به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس به نقل از خبرگزاری رویترز، چین مجموعه اقدامات جدیدی از ساخت و ساز را در جزایر مورد مناقشه دریای چین جنوبی آغاز کرد.
در همین راستا تصاویر ماهواره ای حکایت از آن دارد که پکن، همچنان حضور نظامی خود را در این گذرگاه آبی مهم تقویت می کند.
به گفته کارشناسان نظامی و نظامیان مستقر در این منطقه اقدامات جدید چین حکایت ازتداوم روند ساخت و ساز در جزایر مصنوعی آبهای دریای چین جنوبی دارد این اقدام در حالی صورت می گیرد که قرار است یک ماه دیگر روسای جمهور دوکشور آمریکا و چین با یکدیگر در ایالت فلوریدای آمریکا دیدار کنند.
تصاویر ماهواره ای که ششم مارس یعنی 9 روز پیش گرفته شده، حاکی از آماده سازی احتمالی شرایط برای احداث بندری در آبهای دریای چین جنوبی است.
اقدامی که از سوی کارشناسان و تحلیلگران سیاسی به عنوان فراهم سازی بستر مناسب برای نصب و استقرار تدریجی تجهیزات و سیاست های نظامی تعبیر می شود.
تاسیسات اولیه ای که به همین منظور پیشتر در این منطقه از سوی چین احدا شده بود به دلیل وقوع طوفانهای دریایی در سال گذشته تخریب شد.
اهمیت دریای چین جنوبی و جزایر مربوطه برای کشور چین به حدی است که عده ای از تحلیلگران از آن به عنوان حیاط خلوت دریایی چین نام می برند.
مرکز پژوهشی آمریکایی موسوم به «ابتکار شفافیت دریایی آسیا» (AMTI) پیشتر اعلام کرده بود که از ماه ژوئن به کمک تصاویر ماهواره ای، به اجرای عملیات احداث سازه هایی شش گوشه در جزایر «فیری کراس» Fiery Cross، «میسچیف» Mischief و «سابی» Subi واقع در مجمع الجزایر «اسپراتلی» Spratly پی برده است.
چین پیشتر تعدادی باند طولانی فرود هواپیما در این جزایر احداث و در اقدامی نمایشی بمب افکن های اتمی خود را بر فراز دریای چین جنوبی به پرواز در آورد ه بود.
پکن تقریبا بر کل دریای چین جنوبی و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان نیز هر یک بر بخشهایی از آن ادعای مالکیت دارند.
عمده مناقشات این کشورها بر سر مالکیت جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل است.121/110
بیشتر بخوانید:
استقرار سامانه های دفاعی چین در دریای چین جنوبی
مناسبات چین و فیلیپین در سایه اختلافهای موجود در دریای چین جنوبی
تیلرسون: چین نباید به جزایر مصنوعی دریای جنوبی دسترسی پیدا کند
تغییر موضع فیلیپین دربرابر ساخت جزایر مصنوعی در دریای چین جنوبی