«جو بایدن» گفت: "خشونتهای مسلحانه در آمریکا همچون یک بیماری مسری و مایه شرمساری در سطح بینالمللی است."
رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه با رونمایی از شش دستور اجرایی جهت مقابله با خشونتهای مسلحانه، خواستار تصویب قوانینی در این خصوص توسط کنگره شد.
وی با بیان اینکه روزانه 316 نفر در آمریکا مورد اصابت گلوله قرار می گیرند و 106 نفر از آنها جان خود را از دست می دهند، افزود: پرچم ما هنوز برای قربانیان قتل وحشتناک هشت آمریکایی آسیایی تبار در جورجیا نیمه برافراشته بود که 10 نفر دیگر در یک کشتار جمعی در کلرادو کشته شدند.
به گفته بایدن، بین این دو حادثه و به فاصله یک هفته بیش از 850 تیراندازی دیگر رخ داد که طی آن حدود 250 نفر کشته و بیش از 500 نفر دیگر زخمی شدند.
اکنون بعد دیگری به معضل خشونت های مسلحانه در آمریکا تحت عنوان سلاح های نامریی یعنی سلاحهایی که دستساز هستند و شماره سریال ندارند افزوده شده است. بدین ترتیب حتی در صورت اعمال محدودیت ها بر خرید سلاح گرم، اما تسلیحات نامریی قابل کنترل نخواهند بود.
معضل خشونت در جامعه آمریکا قدمتی به تاریخ این کشور دارد. آزادی حمل سلاح در بزرگترین کشور سرمایه داری جهان عملا موجب افزایش خشونت های مسلحانه و تداوم پدیده قتل های جمعی شده است.
در این راستا هر از چند گاهی به دلایل مختلف از سرخوردگی و اختلافات خانوادگی تا مسائل شغلی و حتی تحت تاثیر فیلم ها و بازی های رایانه ای فردی سلاح به دست گرفته و مبادرت به قتل عام مردم در اماکن عمومی می کند. البته این جدای از خشونت های روزمره بین باندهای جنایتکار و قاچاق مواد مخدر است که آن هم از دلایل آمار بالای قتل با سلاح گرم در آمریکا محسوب می شود.
«آگنس کالامار» دبیرکل عفو بین الملل گفت: "دولت آمریکا به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در جلوگیری از خشونت با اسلحه و حمایت از حق زندگی شهروندان خود عمل نمی کند."
به گزارش وبسایت «بایگانی خشونت مسلحانه» سلاح گرم در سال 2020 با احتساب موارد خودکشی با سلاح، عامل قتل بیش از 43 هزار شهروند آمریکایی بوده است.
در این گزارش آمده است که شمار تیراندازیهای کور از 417 مورد در سال 2019 به 611 مورد در سال 2020 افزایش یافته است.
همچنین بر اساس تازهترین آمار، بیش از چهار هزار تن از شهروندان آمریکایی از ابتدای سال 2021 تاکنون با شلیک سلاح گرم کشته شدهاند.
دولت «باراک اوباما» تلاش کرد تا در قانون حمل سلاح اصلاحاتی انجام دهد اما این تلاش ها با رویکرد دولت ترامپ در این زمینه که مبتنی بر حمایت آزادی خرید و حمل سلاح بود عملا خنثی شد. از سوی دیگر صاحبان شرکت های بزرگ اسلحه سازی با نفوذی که در کنگره دارند، اجازه ایجاد محدودیت برای حمل سلاح را نمی دهند.
جمهوریخواهان کنگره بارها به مخالفت با طرح ها و اقدامات دموکرات ها برای ایجاد محدودیت هایی در زمینه تملک و حمل سلاح گرم پرداخته اند. در واقع سود هنگفت فروش سلاح گرم باعث شده تا شرکت های تسلیحاتی با بهره گیری از لابی های قدرتمند خود در کنگره آمریکا مانع از تصویب و اعمال هرگونه قوانین مرتبط با محدود کردن خرید و حمل سلاح شوند.
بسیاری از مردم در آمریکا می گویند که کوتاهی و بی توجهی دولت و کنگره آمریکا به مساله حمل سلاح و اصلاح قوانین آن، دلیل اصلی ادامه زنجیره قتل های جمعی در این کشور به شمار می رود.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117
بیشتر بخوانید:
درخواست دموکراتها از «جو بایدن» برای اقدام علیه آزادی حمل سلاح
مقام آمریکایی: خشونت با سلاح در آمریکا پایان ندارد