که با نیروهای داعش در شمال استان بابل در نبرد هستند ، خبر داد.
'محمد ناجی' نماینده پارلمان عراق و عضو سازمان بدر افزود که اخیرا هواپیماهای آمریکایی انبار مهمات نیروهای مردمی (الحشد الشعبی) را در منطقه 'جرف النصر' در شمال استان بابل هدف حمله قرار دادند.
وی در سخنانی گفت که آمریکا سعی در مانع تراشی برای این نیروها دارد و به همین سبب مهمات این نیروها را بمباران کرده است.
ناجی گفت که عراق به کمک نیروهای الحشد الشعبی پس از شکست قریب الوقوع گروه تروریستی داعش کشوری قدرتمند در منطقه خواهد بود.
پیش از این نیز چندین بار منابع عراقی از حمله جنگنده های ائتلاف آمریکا به مواضع نیروهای بسیج مردمی (الحشد الشعبی) در مناطق مختلف این کشور خبر داده بودند و این اولین بار نیست که مواضع الحشد الشعبی هدف قرار می گیرد.
در آخرین حمله جنگنده های ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا در فروردین ماه به مواضع الحشد الشعبی در روستایی در غرب مخمور 30 نفر از این نیروها کشته شدند.
هواپیماهای آمریکایی روز گذشته نیز مواضع ارتش سوریه که در جنگ با داعش بسر می برد بشدت بمباران کردند که طی آن بیش از 60 تن کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند.
وزیر خارجه عراق از اظهارات آنکارا برای دخالت نظامی در عراق ابراز تعجب کرد
وزیر خارجه عراق روز یکشنبه در دیدار با همتای ترکیه ای خود، از اظهارات اخیرا رییس جمهور ترکیه برای دخالت نظامی در عراق همانند آنچه در سوریه اتفاق افتاد، ابراز شگفتی کرد.
وزارت خارجه عراق در بیانیه ای افزود که 'ابراهیم الجعفری' در حاشیه هفدمین نشست کشورهای عدم تعهد در ونزوئلا در دیدار با 'مولود چاوش اوغلو' گفت که عراق قطعا مخالف دخالت نظامی ترکیه در اراضی عراق بدون هماهنگی و اطلاع بغداد است.
الجعفری با یاد آوری موضع مثبت عراق در قضیه کودتای نظامی اخیرا در ترکیه گفت :موضع گیری ترکیه مبنی بر انجام عملیات نظامی در عراق همانند آنچه در سوریه انجام داد، اسباب شگفتی و تعجب است.
الجعفری بار دیگر با حضور نظامی ترکیه در پادگان 'بعشیقه' در شمال موصل مخالفت و بر ضرورت خروج این نیروها از اراضی عراق و بستن این پرونده در روابط بغداد و آنکارا تاکید کرد.
بر اساس این بیانیه، مولود چاوش اوغلو ، نیز بر حمایت کشورش از تمامیت ارضی عراق و پیروزی بر تروریسم تاکید کرد و گفت که روابط دو کشور باید در راستای منافع دو ملت همسایه گسترش پیدا کند.
وزیر خارجه عر اق روز شنبه برای شرکت در نشست کشورهای عدم تعهد وارد ونزوئلا شد.
نیروهای نظامی ترکیه اواخر 2015 در عمق 100 کیلومتری شمال عراق وارد شدند و از آن تاریخ در پادگان بعشیقه در شمال موصل مستقر هستند.
'رجب طیب اردوغان' رییس جمهور ترکیه اخیرا در اظهاراتی گفته بود که ترکیه بنا دارد همانند آنچه در سوریه انجام داد، دست به دخالت نظامی در شمال عراق بزند و در صدد متقاعد کردن کشورهای فعال در منطقه برای پذیرش این ایده آنکارا است.
سفارت روسیه در اوکراین و منع برگزاری انتخابات دوما
رسانه های روسی از حضور ماموران اوکراینی نزدیک ورودی سفارت روسیه در شهر کی یف خبر دادند که از ورود افراد به داخل ساختمان ممانعت می کنند.
خبرگزاری اسپوتنیک روز یکشنبه ساعتی پس از آغاز انتخابات دوما در روسیه و همچنین برنامه اخذ رای از شهروندان روسی مقیم 145 کشور جهان، اعلام کرد: نگهبانان با سگ ها پلیس کنار ورودی سفارت در پایتخت اوکراین ایستاده و مانع ورود افراد می شوند.
با وجود اعلام قبلی مبنی بر ممانعت از برگزاری انتخابات دوما در اوکراین به نشانه اعتراض به انجام رای گیری در شبه جزیره کریمه، در این گزارش آمده است که حوزه انتخاباتی سفارت روسیه در اوکراین برپا شده است.
