معترضان با تجمع مقابل سفارت آمریکا در مانیل ضمن محکوم کردن سیاستهای جنگ طلبانه آمریکا، به سفر رئیس جمهوری این کشور به فیلیپن اعتراض کردند.
«دونالد ترامپ» که برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا آ.سه .آن به مانیل سفر کرده بود با «رودریگو دوترته» رئیس جمهوری فیلیپین نیز دیدار و گفتگو کرد.
این کشور آخرین مرحله از سفر دوره ای و دوازده روزه ترامپ به شرق و جنوب شرق آسیا بود.
وی به ژاپن ،کره جنوبی ،چین ،ویتنام نیز سفر کرد.
جایگاه فیلیپین برای آمریکا
فیلیپین یکی از متحدان اصلی آمریکا در منطقه جنوب شرق آسیا است و چندین پایگاه نظامی نیز در این کشور دارد.
هرچند این همکاری به دلیل اعتراض های مردمی با فرازونشیب هایی همراه بوده اما فیلیپین به عنوان مهمترین پایگاه نظامی امریکا در منطقه محسوب می شود. با این حال و به رغم انتظارات مردم و دولت فیلیپین همکاری های نظامی و امنیتی این کشور با آمریکا هیچگاه به رشد اقتصادی و حل مشکلات اجتماعی فیلیپین منجر نشده بلکه حضور نیروهای نظامی امریکا در فیلیپین به افزایش جرم و جنایت، قاچاق مواد مخدر و فحشا در این کشور دامن زده است.
لیزا مازا؛ نماینده اسبق مجلس فیلیپین می گوید:
«پایگاههای نظامی امریکا به بهشتی برای استراحت و تفریح نظامیان این کشور تبدیل شده و در آنجا زنان و کودکان برای کارهای منافی عفت به قیمت یک همبرگر به فروش می رسیدند. در این پایگاهها به زنان تنها به عنوان ابزاری برای هرزگی نگاه میشد و فرهنگ خشونت علیه زنان در آنجا بسیار رواج داشت و در آنجا هزاران بچه آمریکایی - آسیایی توسط پدرهای آمریکایی خود در فقر مطلق رها شدند.»
از زمان به قدرت رسیدن «رودریگو دوترته» رئیس جمهوری فیلیپین که سیاست مستقلانه ای از امریکا در پیش گرفت روابط مانیل و واشنگتن تیره شده است.
اعتراض امریکا به سیاست برخورد قاطع دولت فیلیپین با قاچاقچیان مواد مخدر بیش از پیش خشم و نفرت مردم و دولت مانیل را از واشنگتن برانگیخته است زیرا مافیای مواد مخدر نه تنها در فیلیپین بلکه در سراسر جهان با عناصر قدرت در امریکا رابطه دارد و به همین دلیل امریکا و برخی نهادهای اروپایی «دوترته» را به خاطر برخورد قاطعانه با قاچاقچیان مواد مخدر به محاکمه در محاکم قضایی بین المللی تهدید کرده اند.
دوترته، معادلات آمریکا در فیلیپین را به هم ریخت
جیمز جاتراس، تحلیلگر پیشین سیاست خارجی مجلس سنای امریکا می گوید:
«بیشتر مردم فیلیپین از سیاست های دوترته از جمله استقلال در حوزه سیاست خارجی و مقابله با مواد مخدر حمایت میکنند زیرا وی نمیخواهد کشورش مانند ابزاری برای اجرای سیاست خارجی امریکا عمل کند. از اینرو مطمئن هستم افرادی در واشنگتن بهدنبال راهکارهایی برای تضعیف دولت آقای دوترته و احتمال جایگزین کردن فردی دیگری به جای وی هستند.»
در هر حال، مردم فیلیپین در حالی به سفر رئیس جمهوری امریکا به کشورشان معترضند که در سالهای اخیر واشنگتن به فیلیپین به عنوان یک مستعمره و یا ایالت بسیار عقب مانده خود نگاه کرده است و نظامیان امریکایی هر بلایی که خواسته اند سر مردم فیلیپین آورده اند.
از اینرو انان با حمایت از رئیس جمهوری خود در برابر فشارهای غرب درصددند با جلوگیری از مداخلات امریکا کشوری مستقل در منطقه باشند.134/110
نویسنده: مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
انتقاد رئیس جمهوری فیلیپین از آمریکا
فیلیپین درخواست آمریکا را برای خروج کره شمالی از «آ.سه.آن» رد کرد
اعتراض مردم فیلیپین به سیاست مداخله جویانه آمریکا/تحلیل