بنا به اعلام پایگاه خبری ژاپن تایمز، یکی از اهداف ناوشکن موشک انداز مدرن «یو اس اس میلیوس» این است که قابلیت هجومی موشک های آمریکایی را برای هدف قرار دادن موشک های بالستیک کره شمالی و هر کشور دیگر در منطقه بالا ببرد.
اقدامات تحریک آمیز آمریکا در آستانه مذاکرات پیونگ یانگ-واشنگتن
با ورود این ناوشکن به بندر یوکوسوکا، شمار ناوهای آمریکایی حاضر در منطقه به 13 فروند رسیده است. امریکا در حالی موقعیت نظامی خود را در ژاپن و کره جنوبی مستحکم و تقویت می کند که بعد از انعطاف در مواضع کره شمالی و دیدار اخیر سران این کشور و کره جنوبی، شرایط منطقه شرق اسیا و شبه جزیره کره در حال دگرگونی به سمت مذاکره است به گونه ای که قرار است در روزهای آینده سران کره شمالی و آمریکا نیز در سنگاپوردیدار کنند، بنابراین اعزام ناوشکن ها و ناوهای جنگی امریکا به منطقه از چند جهت قابل توجه است:
اول انکه امریکا همچنان می کوشد فضای مذاکره با رهبر کره شمالی را توام با فشارهای سیاسی و نظامی هم براین کشور و هم بر چین متحد آن حفظ کند.
دوم انکه امریکا عملا تمایلی برای حل بحران شبه جزیره کره ندارد زیرا بهانه ادامه حضور نظامی خود را در کره جنوبی و ژاپن از دست می دهد
سوم انکه امریکا با اعزام ناوشکنهای مدرن و ناوهای جنگی به ابهای پیرامونی کره شمالی و چین می کوشد نشان دهد که ابتکار عمل امنیتی را در منطقه همچنان در اختیار دارد و نوعی قدرت نمایی دربرابر اقدام اخیر چین در استقرار بمب افکنهایش در دریای چین جنوبی و ایجاد پایگاههای نظامی در این دریا است.
جنگ با کره شمالی؛ هدف اصلی واشنگتن در شبه جزیره کره
لئون پانتا Leon Edward Panetta وزیر دفاع سابق آمریکا می گوید: اقدامات نظامی دولت ترامپ در قبال کره شمالی، احتمال بروز جنگ در شمال شرق آسیا را افزایش میدهد و میتواند جان میلیونها نفر را به خطر بیاندازد. ما پتانسیل جنگ هستهای را که میتواند جان میلیونها نفر را بگیرد، داریم. من فکر میکنم ما باید محتاط باشیم و در چنین اقدام عجولانهای وارد نشویم.
مشکل ژاپن با ایجاد آرامش در شبه جزیره کره
نکته قابل توجه دیگر اینکه ژاپن نیز از توسعه همکاری های نظامی با امریکا استقبال می کند و آنرا فرصتی برای تقویت موقعیت نظامی توکیو در منطقه می داند. تلاش سئول و پیونگ یانگ برای تنش زدایی و امضای پیمان صلح ژاپن را نگران کرده است که از تحولات مربوط به شبه جزیره کره کنار گذاشته شود و در همان حال با استقرار ارامش و صلح در منطقه حزب حاکم لیبرال دمکرات ژاپن بهانه ای برای اصلاح قانون اساسی و داشتن ارتش قدرتمند نخواهد داشت، این در حالی است که کارشناسان در مورد پیامدهای ویرانگر هر گونه جنگ در منطقه هشدار می دهند.
رودریگر فرانک r.frank کارشناس سیاسی و امنیتی در انستیتو مطالعات شرق آسیا در دانشگاه وین می گوید: در صورت درگیری نظامی، صرف نظر از پیامدهای ژئوپولتیک آن، از شبهجزیره کره و کشورهای منطقه چیزی جز ویرانهای با میلیونها جسد باقی نخواهد ماند که کشورهای منطقه بخواهند ازقدرت نظامی خود استفاده نمایند.
تاکید پیونگ یانگ بر صداقت و راستی آزمایی واشنگتن در مذاکرات پیش رو
در هر حال، هر چند کره شمالی و امریکا همچنان برنامه دیدار سران دو کشور را حفظ می کنند اما پیونگ یانگ اخیرا در مورد پیامدهای افزایش فشارهای سیاسی و نظامی امریکا به واشنگتن هشدار داد و تاکید کرد امریکا باید صادقانه در مورد روند صلح منطقه منطقه وارد گفتگوی های سازنده شود و فشارهای سیاتسی و نظامی خود را متوقف کند. 134/112
نویسنده: مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
ترامپ دوباره کره شمالی را تهدید کرد/ مانند روسایجمهور پیشین آمریکا با کره شمالی کنار نمیآیم
ادامه رفتارهای خصمانه آمریکا در قبال کره شمالی / نیکی هیلی: رهبر کره شمالی بیمار است
انتقاد کره شمالی از رئیس جمهور امریکا/درخواست ژاپن بر افزایش فشار جامعه بینالمللی به کره شمالی