بیژن نجفی: مرکز آمریکایی مطالعات درباره تروریست های داعش موسوم به "IHS" اعلام کرد: عناصر داعش از سال 2014، بیش از 71 بار از سلاح شیمیایی در عراق و سوریه استفاده کرده‌اند.

در گزارش مرکز "IHS" آمده است عناصر داعش دست کم 52 بار درعراق و سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده اند و افزون بر این، 19 مورد استفاده از سلاح شیمیایی نیز در اطراف شهر موصل عراق ثبت شده است.

"سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه نیز از بررسی ارسال مستقل نمونه مواد شیمیائیِ به کار رفته توسط تروریست ها در حلب به «سازمان منع تکثیر و گسترش سلاح های شیمیائی» (OPCW) در لاهه خبر داد.

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه تأکید کرد: متأسفانه مسئولین این سازمان به دلیل اعلامیِ نگرانی های امنیتی و ظاهراً تحت فشارهای همکاران غربی ما از انجام این کار خودداری کرده اند.

نمونه های جمع آوری شده هیچ تردیدی را باقی نگذاشته است  که مواد شیمیائی توسط تروریست ها در حلب مورد استفاده قرار گرفته است.

انتشار گزارش محافل غربی به ویژه آمریکایی در خصوص استفاده داعش از سلاح های شیمیایی از سال 2014 بیانگر آن است که این محافل و دولت هایشان در جریان حملات و جنایات گسترده تروریست ها قرار داشته اند و با سکوت خود و تجهیز کردن این تروریست ها به سلاح های شیمیایی زمینه تداوم جنایات آن ها را فراهم کردند.

در این مدت محافل غربی با سکوت خود درصدد  سرپوش گذاشتن بر جنایات داعش از جمله جنایت آن ها در به کارگیری تسلیحات شیمیایی بوده اند و زمانی به انتشار گزارش ها در این زمینه پرداختند که با افشاگری های صورت گرفته  محافل رسانه ای و سیاسی دیگر امکان ادامه کتمان جنایات شیمیایی داعش باقی نمانده است.  

هدف گروه تروریستی داعش از استفاده گسترده از سلاح شیمیایی ممانعت از شکست کامل و نیز ایجاد رعب و وحشت بیشتر در میان شهروندان سوری و عراقی است تا آن ها را به تسلیم در برابر مطامع خود وادار کند.

محافل حقوقی  ضمن انتقاد از مخالفان مسلح فعال در سوریه و عراق تاکید دارند: این گروه ها در زمینه ارتکاب جنایات جنگی از آزادی کامل برخوردارند و از هرگونه پیگردی در امان هستند.

نکته قابل تامل آن که تروریست ها به منظور انحراف افکار عمومی از اقدامات خود در به کارگیری سلاح های کشتار جمعی با حمایت کشورهای غربی و همپیمانان عربی خود درصددند ضمن ارتکاب جنایت های ضد بشری در سوریه، این جنایات را به دولت دمشق نسبت دهند.

تداوم جنایات و نقض حقوق بشر از سوی گروه‎های تروریستی به ویژه داعش در سوریه و عراق، با سیاست ابهام آمیز غرب در قبال بحران این دو کشور ارتباط معناداری دارد.

در این میان دولت سوریه در حالی هدف توطئه غرب در زمینه نقض حقوق بشر قرار می‎گیرد که در چارچوب قطعنامه 2118 شورای امنیت ( 27 سپتامبر 2013)، مواد شیمیایی سوریه تحویل سازمان منع تسلیحات شیمیایی قرار گرفته و در این زمینه همکاری سازنده داشته است و این موضوعی است که مجامع حقوقی نیز به آن اذعان داشته است.

این درحالی است که دولت سوریه بر اساس پایبندی به اصل شفافیت، به طور کامل با تمام خواسته های تحقیقی که از سال 2014 تا کنون آغاز شده است همکاری و همه تسهیلات لازم را برای انجام این تحقیقات شفاف و اصولی ارائه کرد.

این درحالی است که با استفاده مکرر داعش و گروه های دیگر تروریستی از مواد شیمیایی در عملیات جنگی، خطر تروریسم شیمیایی بسیار جدی شده و ابعادی فراملی یافته است.

اما غرب در تمام این مدت سکوت  اختیارکرد.

بی تردید مبارزه با چنین معضلی  باید در قالب یک پیمان جهانی انجام گیرد، هرگونه تعللی در این زمینه موجب می شود که تبعات آن تنها به سوریه و عراق محدود نمانده و جنبه بین المللی یافته و مخاطرات آن دامن گیر حامیان تروریست ها نیز خواهد شد و این موضوع نگرانی افکار عمومی غرب را در پی داشته است و زمزمههای محافل غربی در خصوص استفاده داعش از سلاحهای شیمیایی در این مقطع زمانی در این چارچوب نیز قابل ارزیابی است.