پس از وقایع بامداد روز گذشته که در جریان تجمع حدود 20 ملی گرای افراطی، برخی اشیاء به ساختمان سفارت روسیه در کی یف پرتاب شد، مقام های اوکراینی ورود سه نفر را به این مرکز سیاسی ممنوع کردند که ایگور میروشنیچنکو نماینده شورای شهری کی یف از حزب ملی گرایان «آزادی» را نیز شامل می شود.
انتخابات امروز برای اخذ رای از 109 میلیون و 820 هزار واجد شرایط در داخل و همچنین در سفارتخانه ها و نمایندگی های سیاسی روسیه در 145 کشور جهان از جمله اوکراین برای حدود دو میلیون روس انجام می شود که تعیین کننده 450 کرسی هفتمین دوره فعالیت دوما خواهد بود.
با وجود تصمیم کی یف برای منع رای گیری انتخابات دوما از روس های مقیم اوکراین، روسیه اعلام کرد که چهار حوزه رای گیری را در مراکز و نمایندگی های سیاسی خود برپا می کند.
وزارت امور خارجه اوکراین برای همکاری در این زمینه، پیش شرط لغو رای گیری در شبه جزیره کریمه و حذف اسامی نامزدهای این منطقه را از فهرست های انتخاباتی مطرح کرده بود.
انتقاد نخست وزیر ایتالیا از آنگلا مرکل:
شاهد شبح اروپا خواهیم بود
«ماتئو رنزی» بعد از نشست سران کشورهای اتحادیه اروپا در براتیسلاوا انتقادهای خود از دیگر رهبران اروپایی به ویژه صدر اعظم آلمان را تشدید کرد.
وی بعد از کنار گذاشته شدنش از کنفرانس خبری مشترک «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان و «فرانسوا اولاند» رئیس جمهور فرانسه، اعلام داشت از بیانیه پایانی روز جمعه نشست سران اتحادیه رضایت نداشت.
رنتزی بطور خاص از عدم تعهد کشورهای عضو به موضوعات اقتصادی و مهاجرت انتقاد کرد.
وی در مصاحبه ای با روزنامه کوریا دلا با اشاره به نشست سران اتحادیه گفت: اگر ما می خواهیم اسناد مکتوب بعداز ظهر را بدون هیچ روح و افقی تصویب کنیم، رهبران اروپایی می توانند خودشان آن را انجام دهند.
نخست وزیر ایتالیا با انتقاد از صدر اعظم آلمان گفت: من نمی دانم وقتی «مرکل» صحبت از روح براتیسلاوا می کند درباره چه چیزی صحبت می کند.
اگر اوضاع اینگونه پیش برود ما باید به جای صحبت از روح براتیسلاوا به زودی صحبت از شبح اروپا بکنیم.
داعش مسئولیت حمله تروریستی در «مینه سوتا» آمریکا را برعهده گرفت
گروه تروریستی داعش مسئولیت حمله تروریستی با سلاح سرد در ایالت «مینه سوتا» آمریکا را که ۸ زخمی برجای گذاشت، برعهده گرفت.
گروه تروریستی-تکفیری داعش مسئولیت حمله تروریستی در یکی از ایالت های آمریکا را برعهده گرفت.
بر اساس این گزارش گروه تروریستی داعش با صدور بیانیه ای مسؤولیت حمله تروریستی با سلاح سرد در ایالت مینه سوتا آمریکا را برعهده گرفت.
گفتنی است صبح امروز یکشنبه مردی ملبس به لباس کارمندان امنیتی بخش خصوصی آمریکا با ورود به یکی از مراکز خرید شهر سنت کلود ایالت مینه سوتا دستکم هشت نفر را به ضرب چاقو مجروح کرد.
افزایش خشونت ها در «دلتا» نیجریه و کشته شدن 23نفر
حملات مسلحانه و خشونت آمیز شماری ازجوانان ساکن منطقه «دلتا» نیجریه، فضای التهاب و تنش در منطقه نفت خیز « دلتا» واقع در جنوب نیجریه را افزایش داده است که منجر به کشته شدن 23 تن شده است.
ارتش نیجریه همزمان با تشدید حملات شورشیان در منطقه نفت خیز «دلتا» واقع در جنوب نیجریه بر عزم خود در برقراری آرامش در این منطقه حساس تاکید کرده است.
ارتش نیجریه اعلام کرد: در راستای عملیات موسوم به « خنده تمساح» 74 مرکز تولید و عرضه نفت قاچاق متعلق به گروه های شورشی را به کلی ویران و مقادیر زیادی سلاح و ادوات نظامی را کشف و ضبط کرده است.
بر اساس گزارش های منتشرشده، شماری از نیروهای ارتش نیجریه نیز در میان کشته شدگان هستند.
بنا بر اعلام ارتش، عملیات یگان های رزمی ارتش نیجریه مستقر در منطقه دلتا برای مقابله با اقدامات مخرب شورشیان و برقراری آرامش در این منطقه ادامه خواهد یافت.