به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سیدمحمد اتابک» وزیر صنعت، تجارت و معدن جمهوری اسلامی ایران ریاست هیات کشورمان را در نشست اسلامآباد برعهده دارد.
نماینده ایران در بدو ورود به سالن اجتماعات اسلامآباد از سوی نخست وزیر و سناتور اسحاق دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان مورد استقبال قرار گرفت.
نشست افتتاحیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای با سخنرانی شهباز شریف نخست وزیر پاکستان آغاز شد.
قرار است،پس از سخنرانی روسای هیاتهای شرکتکننده، سند مشترک بیست و سومین نشست روسای دولتهای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای امضا شود.
ایران خواهان جدیت اعضای شانگهای ضد جنایات اسرائیل و تروریسم اقتصادی آمریکاست
رئیس هیات جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در پاکستان خواهان جدیت این سازمان ضد تجاوزات رژیم صهیونیستی، تروریسم اقتصادی آمریکا و گامهای عملی برای مقابله با اقدامات محدود کننده تجارت چندجانبه است.
سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران و رئیس هیات سازمان همکاری شانگهای در پاکستان امروز (چهارشنبه) تاکید کرد، انتظار ما از سازمان همکاری شانگهای آن است که با صدایی واحد، در برابر یکجانبهگرایی و تروریسم اقتصادی آمریکا ضد مردم کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بایستد و کشورهای عضو خود که تحت تاثیر این اقدامات غیرقانونی هستند، در مسیر مقابله با این تحریم ها یاری کند.
اتابک گفت: تضمین ثبات و امنیت منطقه، به ویژه در مقابله با تروریسم تکفیری، افراطگرایی، قاچاق مواد مخدر و سایر اشکال جرایم سازمانیافته بینالمللی در کانون توجه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به این که مبارزه با افراطیگری و تروریسم که از ابتدا در دستور کار سازمان همکاری شانگهای قرار داشته است، همچنان ثبات و امنیت منطقه ما را تهدید می کند، افزود: ایران، صلح و ثبات منطقه را صلح و ثبات خود تلقی کرده و در راستای حفظ آن، از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.
اتابک تصریح کرد: تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه مظلوم و کشتار وحشیانه زنان و کودکان بی گناه، مصداق کامل نسل کشی است و فراتر از نقض تمامی قواعد و مقررات حقوقی بین المللی و نیز نقض حقوق اساسی بشر، به وضوح تهدیدی ضد صلح و امنیت بین المللی است.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت ایران افزود: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی ضد منافع یکی از اعضای سازمان همکاری شانگهای یعنی جمهوری اسلامی ایران که با قاطعیت به آن پاسخ داده شد، مصداق بارز تهدید و نقض صلح بوده و امنیت بین المللی را تحت الشعاع قرار میدهد.
اتابک تاکید کرد، دولت جدید جمهوری اسلامی ایران با اولویت قراردادن سیاست همسایگی، خواهان دستیابی به همگرایی پایدار با کشورهای منطقه و از جمله اعضای سازمان همکاری شانگهای است و آمادگی دارد با تشریک مساعی، ظرفیتهای راهبردی و ژئوپلتیک خود از جمله نیروی انسانی متخصص و ماهر، مزیتهای انرژی، پیشرفت های علمی و فناورانه، موقعیت ممتاز در ارتباطات و ترانزیت را در اختیار پیشرفت و تعالی منطقه قرار دهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در طول یک سال گذشته سطح مبادلات تجاری ایران با اعضای سازمان همکاری شانگهای روندی صعود داشته است به طوری که حجم مبادلات اقتصادی به ۶۴ میلیون و ۳۱۱ هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش ۳۷ میلیارد دلار رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۴۰.۷ درصد و از لحاظ ارزش ۵.۵ درصد رشد نشان می دهد.
اتابک گفت: گسترش همکاری های منطقه ای از طریق پیمان های اقتصادی گوناگون و فراهم کردن زمینه های تجارت آزاد با بهره گیری از راهکارهای مختلف مانند تجارت بر مبنای ارزهای محلی، افزایش سطح همکاری های بانکی، یافتن راهکارهای پرداخت مالی جایگزین، تقویت کریدورهای ترانزیتی و خطوط مواصلاتی، توسعه گفتوگوهای اقتصادی و اجرای برنامه همکاری تجاری و اقتصادی چندجانبه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای -که در بیانیه های مشترک اعضا به آنها اشاره شده است- در اولویت کاری جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.
117