«جوزپ بورل» در پاسخ به سوالی درباره موضعگیری اتحادیه اروپا در قبال مردم اوکراین و نوار غزه، با اذعان به اتخاذ استاندارد دوگانه، انگشت اتهام را به سمت آمریکا نشانه گرفت.
بورل گفت: "اغلب بابت اتخاذ استانداردهای دوگانه مورد انتقاد قرار میگیریم. اما سیاستهای بینالمللی تا حد زیادی به اِعمال استانداردهای دوگانه مربوط است. ما از معیارهای یکسانی برای همه مسائل استفاده نمیکنیم."
بورل در این مصاحبه گفت: "حمایت از اوکراین علیه روسیه برای کشورهای غربی یک «ضرورت اخلاقی» است." با اینحال او درباره غزه گفت: "حل مسائل مردمی که در یک زندان روباز به اسم غزه گرفتار هستند در اختیار اتحادیه اروپا نیست."
در واقع مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر این باور است که غرب بر مبنای منافع خود در قبال مسائل منطقه ای و بین المللی به تصمیم گیری و اتخاذ مواضع می پردازد و معیارهای واحدی درباره این مسائل ندارد.
بر این مبنا با توجه به اینکه روسیه با تهاجم به اوکراین، منافع اساسی امنیتی و سیاسی و ژنوپلتیکی کشورهای ناتو را تهدید می کند لذا نه فقط شدیدترین مواضع علیه آن اتخاذ می شود بلکه اروپا در کنار آمریکا بی سابقه ترین تحریم ها را علیه مسکو اعمال کرده و به منظور پیروز نشدن روسیه در جنگ اوکراین بالاترین حجم کمکهای نظامی و تسلیحاتی را در 6 ماه اخیر برای دولت کی یف ارسال کرده است.
از نگاه اروپایی ها این ضرورت حتمی است که روسیه در جنگ اوکراین پیروز نشود. در این راستا بورل درباره اهداف اروپا در این جنگ گفت: "اگر روسیه در این جنگ پیروز شود و بخشی از خاک اوکراین را اشغال کند، ما اروپاییها شکست خوردهایم و با تهدید بسیار بزرگتری مواجه خواهیم شد."
از دیدگاه وی حمایت کشورهای غربی از کییف «ضرورتی اخلاقی» دارد. به همین دلیل بورل تاکید می کند که آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد این موضوع «همکاری مطلق» داشتهاند.
اما وقتی نوبت به مساله فلسطین به ویژه وضعیت وخیم مردم مظلوم باریکه غزه که حدود 15 سال است دچار محاصره کامل از جانب اسرائیل هستند وهمواره مورد حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی قرار می گیرند مساله فرق می کند و بورل از اتحادیه اروپا در این باره سلب مسئولیت کرده و آن را به عهده آمریکا می گذارد.
او می گوید: "حل مسائل مردمی که در یک زندان روباز به اسم غزه گرفتار هستند در دست اتحادیه اروپا نیست."
این مقام اروپایی وضعیت زندگی مردم نوار غزه را «مایه رسوایی و شرمساری» توصیف کرد، اما به ریشههای این بحران انسانی اشارهای نکرد. او در عوض در توجیهی عجیب گفت: "بدون تعهدی نیرومند از جانب ایالات متحده، راه حلی برای این درگیری در غرب آسیا وجود ندارد."
رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در سطح جهانی شمرده می شود. این رژیم بی اعتنا به قوانین بین المللی و قوانین مربوط به حقوق جنگ به عنوان یک رژیم اشغالگر از سال 2008 چهار جنگ را علیه باریکه غزه به راه انداخته و نزدیک به چهار هزار نفر را به شهادت رسانده یک چهارم آنها کودک هستند.
«میشل باشلت» کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل می گوید: "نوار غزه بزرگترین زندان فضای باز جهان است."
این در حالی است که اروپایی ها صرفا یه محکومیت ظاهری این اقدامات جنایتکارانه پرداخته و آمریکا نه فقط اقدامی در این زمینه صورت نداده بلکه به حمایت از تل آویو پرداخته است.
ضمن اینکه غربی ها بارها در موضع گیری در این زمینه گروههای جهادی فلسطین را که به مقابله با حملات رژیم صهیونیستی پرداخته اند محکوم کرده و خواهان توقف اقدامات آنها شده اند. نکته دیگر اینکه کشورهای غربی و در راس آنها تامین کننده اصلی انواع تسلیحات و مهماتی هستند که رژیم صهیونیستی با استفاده از آنها به کشتار فلسطینی ها می پردازد.
لذا می توان گفت که غربی ها در واقع شریک اصلی جنایات اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین هستند.
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117