ایران پرس- سفارت آمریکا در کابل در نامه ای مداخله‌جویانه از ارگ ریاست جمهوری افغانستان خواست؛ «کریم خلیلی» را از ریاست شورای عالی صلح این کشور برکنار کند.

سفارت آمریکا در کابل «کریم خلیلی» را به دلیل شیعه و از اقوام هزاره بودن، غیرقابل اعتماد دانسته و جایگزینی وی از سوی یکی از اعضای حزب اسلامی را خواستار شده است.

این درخواست مستقیم سفارت آمریکا نشان می دهد که سطح مداخلات آمریکا در امور افغانستان از مسایل امنیتی و پنهان به سطوح دیگر سیاسی و به شکل آشکار تغییر کرده است.

پیشتر نیز سفارت آمریکا در کابل خواستار بررسی قضایی پرونده ژنرال «عبدالرشید دوستم» معاون اول رئیس جمهوری افغانستان شده بود.

با توجه به اینکه «کریم خلیلی» از مجاهدین سابق و از وزنه های سیاسی و نظامی مهمی در افغانستان محسوب می شود؛ درخواست سفارت آمریکا برای برکناریش از ریاست شورای عالی صلح افغانستان در راستای تلاش‌های واشنگتن برای حذف مجاهدین از عرصه تصمیم گیری در افغانستان محسوب می شود.

این درخواست سفارت آمریکا همچنین نشان می دهد که واشنگتن، خواهان «پشتونیزه شدن» کامل ساختارهای سیاسی و امنیتی افغانستان است و این ذهنیت را که آمریکا در مثلث طالبان، حزب اسلامی افغانستان قرار دارد؛ تقویت می کند که از سوی برخی جریانات سیاسی در رده های بالای دولت وحدت ملی افغانستان نیز حمایت می شود.

اولین رئیس شورای عالی صلح افغانستان «برهان الدین ربانی» فقید تاجیک تبار بود و انتخاب وی به جهت اینکه این شورا از وجهه ملی برخوردار باشد با اهمیت بود و اکنون نیز کریم خلیلی  از قوم هزاره نماد ملی گرایی و مجاهدت برای کمک به روند صلح افغانستان است که آمریکا آنرا نه تنها به نفع خود نمی بیند بلکه مجاهدین را سد راه ادامه اشغال افغانستان تلقی می کند و نگران است؛ در آینده آمریکا را نیز به سرنوشت شوروی و انگلیس دچار کنند.

«نصرالله صادقی زاده»از نمایندگان مجلس ملی افغانستان می گوید؛ «سفارت آمریکا حق ندارد  در مسایل داخلی و قضائی افغانستان مداخله کند زیرا این گونه مداخلات به اختلافات سیاسی در این کشور دامن  می زند.»

محافل سیاسی در افغانستان براین باورند، که آمریکا به افغانستان به عنوان مستعمره  خود می نگرد و به همین دلیل سفارت آمریکا در این کشور به خود اجازه می دهد که به طور آشکار در مهمترین مسایل داخلی این کشور مداخله کند.

وحدت و همکاری میان همه اقوام و جریان‌های سیاسی و مذهبی همواره رمز موفقیت و پیروزی مردم افغانستان است که آمریکا در صدد از بین بردن ان است.

سردبیر شبکه اطلاع رسانی افغانستان نیز در مخالفت با مداخلات سفارت آمریکا در امور افغانستان گفت: «دخالت واضح و آشکار سفارت آمریکا در امور داخلی افغانستان به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست. این کشور دارای دولت قانونی است و واشنگتن حق دخالت در امور افغانستان را ندارد.»

این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که  طرح درخواست های مکرر سفارت آمریکا از دولت افغانستان به گونه ای، برخورد تحقیر آمیز با ارگ ریاست جمهوری این کشور نیز تلقی می شود که به طور آشکار درخواست هایی را مطرح و انتظار اجرا دارد که می تواند بیش از پیش خشم و نفرت مردم افغانستان را ضد آمریکا برانگیزد.139/110

نویسنده: مجید وقاری 

بیشتر بخوانید: