ایران پرس - رسانه های ترکیه از آمادگی ارتش این کشور برای ادامه اعزام نیرو و ارسال تجهیزات جنگی جدید به مرز سوریه برای عملیات «عفرین» در شمال سوریه خبر دادند.

خبر اعزام نیروهای ترک و ارسال تجهیزات به مرز ترکیه و سوریه پس از جلسه پایان روز سه شنبه (28 نوامبر) شورای امنیت ملی ترکیه رسانه ای شد.

بموجب مصوبه این شورا، ترکیه به اتخاذ هرگونه  تدابیرمضاعف جهت تامین امنیت خود به ویژه درمناطق مرزی ادامه خواهد داد و در این راستا نیروهای مسلح ترکیه پس از اجرای موفقیت آمیز عملیات نظارتی برای تشکیل مناطق عاری از تنش در ادلب این وظیفه را برای ایجاد منطقه ای امن و در مناطق عفرین و غرب ادلب اجرا خواهند کرد.

گفته می شود، تجهیزات جنگی جدید ارسالی ترکیه به این مناطق شامل دهها تانک، نفر بر زرهی و توپخانه به مرز سوریه خواهد بود.

روزنامه وطن چاپ ترکیه در این باره نوشت، همزمان با ارسال  جنگ افزارهای جدید به مرز سوریه، شب گذشته 180 کماندوی ترکیه نیز عازم منطقه ادلب در شمال سوریه شدند.

«بکر بوزداغ» معاون نخست وزیر ترکیه نیز در نشست تلویزیونی روز پنجشنبه خود گفت، گامهای اخیری که بطور مشترک از سوی ایران، ترکیه و روسیه درتشکیل نقاط نظارتی در ادلب برداشته شد، اقدامات بسیار مهم ومایه امید برای پایان اساسی تنش و درگیریها در سوریه است. 

به گفته بوزداغ موفقیت هایی که در عملیات موسوم به «سپر فرات» در پاکسازی برخی مناطق در شمال سوریه از جمله الباب و تشکیل مناطق عاری از درگیری در ادلب کسب شد، مقامات ترکیه را به این جمع بندی رسانده است که عفرین نیز برای ترکیه بسیار مهم است و لذا آنکارا نمی تواند نظاره گر تهدید از سوی گروههای کرد سوریه (ی پ گ) در عفرین باشد.

وی (ی پ گ) را دنباله اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) دانست.

در اینکه ایران، روسیه و ترکیه نقش انکار ناپذیری در ایجاد مناطق امن در سوریه داشته اند و همراهی دولت دمشق با تصمیمات این سه کشور سبب شکست میدانی گروه های تروریستی و بخشی از نیروهای معارض دولت سوریه شده است، تردیدی وجود ندارد.

نگرانی دمشق از تغییر رفتارهای احتمالی آنکارا

اما برخی محافل سیاسی و دولت دمشق با توجه به پیشینه رفتار سیاسی ترکیه در عرصه تحولات و بحران سوریه همچنان نگران تغییر جهت رفتار دولت ترکیه در معادلات جاری سوریه است.

بخصوص که ترکیه دارای پیشینه تجهیز نیروهای معارض دولت دمشق است و بسیاری از محافل سوری وترک در ماجرای پاکسازی ادلب از حضور نیروهای داعش و توفیق عملیات سپر فرات را نتیجه معامله ترکیه با داعش می دانند.

خروج امن نیروهای داعش از ادلب به قیمت حضور و استقرار نظامیان ترک در این منطقه، با هدف مقابله با پیش روی و توفیق نیرویهای کرد سوریه در عملیات میدانی تحولات سوریه موضوعی است که همچنان علت اصلی بدبینی دولت سوریه و نیروهای ملی و متحد دولت دمشق در مقابله با تروریستهای داعش و گروههای معارض دولت سوریه است.

گستردگی و استعداد حضور نظامیان ترک در سوریه در کنار ارسال تجهیزات جدید، موضوعی است که سبب شده حتی محافل سیاسی ترکیه نیز به حضور نیروهای ترک در عرصه میدانی بحران سوریه به دیده تردید بنگرند.

به عبارت دیگر نه فقط دولت دمشق که سیاسیون ترک نیز موضوع ادامه اعزام نیرو و ارسال تجهیزات جنگی جدید ترکیه به مرز سوریه برای عملیات عفرین در شمال این کشور را پوششی برای پیشبرد برنامه ها ومصوبات اعلام نشده شورای امنیت ملی ترکیه می دانند و نسبت به ماهیت اهداف اعلام شده به دیده تردید می نگرند.

موضوعی که مقامات ترکیه همچون گذشته قصد دارند آنرا بعنوان بخشی از تدابیر لازم در سرتاسر مرزهای 150 کیلومتری ترکیه با استان ادلب عنوان کنند.

نویسنده: امیر حسین اسداله منفرد

116/111

بیشتر بخوانید:

شکنجه آوارگان سوری به دست نظامیان ترکیه / ورود نیروهای ترکیه به شمال سوریه

دمشق، حضور نظامیان ترکیه در سوریه تجاوز است و پاسخ داده می شود/ ترکیه مدعی شد الباب را فتح کرده است