ایران پرس - در پی افزایش بحران اقتصادی در جمهوری کنگو ، «کلمنت موامب» نخست وزیر این کشور در بیانیه ای استعفای خود و کابینه اش را اعلام کرد.

این اقدام «کلمنت موامبا»،  پس از آن صورت گرفت که چند روز قبل ، «دنیس ساسو انگوسو»، رئیس جمهوری کنگو برازاویل  گفت: کشورش با مشکلات اقتصادی واقعی و نگران کننده مواجه است و وی به دنبال دولت جدیدی برای مقابله با مشکلات اقتصادی این کشور است.

اظهارات رییس جمهوری کنگو در حالی است که چندی پیش صندوق بین المللی پول بدهی عمومی کنگو برازاویل را 117 درصد تولید ناخالص ملی این کشور اعلام و خاطر نشان کرد، جمهوری کنگو بخشی از بدهی خود را از این صندوق پنهان کرده است.

جمهوری کنگو مدتهاست با بحران های مختلف سیاسی و اقتصادی رو به رو است. در بعد سیاسی با گذشت ماه ها از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، ناآرامی های سیاسی و اعتراضات در این کشور ادامه دارد. اعتراضات سیاسی در جمهوری کنگو از انتخابات دوره قبل ریاست جمهوری که به تغییر قانون اساسی این کشور و شرکت «دنیس ساسو انگوسو» در انتخابات انجامید، ،شدت گرفت. مخالفان دولت جمهوری کنگو خواستار آزادی های مدنی و سیاسی  و پایان دادن به خشونت علیه مخالفان هستند.

بی ثباتی سیاسی مشکلات اقتصادی در جمهوری کنگو را نیز بیش از پیش دامن زده است. این کشور اکنون در حالی با بحران اقتصادی رو به روست، که کنگو نیز مانند بسیاری دیگر از کشورهای قاره آفریقا دارای منابع بسیار غنی  نفت، معادن و ثروت فراوان است. بحران اقتصادی در جمهوری کنگو در پی کاهش قیمت جهانی نفت، ناامنی و بی ثباتی سیاسی، هجوم آوارگان، فساد مالی و اداری و دخالت های نهان و آشکار کشورهای غربی به ویژه فرانسه شدت یافته است.

در داخل کشور وجود بیش از 250 گروه نژادی و قبیله ای و درگیری آنها بر سر قدرت و منابع ثروت از یکسو و از سوی دیگر ناامنی منطقه و بحران سیاسی در کشورهای همجوار چون جمهوری دموکراتیک کنگو و آفریقای مرکزی بی ثباتی و ناامنی در جمهوری کنگو را تشدید کرده است.

از سوی دیگر جمهوری کنگو با بحران حضور آوارگان و پناهجویان در منطقه مواجه است. بسیاری از آوارگان و پناهجویان از کشورهای همجوار مدتهاست در مناطق مرزی جمهوری کنگو پناه گرفته اند. این در حالی است که تامین مواد غذایی و دارویی مورد نیاز آنها مشکل جدی برای دولت این کشور محسوب می شود. براساس گزارش سازمان ملل خانواده های آواره در جمهوری کنگو با مشکلات بزرگی چون عدم دسترسی به مواد غذایی و تامین نیازهای اولیه خود مواجه اند.

همچنین فساد مالی و اداری در جمهوری کنگو سبب هدر رفتن بخش بزرگی از سرمایه های این کشور شده است. به رغم اینکه نهادهای ذیربط بین المللی خواستار مبارزه جدی دولت کنگو با پدیده فساد مالی در این کشور هستند، اما مقامات جمهوری کنگو تاکنون موفقیتی در این زمینه به دست نیاورده اند به طوری که آمارها حاکی است سالانه بیش از 15 میلیارد دلار از ثروت عمومی این کشور به یغما می رود.

اکنون وضعیت در جمهوری کنگو به گونه ای حاد شده است که رییس جمهوری این کشور ضمن اذعان بر وجود بحران اقتصادی وعده حل آن را داده است، در این راستا به نظر می رسد استعفای نخست وزیر کنگو نیز تاکیدی بر وضعیت وخیم این کشور و اذعانی بر ناتوانی وی در حل مشکلات اقتصادی است.112/114

آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

نخست وزیر جمهوری کنگو استعفا کرد

پیروزی حزب حاکم کنگو برازاویل در انتخابات پارلمانی

موضعگیری سازمان ملل درباره بازداشت ها در جمهوری دموکراتیک کنگو