فرآیند تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی بار دیگر با بن بست مواجه شد. پس از برگزاری سومین انتخابات پارلمانی در یک سال اخیر، بنی گانتز، رهبر ائتلاف آبی و سفید ماور به تشکیل کابینه شد، اما وی در مهلت قانونی و حتی 48 ساعت تمدید شده، موفق نشد کابینه را تشکیل دهد.
«رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی پنجشنبه گذشته با ارسال نامهای، نمایندگان کنست را مأمور معرفی نخست وزیر جدید کرد.
«ریولین» در نامه خود خطاب به نمایندگان کنست نوشت: امیدوار است اعضای کنست بتوانند اکثریت را به نحوی تشکیل دهند که کابینه در مدت هرچه سریعتر تشکیل شود تا چهارمین دور انتخابات برگزار نشود.
مهمترین معضل در تشکیل کابینه جدید اسرائیل، الگوی رفتاری بنیامین نتانیاهو است.نتانیاهو به پرونده های متعدد فساد متهم است. دادستانی کل رژیم صهیونیستی حدود یک ماه و نیم قبل، کیفرخواست نتانیاهو را به دادگاه قدس اشغالی تقدیم کرده و او به اولین نخست وزیر تاریخ 72 ساله رژیم صهیونیستی تبدیل شد که در زمان اشتغال در این سمت در یک محکمه قضائی به جرائم ارتشا، کلاهبرداری و خیانت در امانت متهم شده است.
قرار بود جلسه محاکمه نتانیاهو 17 مارس گذشته برگزار شود، اما دادگاه قدس اشغالی به دلیل شیوع ویروس "کووید۱۹" این جلسه را به تعویق انداخت.نتانیاهو تلاش می کند یا از طریق بقای در پست نخست وزیری و یا از طریق گرفتن ضمانت لازم مبنی بر اینکه پس از پایان نخست وزیری اش راهی زندان نمی شود، قدرت را واگذار کند.
در همین حال، نتانیاهو شبکه پیچیده ای از حامیان خود را در ساختار قدرت اسرائیل به خصوص در درون پارلمان و حزب لیکود جای داده است که عملاً کنار گذاشتن وی از قدرت را مشکل کرده است.
در درون پارلمان اسرائیل، حامیان نتانیاهو مانع تشکیل اکثریت مطلق 50 درصد + 1 (61 کرسی) به نفع رقبای وی می شوند زیرا در پی این هستند که نتانیاهو در ساختار قدرت باقی بماند. از سوی دیگر، در درون حزب لیکود نیز شبکه ای حامیان نتانیاهو قرار دارند.
با وجود اینکه جایگاه و موقعیت حزب لیکود در سرزمین های اشغالی به خطر افتاد، اما باز هم در انتخابات درون حزبی که دسامبر گذشته برگزار شد، نتانیاهو توانست بر رقیب خود پیروز شود و همچنان ریاست این حزب را بر عهده داشته باشد.
اکنون در حالی که بار دیگر موضوع برگزاری جلسه محاکمه نتانیاهو مطرح شد، نتانیاهو تهدید به شورش علیه دیوان عالی اسرائیل کرد. روزنامه صهیونیستی هاآرتص در این خصوص نوشت بنیامین نتانیاهو که با سه پرونده فساد دولتی و اتهامات رسمی در دادگاه مواجه است، در گفتوگوهای خود در محافل خصوصی، دیوان عالی را به راه اندازی شورش خیابانی در صورت برکناری وی از نخستوزیری تهدید کرد.
الگوی رفتاری نتانیاهو در فرآیند تشکیل کابینه و همچنین در موضوع پرونده های فساد نشان می دهد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی لایه های پنهانی از قدرت را در سرزمین های اشغالی تشکیل داده که به نفع وی عمل می کند.118
نویسنده: سيد رضی عمادی
بیشتر بخوانید:
اسرائیل، انتخابات سوم و احتمال تداوم بن بست سیاسی/ تحلیل