"کوکو لین" از مسئولان بلندپایۀ این نهاد مستقر در لندن گفت: دولت میانمار میخواهد با جلوگیری از ورود رسانهها و همچنین گروههای امدادی به منطقه راخین بر این کشتارها سرپوش بگذارد.
دولت میانمار هم کشته شدن حدود 70 مسلمان روهینگیا و 17 نفر از نیروهای ارتش را در خشونتهای چند روز گذشته در راخین تأیید کرده است.
دور جدید خشونت ها علیه مسلمان روهینگیا در ایالت راخین از نهم اکتبر گذشته و به بهانه حمله افراد مسلح به چند پاسگاه مرزی توسط ارتش آغازشده است و همچنان هم ادامه دارد.
ارتش میانمار مسلمانان روهینگیایی را به دخالت در این حملات متهم کرده و به همین دلیل جستجوی خانه به خانه را در ایالت مسلمان نشین راخین آغاز کرده است.
تداوم برنامه کشتار و خشونت های گسترده علیه مسلمانان در راخین توسط ارتش میانمار موجب شده تا صدها نفر از آنان به بنگلادش بگریزند.
اعمال خشونت های فزاینده علیه مسلمانان در میانمار در شرایطی تداوم یافته است که نهادهای بین المللی به خصوص شورای امنیت سازمان ملل در قبال نقض گسترده حقوق بشر، کشتار مردم، تجاوز به زنان و آتش زدن منازل در ایالت راخین سکوت کرده اند.
با وجود خشونت های گسترده علیه مسلمانان و مردم ستم دیده در راخین که گفته شده جز ستمدیده ترین اقلیت ها در جهان هستند، نهادهای بین المللی تنها در این خصوص ابراز نگرانی کرده اند.
مخالفت میانمار با حضور خبرنگاران و گروه های امدادی در راخین نشان می دهد که این کشور به موازین بین المللی و مقررات حاکم بر سرزمین هایی که دچار جنگ و خشونت هستند، پایبند نیست.
به طور معمول در هر کشوری که با خشونت و جنگ مواجه است، طرف های درگیر می پذیرند که رسانه ها و سازمان های امدادی در مناطق بحران برای اطلاع رسانی و کمک رسانی حضور یابند، اما مخالفت "یانگون" در این زمینه تلاش برای مخفی نگه داشتن شرایط وخیم مسلمانان در راخین از افکار عمومی در جهان است.
ارتش میانمار در ادامه سیاست تشدید فشار بر مسلمانان روهینگیا، به تازگی با متهم کردن آنان به ارتباط با گروه های افراطی در خارج از این کشور، توطئه جدید را علیه مردم راخین در دستور کار قرارداده است.
ارتش میانمار با پشتوانه این اتهام درصدد است با طرح دروغین برنامه مسلمانان روهینگیا برای گسترش افراطی گری در این کشور، خشونت ها علیه آنان را توجیه کند و علاوه بر آن با ترویج اسلام هراسی حتی حمایت برخی کشورها همسایه را از سرکوب گسترده مردم راخین جلب کند.
در شرایطی مسلمانان راخین به همکاری و ارتباط با گروه های افراطی در خارج متهم شده اند که آنان در مقابل خشونت های ضد حقوق بشری ارتش میانمار و بودائیان افراطی هیچ گونه واکنش مسلحانه نداشته اند.
با توجه به آن که توطئه ارتش میانمار در طرح اتهام ارتباط با گروه های افراطی علیه مسلمانان روهینگیا، از سوی افکار عمومی و نهادهای مستقل حقوق بشری مورد پذیرش نیست، اما می توان گفت: ارتش این کشور به طور گسترده تروریسم دولتی را علیه مردم مسلمان و ستمدیده راخین اعمال می کند.