این روزنامه در یادداشتی با عنوان «چطور سیاست بایدن برای غرب آسیا شکست خورد»، این شکست را به شخصیت «یحیی السنوار» فرمانده عملیات طوفان الاقصی و رئیس دفتر سیاسی حماس مرتبط دانسته و نوشت: "سنوار نشان داد که اسرائیل آسیب پذیر است و کاری کرد که مشروعیت آن در نظام بین الملل و قدرتش به مرور زمان از بین برود."
این رسانه آمریکایی با اشاره به تاثیر منفی عملیات طوفان الاقصی بر «پیمان آبراهام» برای عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، نوشت: در شرایطی که اسرائیل در حال عادی سازی روابط با کشورهای عربی بود و از نظر ژئوپلیتیک، آرمان فلسطین در حال فراموشی بود، سنوار دوباره رنج مردم فلسطین و لزوم مبارزه برای از بین بردن این رنج را به جهانیان یادآوری کرد.
این روزنامه همچنین، عملیات طوفان الاقصی را عامل تبدیل شدن رژیم صهیونیستی به یک رژیم منزوی مثل رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی دانست.
اذعان این نشریه معروف آمریکایی به شکست سیاست خارجی آمریکا در منطقه غرب آسیا(خاورمیانه) با توجه به شکست سیاست عادی سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی از یک سو و نیز ناکامی آمریکا برای تداوم حمایت جهانی از رژیم صهیونیستی با توجه به جنایات این رژیم در جنگ غزه به خصوص نسل کشی فلسطینی ها و اکنون کشتار گسترده مردم لبنان معنا پیدا می کند.
نیویورک تایمز به نقل از «ریچارد هاس» رئیس سابق شورای روابط خارجی آمریکا درباره شکست سیاست واشنگتن در آسیای غربی نوشت: "سیاست خارجی به معنای اعمال نفوذ در سیاست خارجی دولت های خارجی است و آمریکا در این زمینه شکست خورد."
نیویورک تایمز همچنین به نقل از «فرانکلین فوئر» تحلیلگر ارشد سیاست خارجی آمریکا، از سیاست واشنگتن در غرب آسیا تحت عنوان «آناتومی شکست» یاد کرد.
روزنامه«نیویورک تایمز» در باره وضعیت کنونی اسرائیل نوشته است: در سالگرد هفتم اکتبر، اثری از عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان نیست و بیش از ۴۰ هزار فلسطینی در نتیجه عملیات اسرائیل کشته شده و تعداد خیلی بیشتری زخمی و آواره هستند. غزه به ویرانه ای فراتر از تصور ما تبدیل شده است. اسرای اسرائیلی بعد از یکسال جنگ هنوز آزاد نشده اند و امید به توافق آتش بس از بین رفته است. جنگ به لبنان گسترش پیدا کرده و شاهد تبادل آتش بین تل آویو و تهران هستیم. وجهه بین المللی اسرائیل دچار خدشه شده و در دیوان بین المللی کیفری به نسل کشی متهم شده است.
در واقع چهره و پرستیژ جهانی رژیم صهیونیستی دچار فروپاشی شده و به خصوص پس از شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری به دلیل نقض کنوانسیون نسل کشی ۱۹۴۸ ژنو و نیز در خواست دادستان دیوان بین المللی کیفری برای صدور حکم بازداشت بین المللی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، اسرائیل به نحو بی سابقه ای در سطح جهانی دچار انزواشده و نفرت مردم کشورهای مختلف حتی در کشورهای غربی از آن به طور روزافزونی در حال افزایش است. این در حالی است که دولت بایدن با هر دو این موارد به مخالفت برخاسته است.
البته دولت بایدن تلاش بسیاری برایاراپه انواع حمایت ها از تل آویو نموده است. از جمله این موارد باید به اقدامات واشگتن برای حفظ برتری نظامی اسرائیل با ارسال سیل تجهیزات نظامی و انواع مهمات از جمله بمب های هدایت شونده سنگر شکن اشاره نمود.
