براساس این قانون، مجلس نمایندگان عراق با الحاق نیروهای الحشد الشعبی به نیروهای مسلح و بدنه ارتش این کشور موافقت کرد.
مجلس نمایندگان عراق هنگام تصویب قانون بسیج مردمی، نام آن را به قانون تشکیلات بسیج(الحشد) تغییر داد.
تشکیلات بسیج هنگام بروز خطرهای امنیتی و برای مشارکت در دفع تهدیدها، پس از دریافت دستور از فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق، وارد عمل می شود.
تحولات عراق بیانگر آن است که با وجود فشارهای خارجی به خصوص عربستان و آمریکا برای استفاده نکردن دولت عراق از نیروهای حشد الشعبی دولت عراق مصمم به استفاده از ظرفیت و توان بالای حشد الشعبی است.
رای پارلمان عراق به عضویت حشد الشعبی در ارتش عراق، حاکی از جایگاه بالای این نیروها در میان اقشار مختلف مردم عراق است.
دولت عراق چندی پیش از ساختار جدید حشد الشعبی و عدم ارتباط این نیروها با مسائل سیاسی، بی طرفی و اطاعت از قوانین نافذ نظامی توسط آنها خبر داد تا نشان دهد عراقی ها همچنان درصدد بهره گیری از حشد الشعبی هستند.
جهانیان از ژوئن 2014 شاهد اشغال بخش های زیادی از عراق توسط تروریستهای داعش هستند.
خیانت برخی شخصیت های سیاسی عراق در اشغال بخش هایی از این کشور توسط داعش مشهود بود، دولت عراق در ژوئن 2014 با اتکا به نیروهای مختلف عراقی از جمله الحشد الشعبی به مبارزه جدی با تروریسم پرداخت.
گفتنی است نیروهای بسیج مردمی عراق در سال 2014 با فتوای آیت الله علی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان عراق برای مقابله با گسترش داعش و آزادسازی مناطق اشغال شده توسط این گروه تشکیل شد.
در چنین شرایطی مخالفان داخلی و خارجی با توطئه های تفرقه افکنانه درصدد بر آمدند بسیج مردمی را شیعی نشان دهند و چنین القا کنند که در مناطق آزاد شده، غیرشیعیان و بالاخص سنیها مورد ظلم این نیروها هستند، درحالی که در بین نیروهای بسیج مردمی عراق صدها نیروی سنی عراقی حضور دارند.
مخالفان در حالی نیروهای حشد الشعبی را به فرقه نگری متهم کردند که بخش اعظم تلاشها و مبارزه با تروریستهای داعش در مناطق سنی نشین عراق انجام شده است.
بی تردید موفقیت های ارتش عراق در جنگ با تروریستهای داعش بدون حضور و همکاری گسترده نیروهای حشد الشعبی امکان پذیر نبود.
نقش موثر نیروهای حشد الشعبی در جنگ با تروریستهای داعش سبب شد بازیگران خارجی به خصوص آمریکا و عربستان بارها با متهم کردن این نیروها به مسائلی نظیر تعدی، آزار یا نگرش فرقه ای خواستار استفاده نکردن دولت عراق از حشد الشعبی شوند.
دولت و مردم عراق اما با آگاهی از توطئه های دشمنان عراق همواره در مقابل این فشارها و اتهامات بی اساس، از نیروهای حشد الشعبی دفاع کردند.
وحدت و انسجام سیاسی، لازمه موفقیت عراق در عرصههای سیاسی و نظامی است.
در چنین شرایطی تثبیت و تقویت جایگاه نیروهای الحشد الشعبی در عرصه دفاعی عراق، حاکی از کارآیی و حقانیت این نیرو در دفاع از مرزهای عراق است و بی تردید اعتماد به این نیرو، تمامیت ارضی عراق را تامین خواهد کرد.