در دوره زمامداری جورج دبلیو بوش که حمله به افغانستان و عراق به بهانه مبارزه با تروریسم انجام شد، مساله حمله به ایران جدی شده بود که با توجه به توان بازدارنده ایران هیچگاه تحقق پیدا نکرد. دردوره زمامداری باراک اوباما رئیس جمهوری دموکرات آمریکا نیز وی بارها بر وجود همه گزینه ها روی میز در برخورد با ایران تاکید کرد.
هر چند اوباما تلاش زیادی برای وادار کردن ایران برای توقف برنامه هسته ای صلح آمیز خود از طریق اعمال تحریم های فلج کننده انجام داد، با این حال برای ارعاب تهران بارها از احتمال حمله نظامی به عنوان آخرین راه کار برای مقابله با برنامه هسته ای ایران سخن گفت.
با روی کار آمدن دونالد ترامپ، وی با قلدری تمام به تهدید ایران پرداخته است. ترامپ در 9 مه 2018 یعنی یک روز پس از خارج کردن آمریکا از برجام، ایران را تهدید کرد و گفت که «ایران یا باید مذاکره کند یا اتفاق دیگری خواهد افتاد.»
ترامپ اظهار کرد: «من به ایران توصیه میکنم برنامه هستهایش را از سر نگیرد. من به آنها قویا توصیه میکنم، اگر دست به چنین کاری بزنند با عواقب جدی روبه رو میشوند» به رغم این که برخی تحلیلگران منظور ترامپ را از عواقب جدی، گزینه نظامی علیه ایران تعبیر کردند، اما موضع گیری اخیر مقامات ارشد نظامی آمریکا خلاف آن را نشان می دهد.
جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا در اظهاراتی اذعان کرد که آمریکا توانایی حمله نظامی به ایران را ندارد.
وزیر دفاع آمریکا، فضاسازی رسانه ای مبنی بر برنامهریزی آمریکا برای حمله به تأسیسات هستهای ایران را خیال بافی و داستان سرایی توصیف کرد.
شبکه خبری ای بی سی نیوز استرالیا روز پنجشنبه به نقل از منابعی در دولت استرالیا مدعی شده بود که دولت آمریکا در حال برنامهریزی برای حمله به تاسیسات هستهای ایران است.
با این حال"مالکوم ترنبول" Malcolm Turnbull نخست وزیر استرالیا، این گزارش را تکذیب کرد و آن را گمانهزنیهای نادرستی دانست که با استناد به منابع گمنام صورت گرفته است.
تکذیب حمله به ایران از سوی وزیر دفاع آمریکا با توجه به آگاهی آمریکایی ها از توانمندی دفاعی بازدارنده ایران به ویژه در دو زمینه موشکی و جنگ نامتقارن است که به طور مسلم در صورت وقوع هر گونه درگیری نظامی بین ایران و آمریکا قادر به وارد کردن ضربات کوبنده ای به نیروها و تاسیسات آن در منطقه خواهد بود.
در روزهای اخیر تنش های لفظی بین مقامات ارشد ایران و آمریکا افزایش پیدا کرده است.
دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران روز یکشنبه گذشته خطاب به آمریکاییها و در پاسخ به تهدید ترامپ برای جلوگیری از صادرات نفت ایران گفت ترامپ بداند که ایران ضامن امنیت آبراه منطقه در طول تاریخ بوده است بنابراین با دم شیر بازی نکند، چرا که پاسخ ایران پشیمان کننده خواهد بود.
در مقابل، ترامپ واکنشی شتاب زده و کاملا نامتعارف از خود نشان داده و در مورد "عواقبِ تهدید" ایالات متحده هشدار داد.
ترامپ در توئیتی خطاب به دکتر روحانی نوشت: دیگر هرگز ایالات متحده را تهدید نکن و یا با پیامدهایی مواجه خواهی شد که در طول تاریخ تا کنون کمتر کسی با آن روبه رو شده است.
این هشدار ترامپ بیش از این که جدی تلقی شود، بیشتر با تمسخر به ویژه از سوی دموکرات های آمریکا و نیز در فضای مجازی مواجه شد.
سردار سلیمانی فرمانده نیروی قدس هم در واکنش به تهدیدهای اخیر ترامپ علیه ایران گفت: آغاز جنگ با ایران به معنای نابودی تمام امکانات آمریکاست و پایان جنگی را که آمریکا آغاز کند، ایران ترسیم خواهد کرد.
واکنش قدرتمندانه ایران در قبال تهدیدات اخیر باعث شده تا مقامات ارشد آمریکایی مانند وزیر دفاع این کشور اساسا منکر وجود هرگونه قصدی برای تهاجم نظامی به ایران شوند.139/112
نویسنده:سید رضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
روحانی: آمریکایی ها بارها از ایران شکست خورده اند
تهدید نظامی؛ هزینه های بسیار سنگین برای دشمنان ملت ایران به دنبال خواهد داشت/ تحلیل
با عقبنشینی از تهدید نظامی؛ رجزخوانی اقتصادی پمپئو برای ایران/ تحلیل