اکثریت مسلمانان روهینگیا در این استان واقع در غرب میانمار زندگی می کنند. نمایندگان پارلمان میانمار در حالی بر ادامه اخراج مسلمانان روهینگیا از استان راخین تاکید دارند که این منطقه از هزاران سال پیش تحت عنوان اراکان، سرزمین آبا و اجدادی مسلمانان روهینگیا بوده است و بالغ بر سیصد سال نیز حکومت پادشاهی داشته اند.
اما از دهه شصت میلادی با به قدرت رسیدن نظامیان در میانمار ،فشارها بر مسلمانان روهینگیا به شکل رسمی اغاز و با تحریک و ترغیب راهبان بودایی افراطی همچون «آرشین ویراتو» تشدید شده است. به گونه که از سال 2012 با خشونتهای خونین بوداییان افراطی بیش از یک هزارتن از مسلمانان روهینگیا کشته و بیش از یکصد هزار نفر نیز در کشورهای همسایه اواره شده اند.
با توجه به واکنش جهانی به قتل عام نژادی در میانمار و تخریب چهره این کشور بخصوص «آنگ سانگ سوچی» رهبر حزب حاکم لیگ ملی و مشاور ارشد دولت میانمار، نحوه پاکسازی مسلمانان روهینگیا تغییر کرده است و مقامات دولتی و محلی با ساخت روستاهای قومی درصدد تصاحب سرزمین آنان هستند.
سیاستی که از سوی نمایندگان پارلمان میانمار که اکثریت آن در اختیار لیگ ملی برای دمکراسی خانم سوچی است با جدیت دنبال می شود. به گفته ژنرال «تان هتات»، معاون وزیر امور مرزی میانمار، 36 روستای قومی در مناطق مختلف استان راخین از جمله «بوتیدانگ» و «مانگداو» ساخته شده است و دولت این کشور در نظر دارد غیر مسلمانان و از اقوام مختلف را از منطقه یانگون به این مناطق منتقل کند تا ترکیب جمعیتی استان راخین را برهم بزند ومسلمانان روهینگیا در اقلیت قرار بگیرند.
«بوتیدانگ» و «مانگداو» از اکتبر 2016 تا فوریه 2017 میلادی شاهد حملات خونین بوداییان افراطی ضد مسلمانان روهینگیا بود. با توجه به موقعیت جغرافیایی ممتاز استان راخین از نظر آب و هوایی و زمین های کشاورزی و همچنین تجاری و بازرگانی، حدود شش دهه است که بوداییان افراطی در سطوح مختلف اداری و نظامی به طور جدی تلاشهای گسترده ای را برای تصاحب زمینها ، مراکز تجاری و کسب مسلمانان آغاز کرده اند که با قتل عام آنان و آتش زدن خانه و مراکز تجاری مسلمانان روهینگیا، درصدد اخراج از خانه و کاشانه شان برآمده اند.
با این حال ایستادگی و مقاومت مسلمانان روهینگیا در برابر فشارها و خشونتهای بوداییان افراطی مانع از اجرای سیاست پاکسازی آنان شده است و به همین دلیل به ساخت روستاهای قومی روی آورده اند که به نظر نمی رسد برنامه ای کارآمد برای اخراج مسلمانان روهینگیا از سرزمین آبا و اجدادیشان باشد. 114/110
بیشتر بخوانید:
ادامه سیاست سرکوبگرانه دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا
پاپ فرانسیس سرکوب مسلمانان روهینگیا را محکوم کرد
بحران آوارگی مسلمانان روهینگیا و افزایش نگرانی ها/تحلیل