این موضوع سبب شده تا بسیاری از کشورهای جهان، نگرانِ آینده نه تنها ونزوئلا بلکه سیاست های یکجانبه گرایانه و زورمدارانه آمریکا در عرصه سیاسی جهان باشند.
در این زمینه "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه با انتقاد از اقدامات آمریکا علیه دولت قانونی ونزوئلا تصریح کرد: «واشنگتن در مساله ونزوئلا شرم و حیا را کنار گذاشته است.»
بیش از یک ماه از تشدید بحران سیاسی در ونزوئلا می گذرد؛ بحرانی که همزمان با آغاز دوره جدید ریاست جمهوری "نیکلاس مادورو" و پس از آنکه "خوان گوایدو"، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، خود را رییس جمهوری این کشور خواند، آغاز شد. این اقدام غیرقانونی گوایدو که با چراغ سبز آمریکا و متحدانش صورت گرفت، اکنون هفته هاست که ونزوئلا را با بحران و تنش سیاسی رو به روکرده است.
در واقع مقامات واشنگتن سالهاست سودای سرنگونی دولت چپگرای ونزوئلا را در سر دارند زیرا وجود چنین دولتی با آرمان های ضد استعماری و آزادی خواهانه، برخلاف منافع اقتصادی و منطقه ای واشنگتن است. از این رو اکنون واشنگتن و متحدانش تلاش دیگری را برای سرنگونی دولت چپگرای این کشور آغاز کرده و در این راستا از انواع حربه ها از جمله افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی و حتی تهدید نظامی استفاده می کنند.
"خاویر تولکاچییر" در تارنمای خبری "تله سور" نوشت: همه مخالفان و کودتاگران به دنبال دسترسی به ذخایر عظیم طبیعی این کشور مانند نفت، گاز، طلا، آهن و کلتان هستند. آمریکا علاوه بر رسیدن به این هدف، هدف دیگری نیز دنبال می کند و آن جلوگیری از روابط تجاری و سرمایه گذاری بین چین، روسیه و آمریکای لاتین است، زیرا روابط تجاری میان آنها، هژمونی اقتصادی ایالات متحده و اروپا را در منطقه آمریکای لاتین کاهش می دهد.
اکنون با تداوم سیاست های سلطه جویانه و منفعت طلبانه آمریکا در ونزوئلا و واکنش دیگر قدرت ها و بازیگران جهانی، این کشور به عرصه تقابل جدی سیاست "یکجانبه گرایی" دولت ترامپ و و رویکرد بین المللی "چند جانبه گرایی" تبدیل شده است.
در واقع آمریکا طی دو سال گذشته و با ورود دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور به کاخ سفید بیش از پیش سیاست "یکجانبه گرایی" را در عرصه بین المللی و منطقه ای در پیش گرفته است و رویکرد آمریکا در قبال ونزوئلا نیز نمونه دیگری از این سیاست است، سیاستی که همواره نگرانی های جدی بسیاری از مقامات جهان را در پی داشته است.
"آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد با تاکید بر لزوم تعهد به "چندجانبه گرایی" گفت: اتخاذ هر سیاست دیگری مصیبت باراست و جهان نگران شرایط کنونی است.
اکنون مردم و مقامات ونزوئلا، سازمان ملل متحد و نیز بازیگران بین المللی مهمی چون چین و روسیه، خواستار قطع مداخلات آمریکا و شروع گفت و گوی ملی برای حل مشکلات داخلی این کشور هستند. در این شرایط مقامات واشنگتن همچنان برای ونزوئلا خط و نشان می کشند. به نظرمی رسد ونزوئلا درحال تبدیل شدن به چالش دیگری برای سیاست یکجانبه گرایی آمریکایی است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید:
حمایت گوایدو از حمله آمریکا به ونزوئلا
مادورو: دولت ترامپ در بحران ونزوئلا نقش دارد
هشدار "لاوروف" به "پمپئو" درباره عواقب دخالت آمریکا در امور داخلی ونزوئلا