از زمان عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، آمریکا ۱۷.۹ میلیارد دلار به اسراپیل اختصاص داده که بیشترین کمک نظامی ارسال شده به اسرائیل در طول یک سال محسوب میشود. کمک های آمریکا به اسرائیل از زمان شروع جنگ غزه شامل تامین مالی نظامی، فروش تسلیحات، حداقل ۴.۴ میلیارد دلار برداشت از زرادخانه های ایالات متحده و تحویل تجهیزات بوده است. بسیاری از تسلیحات ارائه شده از سوی ایالات متحده در این یک سال، شامل مهماتی از گلولههای توپخانه گرفته تا بمبهای هدایتشونده دقیق و سنگر شکن بوده که مستقیما توسط اسراپیل علیه مردم غزه و لبنان مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر کمکهای نظامی و مالی آمریکا به رژیم صهیونیستی، واشنگتن حمایت سیاسی علنی نیز از رژیم صهیونیستی در مجامع جهانی داشته و مانع تصویب هرگونه قطعنامهای برای توقف جنگ علیه غزه شده است. آمریکا با استفاده ابزاری از حق وتو در شورای امنیت، نه تنها اجازه نداد قطعنامهای علیه رژیم صهیونیستی تصویب شود بلکه مدعی شد: "آنچه رژیم صهیونیستی انجام میدهد دفاع مشروع است."
با این حال این ادعای دولت بایدن هم در سطح افکار عمومی جهانی و هم در داخل آمریکا هرگز مورد پذیرش قرار نگرفته است. در داخل آمریکا تاکنون صدها تظاهرات و گردهمایی گسترده به منظور حمایت از فلسطینی ها و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی برگزار شده است.
ضمن اینکه جنبش گسترده دانشجویان آمریکایی که به دانشگاههای آمریکا و حتی اروپا نیز سرایت کرد در راستای انتقاد از سیاست آمریکا و در حمایت از فلسطین صورت گرفته است.
روزنامه نیویورک تایمز در این باره نوشت: اکنون، تحقق آرمان فلسطین به یک مطالبه بین المللی تبدیل شده و حتی در آمریکا، نسل جدید از اسرائیل حمایت نمی کنند.
لازم به ذکر است که دولت بایدن جدای از کمکهای مستقیم مالی، نظامی، سیاسی و رسانهای به اسرائیل، برای حمایت ازرژیم صهیونیستی، اقدامات تنبیهی مانند اعمال تحریم علیه دیگر کشورها و تصویب قوانینی برای جلوگیری از تضعیف اسرائیل را نیز در دستور کار قرار داده است.
به رغم این حمایت ها اما به نظر می رسد اقدامات افراطی نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به خصوص اصرار بر ادامه جنگ غزه از یک سو وحملات گسترده و بی سابقه به لبنان و ادعای پاسخ نظامی به عملیات موشکی وعده صادق 2 ایران که خطر گسترش جنگ به کل منطقه غرب آسیا را دو چندان می کند در مجموع باعث شده تا روابط دولت بایدن با تل آویو دچار تنش و بحران شود.
روزنامه «واشنگتن پست» در گزارشی با اشاره به لغو ناگهانی سفر برنامهریزی شده یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به آمریکا، آن را نشاندهنده وجود تنش میان واشنگتن و تل آویو دانست.
ظاهرا نتانیاهو روز سهشنبه به گالانت اطلاع داد که تنها زمانی میتواند سفر برنامهریزی شده خود به واشنگتن را انجام دهد که دو شرط برآورده شده باشد یکی از شروط انجام گفت وگوی تلفنی بین نخستوزیر رژیم صهیونیستی و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا است که نتانیاهو از چند روز پیش در انتظار برقراری تماس تلفنی با واشنگتن و انجام این گفت وگو است. شرط دوم، تائید تجاوز نظامی به ایران از سوی این رژیم است.
تارنمای خبری «آکسیوس» نیز درباره تنش بین آمریکا و اسرائیل نوشت: "دولت بایدن در هفتههای اخیر به نحو فزایندهای نسبت به آنچه که تلآویو درباره برنامههای نظامی و دیپلماتیک خود در جنگ با محور مقاومت بیان میکند، بیاعتماد شده است."
یک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیزاظهار داشت که آمریکا «صراحتا اعلام کرده است که به دنبال جنگ با ایران نیست» و «خواستار شفاف سازی اسرائیل برای برنامههای خود برای واکنش نظامی به حمله موشکی تهران است.»
البته باید خاطر نشان ساخت که تنش کنونی بین واشنگتن و تل آویو به معنای قطع و یا کاهش حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی نبوده و دولت بایدن بارها اعلام و تاکید کرده که ایالات متحده در هر شرایطی از اسرائیل حمایت می کند.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117