تحلیل؛

ایران پرس: کابینه نتانیاهو از ترس پیامدهای پساجنگ غزه همچنان بر استمرار جنگ و گسترش آن به جنوب لبنان اصرار می ورزد، این در حالی است که حتی متحدان این رژیم اتخاذ این رویکرد را به ضرر اسرائیل ارزیابی می کنند و مرتب درباره عواقب ماجراجویی نظامی نتانیاهو هشدار می دهند.​​​​​​​

سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد در یک کنفرانس خبری در نیویورک هشدار داد: جاه‌طلبی‌های شخصی برخی از محافل در اسرائیل می‌تواند جرقه جنگی بزرگ در منطقه را ایجاد کند.

پس از پاسخ‌های حزب‌الله به عملیات‌های ترور توسط رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان، درخواست‌ها برای شروع یک حمله نظامی در مقیاس وسیع علیه این جنبش به‌منظور از بین‌ بردن تهدید آن برای اشغالگران و فراهم‌کردن زمینه بازگشت ۶۰ هزار شهرک‌نشین افزایش یافته است.

در اواسط ژوئن، ارتش رژیم صهیونیستی طرح عملیاتی برای حمله به لبنان را تصویب کرد.از اکتبر ۲۰۲۳، شدت حملات ارتش اسرائیل به مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان تشدید شده است. مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی در حالی این روزها از احتمال آغاز جنگی همه‌جانبه و گسترده علیه حزب‌الله لبنان صحبت می‌کنند که شواهد موجود طی ماه‌ها درگیری محدود و همچنین قدرت خارق‌العاده زرادخانه این جنبش نشان می‌دهد، چنین جنگی پیامدهای ناگواری برای ساکنان سرزمین‌های اشغالی و همچنین زیرساخت‌های حیاتی نظامی و غیرنظامی اشغالگران به همراه خواهد داشت.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در سخنان هشدار آمیز اخیر خود در مراسم روز عاشورا تصریح کرد همه تلاش‌های رژیم اشغالگر برای پنهان کردن خسارات جانی و مادی خود، چه در نوار غزه، چه در کرانه باختری و چه در جنوب لبنان، ناکام مانده و مشخص شده است که ۹ هزار و ۲۵۴ نفر از جمله افسران و سربازان به اشکال مختلف زخمی و دچار نقص عضو شده‌اند.

با آغاز عملیات «طوفان الاقصی»، حزب‌الله لبنان در راستای درگیر کردن بخش عمده‌ای از نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین و کاهش فشار بر مقاومت در غزه، اقدام به انجام عملیات‌های روزانه و سنگین علیه اهداف رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی کرده است. حزب‌الله به منزله نوک پیکان محور مقاومت است و زرادخانه آن متشکل از حدود ۱۵۰ هزار موشک، سایر سلاح‌های ویرانگر و صدها موشک هدایت‌شونده دقیق میان‌برد و دوربرد است که تمام مناطق پرجمعیت در اراضی اشغالی را پوشش می‌دهد. این تسلیحات شامل موشک‌های کروز، موشک‌های بالستیک، موشک‌های پیشرفته ضد کشتی ساحلی، هزاران پهپاد و موشک‌های ضدتانک دقیق کوتاه‌برد و سیستم‌های سایبری پیشرفته است و این زرادخانه وسیع و متنوع می‌تواند باعث کشتار گسترده، تخریب زیرساخت‌های حیاتی و اهداف غیرنظامی و نظامی دشمن شود.

به اذعان روزنامه عبری کالکالیست حزب الله دارای صدها موشک ضد کشتی از جمله موشک‌های «سی ۸۰۲» است که بردی معادل ۱۲۰ کیلومتر دارند و می‌توانند مواد منفجره به وزن ۱۶۵ کیلوگرم را حمل کنند، یا موشک‌هایی از نوع «یاخونت» که برد آنها به ۳۰۰ کیلومتر می‌رسد و می‌توانند مواد منفجره به وزن ۳۰۰ کیلوگرم را حمل کنند. همچنین حزب الله نیروهای کماندویی دریایی در اختیار دارد و مجهز به قایق‌های کوچک و سریع است که اساساً روی همه اطلاعات مربوط به مناطق حساس و استراتژیک در داخل فلسطین اشغالی کار می‌کنند.

در همین زمینه مرکز مطالعات امنیتی آلما در تل آویو گزارش داد که حزب الله زیردریایی‌های کوچک از نوع غدیر را در اختیار دارد که طول آنها به ۲۹ متر می‌رسد. در عین‌حال انتشار تصاویر عملیات اطلاعاتی حزب الله تحت عنوان «هدهد ۲» این پیام را به رژیم صهیونیستی منتقل کرده که نبرد در مرزهای شمالی تنها به جبهه لبنان محدود نخواهد ماند و جبهه جولان اشغالی شگفتانه مهمی است که می تواند صهیونیست‌ها را غافلگیر نماید. نکته حائز اهمیت در فیلم‌های منتشر شده در هدهد 2 در مقایسه با نسخه نخست این است که این بار تصاویر به طور ویژه روی جولان اشغالی متمرکز بود و بر رصد و اشراف اطلاعاتی بر پایگاه‌ها و پادگان‌های نظامی (از جمله شش مکان حساس در جولان اشغالی) تاکید داشت.

این درحالی است که در عملیات پهپادی «هدهد 1» توجه عمده به حیفا (مهمترین مرکز صنعتی در اراضی اشغالی ) بود. از دیگر سو بندر ایلات در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی در غزه نه تنها از جانب یمن، بلکه از سوی نیروهای مقاومت عراق و یمن نیز بارها مورد حملات مکرر موشک‌های بالستیک و پهپادها قرار گرفته و گدعون گلوبر»، مدیر بندر ایلات گفت: «باید اذعان کرد که بندر در وضعیت ورشکستگی قرار دارد در ماه‌های اخیر تنها یک کشتی به اینجا آمده است.» بر این اساس مجله اکونومیست انگلیس در مطلبی تاکید کرد در صورت بروز جنگ میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی، این رژیم پاسخ مناسبی برای تهدید حزب‌الله لبنان نخواهد داشت و لذا باید تلاش کند از جنگ بپرهیزد.

نویسنده: کاظم زاده