به گزارش پارستودی؛ خبرگزاری روسی اسپوتنیک در پایگاه اینترنتی خود به زبان فرانسه در مقالهای به بررسی اهداف دونالد ترامپ در اروپا پرداخت. اسپوتنیک نوشت: اجلاس سران ناتو سه روز دیگر برگزار میشود.
یک پایگاه اطلاع رسانی روس به نام "چشم انداز" نوشت: از پیش مشخص است که رئیس جمهور آمریکا در این گردهمایی قصد دارد در قبال متحدان اروپاییاش لحنی تند در پیش بگیرد و حتی به کاری دست بزند که غیرقابل تصور است: خروج نیروهای آمریکایی از آلمان.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست هفته پیش احتمال خروج نیروهای آمریکایی از آلمان و انتقال این نیروها به لهستان را مطرح کرد. این در حالی است که تصور چنین تصمیمی تا چند ماه پیش غیرممکن به نظر میرسید. اما به هر ترتیب متحدان اروپایی آمریکا از یک سال و نیم پیش و از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ به رفتارهای شوم و بدون برنامه رئیس جمهور این کشور عادت کردهاند.
ترامپ به اروپا نه به چشم یک دست نشانده و نه به چشم یک شریک زیردست، بلکه به چشم یک رقیب خطرناک نگاه میکند. دونالد ترامپ حاضر است برای نیل به اهدافش هر کاری بکند و از اروپاییها بخواهد به وعده دیرینه خود عمل کرده و هزینههای دفاعیشان را تا دو درصد تولید ناخالص ملی افزایش بدهند.
اعضای اروپایی ناتو در اظهارات شان ضرورت پرداخت بیشتر هزینههای دفاعی را تایید میکنند. اما حقیقت این است که کشورهای قدرتمندتر اروپایی- به ویژه آلمان که اختصاص یک و نیم درصد از تولید ناخالص ملی را سقف مشارکت خود در تامین هزینههای دفاعی قلمداد میکند- قصد ندارند در این راه دهها میلیارد یورو پول خرج کنند.
اما چرا دونالد ترامپ به پول اروپاییها برای تامین هزینههای دفاعی نیازمند است؟ اروپای قدرتمند و متحد رویای دونالد ترامپ نیست. چرا که جمعیت اروپا دو برابر بیشتر از جمعیت آمریکاست و اقتصاد قدرتمند و پویایی دارد. آمریکای ترامپ به اروپایی ضعیف نیاز دارد، اروپایی که دست به گریبان تفرقه باشد. به همین دلیل ترامپ در دوران مبارزات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا طرفداری میکرد. به همین دلیل بود که دونالد ترامپ به امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه پیشنهاد خروج این کشور از اتحادیه اروپا را داد. به همین دلیل بود که وی همواره از آلمان به صدر اعظمی آنگلا مرکل انتقاد میکند. آمریکا، آلمان را در تمامی جبههها تحت فشار قرار داده است.
رئیس جمهور آمریکا درقبال آلمان صبوری میکند و همین نکته درخور توجه است. حقیقت این است که ترامپ با این اقدامات فقط آلمان را به تخریب رابطه با آمریکا ترغیب نمیکند، بلکه این کشور را به تلاش برای بازگشت به عظمت آلمانِ پیش از شکست در جنگ دوم جهانی در سال 1945 و اشغال این کشور وادار میکند.
آمریکا پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و متحد شدن دو آلمان، هرگز خاک این کشور را ترک نکرده است. اما هر چه قدرت اتحادیه اروپا افزایش یابد، قدرت آلمان بیشتر میشود. در نتیجه کنترل اروپا برای اردوگاه آنگلوساکسون دشوارتر خواهد شد. به همین دلیل ترامپ تصمیم گرفته است پیش از آن که کنترل اروپا کاملا از دست آنگلوساکسونها خارج شود و پیش از ظهور رایش چهارم، اتحادیه اروپا را نابود کند.
آنگلا مرکل یک ماه پیش در مصاحبه با نشریه فرانکفورتر بحث ایجاد ارتش اروپایی که بتواند خارج از مرزهای اروپا وارد عمل شود را مطرح کرد. این بدان معناست که روند شکلگیری ظهور رایش (واژهایاست برای امپراتوری و کشور- اولین دولتی که رایش خوانده شد، دولت آدلف هیتلر بود) چهارم آغاز شده است. به عبارت دیگر چنین ارتشی بهرغم اظهارات کسانی که قصد ایجاد آن را دارند، به یک ارتش قارهای مبدل خواهد شد و این درست بر خلاف اهداف جهانیسازی و تفکر بنیادین روابط بین اروپا و آمریکا خواهد بود.
مترجم: علیرضا فراهانی
بیشتر بخوانید:
نشست سران ناتو در بحبوحه تنش میان دوسوی اقیانوساطلس/ تحلیل
تظاهرات در بروکسل علیه حضور ترامپ در نشست ناتو