مردم ژاپن از جمله قربانیان بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی در اعتراض به خروج آمریکا از پیمان "منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد" INF در مناطق مختلف این کشور تجمع کردند.

به گزارش ایران پرس، معترضان ژاپنی اعلام کردند آمریکا باید مسئولیت پذیری بیشتری داشته باشد و در مسیر کنترل تسلیحاتی گام بردارد. 

معترضان تصریح کردند خروج آمریکا از پیمان "منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد" INF و مقابله به مثل روسیه موجب می شود تا قدرت های دیگر دارای تسلیحات اتمی به سمت یک مسابقه هسته ای جدید گام بردارند و جهان ناامن تر از قبل شود.

"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه اعلام کرد، واشگتن از  روز شنبه  تعهدات خود در چارچوب پیمان INF را به حال تعلیق درآورده و روند خروج از آن را آغاز می‌‌کند.

"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه نیز در واکنش به این اقدام آمریکا، عضویت روسیه را در این پیمان به حالت تعلیق درآورد.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا 20 اکتبر 2018، روسیه را به نقض پیمان "منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد" متهم و اعلام کرد اگر مسکو  با واشنگتن پیمانی جدیدی امضا نکند، آمریکا از "آی ان اف" خارج خواهد شد.

"ترامپ" در حالی روسیه را به نقض این پیمان متهم کرد که هیچگونه مدرکی برای اثبات ادعای خود ارائه نکرد.

اعلام خروج آمریکا از پیمان مذکور در حالی  بود که روسیه تا پیش از این بطور مکرر تصریح کرده بود تا زمانی که آمریکا به این پیمان پایبند باشد، مسکو نیز مفاد آن را به طور دقیق رعایت خواهد کرد.

دولت ترامپ تاکنون از بسیاری از توافقات دوجانبه، چندجانبه و بین المللی خارج شده است.

آمریکا و روسیه در ژوئن 1987 در واشنگتن پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» را امضا کردند. این پیمان از ژوئن 1988 اجرایی شد. 

این پیمان، واشنگتن و مسکو را از استقرار موشک های بالستیک و کروز در اروپا منع می‌ کرد.

117/118

بیشتر بخوانید:

نقض پیمان آی‌ان‌اف؛ روسیه هشدار داد/ تحلیل

پیامدهای تعلیق اجرای پیمان هسته‌ای میانبرد

گزارش: انتقاد روسیه به خروج شش ماهه آمریکا از پیمان «آی ان اف»

اقدام متقابل روسیه؛ دستور پوتین برای تعلیق اجرای پیمان آی ان اف/ تحلیل