ژنرال «اسکات میلر» cott Miller در گفتگو با شبکه تلویزیونی «سی.ان.ان» گفت، امکان پیروزی نظامیان آمریکایی در افغانستان وجود ندارد.
فرمانده نظامیان آمریکایی و سازمان پیمان آتلانیتک شمالی (ناتو) افزود، جنگ و درگیری در این کشور ادامه خواهد داشت.
این اظهارات فرمانده آمریکایی درحالیست که روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا جمعه گذشته به نقل از یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)اعلام کرد، براساس فرمان «دونالد ترامپ» رییس جمهوری این کشور، حدود 7هزار نیروی آمریکایی در آینده نزدیک از افغانستان خارج میشوند.
بدنبال این خبر «جوزف دانفورد»Joseph Dunford رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا اخبار خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در آینده را تکذیب کرد.
سخنان فرمانده نیروهای خارجی درباره شکست نظامی آمریکا در جنگ افغانستان از واقعیتی حکایت دارد که منجر به بحران تصمیم گیری وسرگردانی دربین مقامات ارشد سیاسی و نظامی کاخ سفید درباره مسئله جنگ در افغانستان شده است.
برغم آنکه برخی محافل در آمریکا پیش بینی می کردند در دوره «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور تغییرات مثبتی از سیاست نظامی آمریکا در افغانستان حاصل می شود، اما با اعلام راهبرد ترامپ درباره جنگ در این کشور بسیاری ازکارشناسان این راهبرد را فاقد ارزیابی های دقیق و تخصصی دانسته و آن را شکست خورده نامیدند.
«ویلیام ستور» ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا به روزنامه «افغانستانتایمز» گفت: جنگ در افغانستان و عراق هیچ دستاوردی برای واشنگتن نداشته است و باعث کشته شدن هزاران غیر نظامی در این دو کشور شده است.
با گذشت بیش از یکسال از اجرای راهبرد ترامپ که حفظ نظامیان آمریکا در افغانستان بود،رئیس جمهوری آن کشور تصمیم گرفته نیروهای آمریکایی را از افغانستان خارج کند که چنین تغییر معکوس درتصمیمات ترامپ حاکی از پذیرش شکست این راهبرد توسط وی را دارد.
سخنان تازه ترامپ درسفری غیرمنتظره به پایگاه نظامیان آمریکایی در عراق درباره اینکه آمریکا دیگر نمی تواند ژاندارم جهان باشد،اذعان رسمی کاخ سفید درباره به نتیجه نرسیدن برنامه های تهاجم محور خود در دیگر کشورها است.
درچنین شرایطی است که ترامپ تصمیم گرفته تا نظامیان آمریکایی را به دلیل هزینه های سنگین تحمیل کننده به این کشور از افغانستان و سوریه خارج کند.
اظهارات فرمانده نیروهای خارجی درافغانستان درباره شکست راهبرد نظامی کاخ سفید دراین کشوراین واقعیت راهم بیشترآشکارکرد که حضورهزاران نظامی آمریکایی وناتو درافغانستان تاثیری بر روند تامین امنیت دراین کشورنداشته است.
در حالی که رئیس جمهوری آمریکا و فرمانده نیروهای خارجی در افغانستان، بر ناکامی راهبرد حضور نظامی در افغانستان اعتراف کرده اند، خروج نظامیان آمریکایی ضمن آنکه انگیزه های روانی طالبان برای ادامه جنگ در این کشور به طور قابل ملاحظه ای تضعیف می کند، زمینه را برای استقلال و ابتکار عمل نیروهای امنیتی افغان و تقویت حاکمیت ملی فراهم می کند.
نباید فراموش کرد در سال های پس از اعلام خاتمه ماموریت رزمی نیروهای خارجی در افغانستان، حضور نظامیان آمریکایی و ناتو و اقدامات خودسرانه آنان به خصوص عملیات هوایی وحملات شبانه در افغانستان نه تنها موجب محدود شدن دامنه درگیری و خشونت در این کشور نشد، بلکه صدها شهروند افغان را هم به کام مرگ فرستاد.138/118
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتربخوانید:
شمخانی: آمریکا هیچگاه خیرخواه مردم افغانستان نیست
ادامه حضور در افغانستان؛ تکرار تجربه ناکامی آمریکا/ تحلیل
استقبال پاکستان ازخروج نظامیان آمریکایی از افغانستان