«کرستشن نیلسن»، وزیرامنیت داخلی آمریکا می گوید، دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا به وزارت دفاع و امنیت داخلی دستور داده است که با همکاری با فرمانداران ایالت ها، گارد ملی را برای کمک به افزایش نظارت ها در مرز جنوبی مستقر کنند.
توسل به نیروهای نظامی آخرین حربه دونالد ترامپ برای مقابله با آنچه خطر روز افزون ورود قاچاق مواد مخدر ومهاجران غیرقانونی به داخل امریکا می خواند، به شمارمی آید.
دولت امریکا امیدوار است با استقرار دهها هزارنظامی در مرزسه هزار و200 کیلومتری با مکزیک با این معضلات مقابله کند. البته انتشارهمین خبر موجب شد که کاروان بزرگ از مهاجران غیرقانونی ازکشورهای امریکای لاتین در مسیر ورود به امریکا، درمکزیک متوقف و متلاشی شود.
نگرانی مکزیکوسیتی از برخورد نظامی با همسایه قدرتمند شمالی، آن هم در دورانی که فردی همچون دونالد ترامپ درکاخ سفید حضور دارد، سبب سختگیری های بیشتر مکزیک در قبال عبور مهاجران غیرقانونی به امریکا می شود. با این حال، همچنان تردیدهای جدی در مورد کارآمد بودن طرح استقرارنظامیان امریکایی برای حراست از رفت و آمدهای مرزی وجود دارد.
اولین مشکل، تامین بودجه نیروهای نظامی مستقر درمرز طولانی با مکزیک است. هنوز جزئیاتی از تعداد نیروهای اعزامی به مرز با مکزیک منتشر نشده است؛ با این حال، برای حراست از مرز طولانی با مکزیک که در برخی مناطق از میان بیایان های سوزان و رشته کوه های بلند امتداد دارد، به دهها هزار نظامی مسلح نیازاست تا با باندهای مجهز و سازماندهی شده قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان مقابله کنند.
تامین این بودجه درحالی که کنگره با بودجه احداث دیوار مرزی با مکزیک موافقت نکرده است، چالش مهمی به شمار می آید.
اختلاف نظرات سیاسی در مورد سیاست های مهاجرتی در میان سیاستمداران امریکایی از دیگر مشکلات پیش روی استقرار نظامیان در مرز با مکزیک است.
البته دونالد ترامپ به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح امریکا قادر است فرمان چنین عملیات نظامی را صادر نماید؛ با این حال، ادامه حضور این نظامیان به موافقت کنگره و فرمانداران ایالتی بستگی دارد. در کنگره بر سر طرح های سختگیرانه ضد مهاجرتی دونالد ترامپ اختلافات عمیق وجود دارد و برخی از ایالت های هم مرز با مکزیک، همچون کالیفرنیا علنا رو در روی رییس جمهوری امریکا ایستاده اند.
اگر کنگره بودجه لازم را تخصیص ندهد و اگر فرمانداران دستورات صادر شده از سوی دولت فدرال را اجرا نکنند، طرح استقرار نظامیان امریکایی در مرز با مکزیک برای تامین امنیت شکست خواهد خورد.
شکست حتمی طرح مقابله ای ترامپ در مرزهای مکزیک با استناد به پیشینه تاریخی
نهایتا این که تجربه تاریخی نشان می دهد سربازان در برابر مردمی که جان خود را به خطر می اندازند تا با عبور از مرزها، زندگی بهتری را برای خود رقم بزنند، ناتوان خواهند بود. حتی دیوار برلین در اوج دوران جنگ سرد با بهره گیری از بالاترین امکانات امنیتی نیز قادر نبود مانع فرار اتباع آلمان شرقی به آلمان غربی شود.
با توجه به چنین تجربه ای، حراست از مرز چند هزارکیلومتری در برابر عبور دهها هزار انسان به امریکا بسیار دشوارتر خواهد بود؛ ضمن این که نیاز به کارگر ارزان قیمت و زرق و برق زندگی در امریکا، این انسان ها را برای مواجه با نظامیان امریکایی نیز آماده می کند. 134/116
نویسنده: امیرعلی ابولفتح
بیشتر بخوانید:
درخواست رئیس جمهوری مکزیک از ترامپ درباره برنامه «داکا»
رئیس جمهور پیشین مکزیک ترامپ را به باد تمسخر گرفت
مکزیک رو در روی دیوار مرزی ترامپ/ تحلیل