«فریدون خوزون» معاون سخنگوی ریاست اجرایی در این رابطه گفت: ایران درباره تلاشهای خود در روند صلح به دولت افغانستان جزئیات ارائه داده است.
اخیرا سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران سفر هیاتی از گروه طالبان به تهران را تایید کرد که با هیات ایرانی به ریاست «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفتگو کرده است.
همکاری جمهوری اسلامی ایران با دولت افغانستان برای کمک به برقراری صلح و امنیت در این کشور موضوع تازه ای نیست زیرا سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران حمایت از دولت، استقلال و حاکمیت ملی افغانستان است.
«وحید مژده» کارشناس مسایل سیاسی درافغانستان در این باره که سایت خبری ایران پرس آنرا منتشر کرده است گفت: جمهوری اسلامی ایران، بدون تردید نقش سازندهای در حل مشکلات افغانستان ایفا می کند.
بنابراین باید از ظرفیت آن در روند مذاکرات صلح بیشتر کمک گرفت.
از اینرو وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در راستای تلاش دولت افغانستان برای گفتگو با گروه طالبان می کوشد ازهمه ظرفیتهای خود برای تسهیل این روند استفاده نماید.
تردیدی نیست برقراری صلح و امنیت در افغانستان به نفع همه کشورهای منطقه است و جمهوری اسلامی ایران نیز همواره بر گفت وگوی بین الافغانی برای استقرار صلح و امنیت در افغانستان تاکید دارد.
تجربه سالهای بحران و خشونت در افغانستان نشان می دهد که دخالتهای خارجی و بخصوص فرا منطقه ای نه تنها به تشدید بحران و ناارامی در افغانستان دامن می زند بلکه باعث پیچیده تر شدن اوضاع می شود.
به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران نه تنها طرفین بحران در افغانستان را به صلح و کمک به استقرار امنیت در این کشور دعوت می کند بلکه براین اعتقاد است که گروه طالبان نیز با درک شرایط با تغییر مواضع خود باید به حل سیاسی بحران افغانستان کمک نماید.
زیرا دوره جنگ و خونریزی در این کشور سپری شده و مردم افغانستان انتظار دارند همه گروههای افغانی برای حل بحران دست در دست هم بدهند و برای ساختن افغانستانی آباد و آزاد تلاش کنند.
«عبدالطیف نظری» استاد دانشگاه در کابل در این باره و نقش جمهوری اسلامی ایران در کمک به روند صلح افغانستان که سایت خبری ایران پرس منتشر کرده است می گوید: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور قدرتمند و تاثیرگذار در منطقه همواره در بهبود اوضاع امنیتی و ثبات سیاسی در افغانستان نقش ایفا کرده است.
سفر اخیر مقامات ایران به کابل برای گسترش روابط و مناسبات سیاسی، فرهنگی و امنیتی افغانستان و جمهوری اسلامی ایران بسیار مفید است.
در هر حال، نکته قابل توجه، انتظار مردم افغانستان از گروه طالبان است که خود را گروهی ملی می داند.
این بدان معنا است این گروه با همکاری با دولت و نهادهای مردمی در جهت کمک به پیشرفت و سازندگی افغانستان تلاش کند.
چرا که مردم افغانستان نیز از جنگ خسته شده اند و نیازدارند تا نسل آینده این کشوردر سایه امنیت برای بهبود وضعیت افغانستان تربیت شوند تا در آینده این کشور بتواند با اتکای به توانایی های داخلی بیش از پیش از استقلال و حاکمیت ملی خود دفاع نماید.138/118
نویسنده: مجید وقاری
بیشتربخوانید:
افغانستان؛ کشمکش انتخابات ریاست جمهوری/ تحلیل
صلح در افغانستان؛ طالبان نمیتواند نقش ایفا کند
نقش کلیدی ایران در برقراری صلح در افغانستان