وزیر امور خارجه بنگلادش اعلام کرد، آوارگان مسلمان روهینگیایی که در پی توافق جدید بین بنگلادش و میانمار به میانمار باز گردانده خواهند شد، ابتدا باید در پناهگاه‌های موقت اسکان یابند.

به گزارش ایران پرس، «ابوالحسن محمود علی» وزیر امور خارجه بنگلادش با بیان اینکه بیشتر روستاهای مسلمان نشین میانمار توسط ارتش این کشور نابود شده است، گفت، به همین دلیل در ابتدای امر، مسلمانان روهینگیایی در پناهگاه‌های موقت یا تأسیساتی که برای زمانی محدود پیش‌بینی شده‌، مستقر می شوند.

میانمار و بنگلادش پنجشنبه، چند روز مانده به دیدار پاپ فرانسیس از این دو کشور، توافقی با محتوایی مبهم در مورد بازگشت آوارگان روهینگیا امضا کردند.

بر اساس متن توافق که روز شنبه از سوی داکا منتشر شد، میانمار باید اوضاع در شمال ایالت راخین را به حالت عادی بازگرداند و کسانی را که مجبور به ترک میانمار شدند به بازگشت داوطلبانه و امن به خانه‌هایشان ترغیب کند.

توافق بنگلادش و میانمار بر سر دریافت کمک سازمان ملل در فرایند بازگشت آوارگان

وزیر امور خارجه بنگلادش از توافق با میانمار بر سر دریافت کمک از سازمان ملل برای بازگرداندن آوارگان مسلمان روهینگیایی به میانمار خبر داد.

­ابوالحسن محمود علی وزیر امور خارجه بنگلادش روز شنبه اعلام کرد، داکا و یانگون توافق کرده اند به منظور بازگرداندن صدها هزار آواره مسلمان روهینگیایی به کشورشان از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد کمک بگیرند.

انتظار می رود عملیات بازگرداندن آوارگان طی دو ماه آینده آغاز شود.

این درحالیست که گروههای حقوق بشری بر لزوم حضور ناظران خارجی به منظور تضمین بازگشت امن آوارگان روهنیگیا به میانمار تاکید دارند.

از 25 اوت تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شده اند. صد ها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است. یک میلیون مسلمان روهینگیا از حقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.

برخی سازمان های بین المللی و کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران تنها توانسته اند برای آوارگان روهینگیایی در بنگلادش کمک های بشردوستانه ارسال کنند.

135/116

بیشتر بخوانید:

وجود بیش از 40 هزار کودک بی سرپرست روهینگیایی در بنگلادش

توافق میانمار و بنگلادش برای رسیدگی به وضعیت مسلمانان روهینگیایی

فرحان حق: شمار آوارگان روهینگیایی در بنگلادش به 590 هزار نفر رسیده است