ایران پرس: دولت افغانستان از اقدام «اسماعیل خان» از فرماندهان ارشد جهادی برای ایجاد جبهه مقاومت مردمی علیه طالبان در ولایت هرات استقبال کرد.

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان از تمامی نیروها و شخصیت های سیاسی خواسته که این حرکت را الگو قرار دهند و در مقابل  حملات طالبان بایستند.

در روزهای اخیر و در پی تشدید حملات طالبان، اسماعیل خان یکی از رهبران جهادی در هرات رهبری جهبه مقاومت مردمی علیه طالبان را بر عهده گرفته است.

«سرور دانش» معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان روز شنبه در صفحه فیس‌بوکش نوشت: "حرکت وسیع مردمی در سراسر این  کشور در حمایت از نیروهای امنیتی و برای مقابله با جنگ‌طلبی طالبان شکل گرفته است."

این در حالیست که در هفته های اخیر به دنبال افزایش حملات طالبان بر مناطقی از افغانستان، صدها تن از نیروهای خیزش مردمی با حمایت فرماندهان محلی و شخصیت های سیاسی برای مقابله با طالبان مسلح شدند.

استقبال دولت افغانستان از اقدام اسماعیل خان از رهبران سابق جهادی برای تشکیل جبهه مقاومت مردمی در هرات برای مقابله با گروه طالبان، حاکی از وقوف مقامات این کشور از نقش مشارکت مردم برای مبارزه با ناامنی‌ ها است.

با توجه به محدودیت های دولت افغانستان در خصوص افزایش شمار نیروهای مسلح و همچنین مشکلات تامین بودجه، مشارکت مردم این کشور در نبرد علیه طالبان ظرفیتی بی بدیل در کمک به توانایی های ارتش افغانستان برای مبارزه با افراط گرایی است.    

نقش تعیین کننده حضور مردم در کمک به حل بحران ها در افغانستان

البته تاریخ افغانستان نیزنشان داده است مشارکت و حضور مردم در کمک به حل بحران ها در این کشور نقشی تعیین کننده داشته است که خروج ارتش سرخ شوروی در سال 1989 و پس از حدود یک دهه اشغال افغانستان از جمله نتایج خیزش مردم علیه مداخله خارجی واشغالگری بوده است.

«صالح محمد ریگستانی» کارشناس سیاسی در افغانستان می گوید: "خیزش مردمی علیه گروه طالبان موثرترین اقدامی است که برای مقابله با ناامنی‌ها در افغانستان شکل گرفته است که این خیزش‌ها کاملا مردمی است. اگر این خیزش ها در ولایات مورد نفوذ طالبان عمومیت پیدا کند در ریشه کن ساختن این گروه بسیار موثر است."

از نظر مردم افغانستان هر گروه یا کشوری که بر طبل ادامه جنگ و خشونت با طرح هر بهانه ای در این کشور بکوبد، در مقابله با منافع و امنیت ملی افعانستان قرار می گیرد و به همین جهت در بین افکار عمومی مورد نفرت واقع خواهد شد.

بنا به همین ملاحظه است که برغم تلاش طالبان برای نشان دادن چهره ای ضد اشغالگری در افعانستان اما مردم این کشور چنین ادعایی را نپذیرفته و آن را سیاستی تبلیغاتی برای توجیه خشونت های این گروه می دانند.

خشونت های فزاینده ماه های اخیر طالبان و سیاست این گروه برای تصرف شهر به شهر، بیش از گذشته طالبان را جریانی تمامیت خواه و خشونت طلب در ذهن مردم افغانستان حک کرده است.

بی توجهی طالبان به خواست ملت افغانستان برای توقف فوری جنگ وناامنی درحالی است که این گروه در توافق صلح با آمریکا متعهد شده بود خشونت ها را در آن کشور کاهش دهد.

طالبان نه تنها خشونت را در افغانستان کاهش نداده بلکه با گسترش دامنه جنگ برغم پدیداری نشانه هایی از خروج نظامیان خارجی از این کشور ،همچنان درصدد تصرف مناطق ببیشتری از این کشور است.

چنانچه قیام مردمی گسترده در افغانستان ضد طالبان شکل بگیرد قطعا این گروه با چالشی مواجه می شود که در دو دهه اخیر آنرا تجربه نکرده است.     

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

انتقاد رئیس جمهور افغانستان از پاکستان و طالبان/ پاکستان حامی اصلی طالبان است

اشرف غنی: مردم افغانستان با الگوگیری از عراق و سوریه متحد شوند